FOTBAL  »  LIGA 3  »  STADION

Fără echipă în primele două ligi, un oraș din România primește un stadion de 45 de milioane de euro

Acesta este proiectul final pentru construcția noului stadion din Oradea FOTO Facebook +2   FOTO
Acesta este proiectul final pentru construcția noului stadion din Oradea FOTO Facebook

Articol de , - Publicat luni, 26 octombrie 2020 08:04 / Actualizat luni, 26 octombrie 2020 08:15

Fără echipă de fotbal în primele două ligi din România, Oradea va beneficia de o arenă nouă de 16.291 de locuri. 

Oradea este orașul din România cel mai recent înscris pe listă pentru un stadion de cinci stele. După ce totul a fost aprobat de municipalitate, din această săptămână vor începe și lucrările la noua arenă, care se va ridica în altă zonă a orașului, nu pe vechiul amplasament al stadion „Iuliu Bodola".

Potrivit Studiului de Fezabilitate, investiția se ridică la 45,68 milioane euro. Din această sumă, stadionul și incinta de joc vor costa 34,26 milioane euro, hotelul aferent arenei sportive este estimat la 7,88 milioane euro, iar parcarea subterană cu 150 de locuri și o minipiață încă 3,54 milioane euro.

  • Cu o capacitate de 16.291 de locuri, stadionul va fi dotat cu tot ceea ce este necesar organizării de competiții naționale și internaționale, cu cerințele pentru omologare UEFA 4.
  • Mai mult, se construiește și un hotel prevăzut cu centru spa termal ce va fi conectat la stadion. Hotelul va avea 48 de camere, patru săli de conferințe și o parcare dedicată pentru 74 de autovehicule și trei autocare. 

Acest proiect va fi finanțat din fonduri guvernamentale, dar avem și noi cota noastră, care se referă la exproprieri în zonă. Eu sper că, dacă totul merge în regulă, în anul 2024 stadionul va fi funcțional
- Florin Birta, primarul ales al Oradei

Vor avea și sală polivalentă!

Lucrările la sala polivalentă de la Oradea sunt realizate în procent de 60%! Structura de beton a fost finalizată și se lucrează la montarea fermelor metalice. De asemenea, sunt în curs de finalizare lucrările de compartimentare interioară și închiderile exterioare cu panouri. Sala va costa 20 de milioane de euro și va avea o capacitate de 5.000 de locuri.

Citește mai multe știri din Liga 1: 

EXCLUSIV Fața nevăzută a spaniolilor care controlează Dinamo: academii fantomă, partener român căutat pentru datorii și o pretinsă prietenie cu Borcea

Primul verdict după accidentarea lui Mike Cestor din CFR Cluj - FC Voluntari: „Pare grav la prima vedere!”

Citește și:

Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Campionate
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (31)
jeff_bridges
jeff_bridges  •  26 Octombrie 2020, 09:50

Bani aruncați degeaba. În România nu există fotbal, stadioanele ar trebui să fie ultima preocupare.

brancusi
brancusi  •  26 Octombrie 2020, 10:31

Tot respectul si aprecierea pentru ritmul alert si inteligenta cu care se dezvolta Oradea,fara dubii orasul numarul 1 din tara in aceasta privinta!Poate era de preferat o corelare a aparitiei noului stadion cu progresul fotbalistic,dar mai au timp.Oricum,nu se compara cu banii azvarliti peste gard de la Magurele!

digei
digei  •  26 Octombrie 2020, 10:13

Oradea a fost refacut total in acesti ani, arata ca un oras european, arata ca un oras pe care il poti prezenta in cataloagele de turism international. Acum isi poate permite sa isi faca si un stadion, din bani europeni. Conteaza cum te-ai dezvoltat in general, nu daca ai sau nu echipa in primele doua ligi, orice comuna subdezvoltata din Ilfov are acum sau a avut echipa in primele doua Ligi, cu ce le-a ajutat asta, tot niste subdezvoltati, prafuiti, obscuri, au ramas. Nu fotbalul /stadionul reprezinta pasaportul unei comunitati spre civilizatie, spre dezvoltare si recunoastere interna ori internationala.

Vezi toate comentariile (31)
Comentează