INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  REAL MADRID - BAYERN 2-1

Declarația zilei vine de la eroul remontadei cu Bayern: „Cred că soția îmi va da voie să fac asta”

Articol de - Publicat joi, 09 mai 2024 12:01 / Actualizat joi, 09 mai 2024 12:40

Joselu (34 de ani), atacantul intrat în minutul 81 al returului semifinalei Ligii Campionilor cu Bayern (2-1), a reușit ieri prima „dublă” pentru Real Madrid din postura de rezervă. O făcuse și pentru națională pe 25 martie 2023 contra Norvegiei (3-0) în preliminariile Euro, chiar la debutul în națională! Împrumutul lui de la Espanyol a costa doar un milion de euro!

José Luis Mato Sanmartín, pe scurt Joselu, a fost miercuri seară arma secretă a lui Carlo Ancelotti. Nouarul blanco, trimis la 0-1 în teren în minutul 81, a scris istorie în semifinalele Ligii Campionilor cu Bayern (2-1), reușind o „dublă" în 88 și 90+1 și devenind eroul lui Real Madrid, pe care o mai desparte numai meciul cu Dortmund de La Decimoquinta.

„Te faci fotbalist pentru a trăi astfel de experiențe unice. Dar ca să ajungi aici este nevoie de foarte multă muncă și sunt bucuros că i-am uimit pe toți cei care nu credeau în noi la începutul stagiunii. Am avut mare încredere că vom reuși și acum culegem rezultatele", a declarat la zona mixtă actorul distribuit în rol secundar demn de Oscar în thrillerul de pe "Bernabeu".

Declarația zilei vine de la eroul remontadei cu Bayern: „Cred că soția îmi va da voie să fac asta”
Joselu profit[ de gafa lui Manuel Neuer pentru a porni remontada cu Bayern / Foto: Imago

„A venit rândul meu să fiu protagonist"

Rugat să facă spună care este cea mai fericită zi din viața sa, nașterea celor doi copii ai săi sau cele două goluri marcate în poarta lui Manuel Neuer, atacantul de 34 de ani a ieșit elegant din dilemă: „Îmi puneți o asemenea întrebare la ora 3 dimineața când soția mea doarme, ufff... Dacă ar fi acum lângă mine cred că mi-ar permite să le plasez pe același loc.

Am mai trăit o bucurie la fel de mare și ca suporter, când în 2022 am mers la Paris să-l susțin pe Carvajal. Dar acum a venit rândul meu să fiu protagonist în teren și să decid jocul".

Declarația zilei vine de la eroul remontadei cu Bayern: „Cred că soția îmi va da voie să fac asta”
Carlo Ancelotti și inspirația fenomenală de a miza pe Joselu în finalul partidei cu Bayern / Foto: Imago

Născut și crescut 4 ani în Germania!

Fotbalistul născut la Stuttgart și crescut în primii ani în Germania, înainte de a se întoarce cu părinți în Spania, în Galicia, a marcat în ultimele două sezoane 17 goluri la Espanyol și încă 16 pentru Real Madrid în 46 de meciuri, dintre care 30 nu au fost bifate ca titular!

Explicația din spatele ritualului de bucurie cu scaunele, pus în scenă de David Alaba
Real Madrid - Bayern Munchen
Explicația din spatele ritualului de bucurie cu scaunele, pus în scenă de David Alaba

Medie de un gol marcat la două selecții

Joselu, împrumutat un sezon pentru un milion de euro de la Espanyol, este cel care, chiar la debutul lui în tricoul Furiei Roja, semna altă „dublă" în victoria naționalei Spaniei contra Norvegiei pe 25 martie 2023 în preliminariile Euro 2024.

Și cel ce punctase de două ori venind de pe bancă la echipa de club ultima oară într-un Eibar - Alaves 0-2, pe 24 noiembrie 2019. Și media pe care o are în reprezentativa iberică este una uimitoare, cinci goluri în zece selecții, toate sub comanda selecționerului Luis de la Fuente.

Doar 12 minute în primul sezon la Real

Joselu nu jucase decât 12 minute în prima sa aventură la Real Madrid, acum 12 sezoane, în meciul din Cupa Regelui, cu Poferradina (5-1). Și nu convinsese la niciunul din cele 10 cluburi (Celta Vigo, Hoffenheim, Eintracht, Hannover, Stoke City, Deportivo La Coruña, Newcastle, Alavés și Espanyol) la care activase (inclusiv Real Castilla), cea mai mare sumă plătită pentru transferul său fiind odată cu mutarea la Newcastle, 5 milioane de lire sterline în august 2017.

Are doar trei trofee cucerite în carieră!

Ancelotti l-a adus în vară pe „Bernabeu" pentru a fi o variantă de back-up ca vârf, după plecarea lui Karim Benzema. Până în acest sezon nu cucerise niciun trofeu la nivel de club, bifând doar Liga Națiunilor (2022-'23).

Acum are deja două, titlul în LaLiga și Supercupa Spaniei. Și nu mai are de trecut decât de marea finală de pe Wembley pe 1 iunie, împotriva Borussiei Dortmund, pentru a ridica și cupa cu urechi mari! Dacă pentru Nacho, Carvajal, Modric și Kroos ar fi șasea (egalând recordul lui Gento), pentru Joselu ar fi altă premieră.

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Matthijs De Ligt se revoltă: „Să vă spun ce mi-a zis asistentul după meci”
REAL MADRID - BAYERN MUNCHEN 2-1
Matthijs De Ligt se revoltă: „Să vă spun ce mi-a zis asistentul după meci”
Carlo Ancelotti vine cu o altă versiune, după acuzațiile lui Thomas Tuchel: „Ultima fază este clară”
Real Madrid - Bayern Munchen
Carlo Ancelotti vine cu o altă versiune, după acuzațiile lui Thomas Tuchel: „Ultima fază este clară”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează