SPORTURI  »  TENIS  »  DEZVĂLUIRI

VIDEO Roger Federer și Rafael Nadal, dialog savuros: „E prima dată când vede zăpadă” + „Nu-mi mai simt urechile, dar e frumos aici!”

Roger Federer și Rafael Nadal Foto: Instagram Louis Vuitton/Annie Leibovitz +35   FOTO
Roger Federer și Rafael Nadal Foto: Instagram Louis Vuitton/Annie Leibovitz

Articol de - Publicat sambata, 18 mai 2024 16:22 / Actualizat sambata, 18 mai 2024 16:25

Roger Federer și Rafael Nadal sunt protagoniștii unei campanii publicitare noi, filmată sub ninsoare, în munții Dolomiți. Multiplii campioni de Grand Slam au răspuns serios multor întrebări, iar la final s-au distrat, spaniolul dând tonul replicilor pline de umor.

S-au reunit o dată în plus, de data aceasta cu râsete și un scop comun, nu cu lacrimile de la retragerea lui Roger Federer din tenis, produsă în septembrie 2022. Elvețianul și spaniolul sunt eroii campaniei Core Values a celebrei mărci Louis Vuitton, pentru care au filmat în Italia, în munții Dolomiți, și au fost fotografiați de Annie Leibovitz.

Reclamă cu Roger Federer și Rafael Nadal

Sub sloganul „There are Journeys that turn into Legends” (Există călătorii care se transformă în legende), cei doi au petrecut timp la 3.000 de metri altitudine, purtând rucsacuri Vuitton, Monogram Christopher pentru Roger, Monogram Eclipse pentru Rafa.

Decizia surprinzătoare luată de Djokovic cu o săptămână înainte de Roland Garros » La ce competiție va participa
NOVAK DJOKOVIC
Decizia surprinzătoare luată de Djokovic cu o săptămână înainte de Roland Garros » La ce competiție va participa

Reîntâlnirea a generat și un interviu în care cei doi au vorbit despre sport, despre tenis, iar la final au găsit motive să izbucnească în râs.

Pentru Federer, cea mai importantă realizare în sport este atingerea primului loc al clasamentului mondial, el declarându-se în rest „un bărbat fericit”. Nadal a ales, deloc neașteptat, cele 14 titluri la Roland Garros drept performanța sa cea mai deosebită.

22de titluri de Mare Șlem are în palmaresul său Rafael Nadal, cel mai recent fiind Roland Garros 2022, iar Roger Federer 20, ultimul din carieră fiind Australian Open 2018

Întrebați care este secretul succesului, Rafa a spus că „am avut o echipă foarte bună alături de mine, asta ajută mult. O familie bună. Probabil că am primit de la început educația și valorile corecte pentru a putea crește. Și mai cred că a contat faptul că mereu am vrut să progresez, să îmbunătățesc. Este ceea ce face diferența între jucătorii de vârf și cei care sunt foarte buni”.

+31 FOTO

Iar Roger a completat: „Câte un lucru mic pe care îl poți adăuga jocului tău, chiar dacă joci deja superbine. Și eu m-am înconjurat, de-a lungul carierei, de oamenii potriviți, cei mai buni pentru mine, care m-au inspirat și motivat să ajung în top”.

Favoritul lui Nadal: Ronaldo, al lui Federer - Michael Jordan

Au vorbit apoi despre pasiunea pentru sport, nu doar tenis, și sportivii importanți pe care îi admiră și care i-au inspirat. „Sunt un mare fan al sportului în general și sportul, pur și simplu, este o mare inspirație pentru mine. Îmi place fotbalul, când eram un puști, Ronaldo Nazario a fost un mare exemplu. Mai târziu am avut șansa să petrec timp cu el.

Ca jucător de tenis, Sampras a fost un bun model, însă Carlos Moya, care este acum antrenorul meu, era chiar lângă mine și m-a ajutat atunci când am ajuns în circuit”.

La rândul său, Federer a început cu jucătorii de tenis. „Stefan Edberg și Pete Sampras sunt persoane speciale în viața mea, Stefan m-a și antrenat timp de doi ani, a fost ceva superspecial. De mic mi-a plăcut baschetul, așa că Michael Jordan și apoi Shaquille O’Neal au fost exemple dintr-un sport pe care îl văd drept cel mai antrenant”, a enumerat Roger.

Roger Federer și Rafael Nadal, dialog savuros: „E prima dată când vede zăpadă” + „Nu-mi mai simt urechile, dar e frumos aici!”
Michael Jordan în tribună la US Open la un meci al lui Roger Federer din 2014 Foto: Imago

Spre final, au vorbit despre filmări și despre ședințele foto, elvețianul precizând că a lucrat pentru a treia oară cu Annie Leibovitz. „Sunt mulțumit de cariera mea, mă bucur că s-a terminat, Rafa și-a atins și el vârful, amândoi am fost rivali peste 20 de ani, dar să fim aici împreună, cu fotografii, filmări, cred că este semnificativ și special pentru amândoi”.

40de meciuri directe în circutul profesionist au avut Federer și Nadal, spaniolul conducând cu 24-16, dar în ultimul duel, în semifinalele de la Wimbledon 2019, s-a impus elvețianul

Replici amuzante între Nadal și Federer: „Ai fost un pic arogant” - „Serios?”

Până la urmă, Nadal a dus discuția spre un ton mai amuzant. „Nu sunt obișnuit cu zăpada, așa, ca Roger”, a început, iar Federer, luându-l de după umeri, a replicat râzând: „E prima dată când vede zăpada!”.

Roger trăiește în zăpadă. Eu deja nu-mi mai simt urechile, dar savurez fiecare moment. Ar fi dificil dacă ar trebui să stau o săptămână în frig, însă pentru o zi îmi face cu adevărat plăcere”, a punctat Rafa, tot printre râsete.

Apoi, un alt schimb haios de replici, legat de momentul în care s-au întâlnit pentru prima dată. „Eu îmi amintesc clar, el cred că nu”, a indicat, corect, Rafa. „Așa e, nu știu”, a confirmat Roger râzând.

Rafa: „A fost atunci când ai câștigat primul Wimbledon, în 2003”.

Roger: „Și am fost amabil cu tine sau...?”

Rafa: „Ai fost un pic arogant...”

Roger (râzând): „Serios?”

Rafa (râzând): „Nu, glumeam, sincer, a fost superdrăguț. Abia ajunsesem în circuit, eram junior și foarte timid la gândul de a vorbi cu tine, dar ai fost foarte amabil”.

Ambii au încheiat cu un răspuns aproape identic la întrebarea cum vor să fie ținuți minte în tenis. Dincolo de realizările din sport, ca o persoană bună. „Da, să nu spună lumea când mai mergem pe la vreun turneu: «Ah, iar a venit tipul ăsta!»”, a conchis râzând Federer. Ceva ce, cu siguranță, nu se va întâmpla niciodată.

Interviul lui Federer și Nadal pentru campania Vuitton

Citește și:

Nu e pace nici la Jocurile Olimpice! Putin și Zelenski resping armistițiul propus de președintele Franței: „Emmanuel, imaginează-ți următorul scenariu”
REFUZ
Nu e pace nici la Jocurile Olimpice! Putin și Zelenski resping armistițiul propus de președintele Franței: „Emmanuel, imaginează-ți următorul scenariu”
Scottie Scheffler, numărul 1 mondial la golf, a fost arestat în timpul unui turneu
INCIDENT
Scottie Scheffler, numărul 1 mondial la golf, a fost arestat în timpul unui turneu

Citește și:

Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Campionate
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează