FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

Vine și o veste bună pentru Adrian Mititelu: a scăpat de închisoare în dosarul de evaziune fiscală! Prima reacție

Adrian Mititelu
Adrian Mititelu

Articol de - Publicat luni, 10 iulie 2023 22:34 / Actualizat luni, 10 iulie 2023 22:41

Într-o zi tristă pe plan profesional, în care FCU Craiova a pierdut la Curtea de Apel Timișoara palmaresul istoric al Universității Craiova, Adrian Mititelu (55 de ani) a primit și o veste bună: finanțatorul FCU a scăpat definitiv de închisoare în dosarul în care fusese condamnat pentru evaziune fiscală.

Adrian Mititelu este în libertate de un an, din iulie 2022, când Tribunalul Dolj i-a admis în principiu cererea de revizuire privind suspendarea executării sentinței penale. Mititelu fusese condamnat în noiembrie 2020 la 3 ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală în cazul transferului lui Mihai Costea de la Universitatea Craiova la FCSB.

Astăzi, patronul de la FCU Craiova a primit o veste mare. Cererea de revizuire a fost aprobată definitiv, astfel că a scăpat de riscul de a reveni în spatele gratiilor.

Șumudică, 20 de minute furtunoase la TV: „Ce a spus Angelescu sună a răzbunare!” + „Niculae era cu carafele de vin pe masă înaintea meciului”
RAPID
Șumudică, 20 de minute furtunoase la TV: „Ce a spus Angelescu sună a răzbunare!” + „Niculae era cu carafele de vin pe masă înaintea meciului”

Adrian Mititelu scapă de închisoare în dosarul de evaziune fiscală

Decizia instanței, citată de sport.ro, spune:

„În baza art. 462, alin. 1 CPP, admite cererea de revizuire formulată de revizuentul – condamnat Mititelu Adrian Marin. Anulează sentința penală nr. 82/2019 din data de 13.02. 2019 a Tribunalului Dolj, astfel cum a rămas definitivă prin decizia penală nr. 1364/2020 din data de 05.11.2020 a Curții de Apel Craiova pronunțată în dosarul nr. 5997/63/2016.

În baza art. 396, alin. 6 CPP și art. 16, alin. 1, lit. f CPP rap. la art. 9, alin. 1, lit. g din Legea 241/2005 cu aplic. art. 5 NCP, încetează procesul penal față de inculpatul Mititelu Adrian Marin, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală, fapta din 23/24.03.2011.

Constată că inculpatul a fost arestat în perioada 05.11.2020 – 06.07.2022”.

Reacția lui Adrian Mititelu: „Nu trebuia să fiu condamnat”

„Am fost nelegal la închisoare. Am fost condamnat în afara termenului prevăzut de lege, nelegal. Nu trebuia să fiu condamnat. 

Sunt fericit că am scăpat de dosar, de cazier. Ce pot să mai fac eu acum? Am satisfacția că am scăpat de cazier”, a fost reacția lui Mititelu pentru sursa citată.

De ce fusese condamnat Adrian Mititelu

În noiembrie 2020, omul de afaceri a fost condamnat la 3 ani de închisoare în cazul transferului lui Mihai Costea de la Universitatea Craiova la FCSB. Acesta a fost găsit vinovat de evaziune, deși în primă instanță fusese iertat.

Mititelu l-a vândut pe Mihai Costea la FCSB în 2011, înainte de dezafilierea Craiovei, pentru 1,1 milioane de euro, deși lotul de jucători se afla la acel moment sub sechestrul Fiscului din cauza unor debite foarte mari către bugetul consolidat al statului. Mititelu nu ar fi avut voie să vândă pe nimeni la acea vreme.

În concluzia scrisă înaintea de luarea deciziei, procurorul Cristina Scarlat a susținut că Mititelu și Gigel Preoteasa, fostul secretar al clubului dezafiliat, au comis fapta cu intenție directă de a se sustrage de la îndeplinirea obligațiilor fiscale.

FCU Craiova a încheiat acordul de transfer pentru jucătorul Mihai Costea la FCSB în data de 23 martie 2011, după instituirea sechestrului pe 31 ianuarie 2011.

Citește și:

Decizie surprinzătoare: Gigi Becali a desființat echipa la care au evoluat jucători ca Târnovanu, Șut, Oaidă și Lucian Filip

Mihai Rotaru, anunț total neașteptat în ziua marii victorii: „Mi-am depus mandatul, am discuții avansate. Planul e pe termen scurt spre mediu”

Citește și:

„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Campionate
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (3)
81mada
81mada  •  11 Iulie 2023, 07:32

Ce bucurie, a scapat puscariasul de puscarie…

bogdan_m
bogdan_m  •  11 Iulie 2023, 05:20

Nu sunt mare fan Mititelu, dar justiția în România este relativa. A fost condamnat pentru ca a vândut un jucător aflat sub sechestrul fiscului, dar în cazul celorlalți jucători ai Craiovei luați de sub sechestrul fiscului fără nici un ban în urma deciziei CEx FRF, tot justiția a hotărât ca Mircea Sandu și Mitica Deagomir sunt nevinovați. Din ciclul "vrem egalitate, dar nu pentru catei"...

VanBasten
VanBasten  •  11 Iulie 2023, 01:17

Mititelu a scapat de mititica. Uite un titlu mai catchy decat al vostru.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează