FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Cel mai apreciat dintre dinamoviști: „Ca să ajungi să ai noroc, trebuie să muncești din greu”

Cel mai apreciat dintre dinamoviști: „Ca să ajungi să ai noroc, trebuie să muncești din greu”
Cel mai apreciat dintre dinamoviști: „Ca să ajungi să ai noroc, trebuie să muncești din greu”

Articol de - Publicat joi, 24 august 2023 15:30 / Actualizat joi, 24 august 2023 18:35

Adnan Golubovic, 28 de ani, portarul titular al lui Dinamo, le-a expus suporterilor planurile lui, oferind optimism, pe lângă paradele sale etapă de etapă

Adnan Golubovic, 28 de ani, a pus monopol pe locul de titular între buturile echipei, practic, l-a trimis în poziție secundă pe bosniacul Filip Dujmovic, 24 de ani, care a contribuit la promovarea "câinilor" în Liga 1, roș-albii transferându-l și pe Răzvan Began, 27 de ani, portar ce are în palmares două Cupe și o Supercupă a României cu Sepsi

Cum a fost ales cel mai bun transfer al „câinilor”: „L-am sunat imediat pe Samir Handanovic” + „Dacă nu-și rupea genunchii, nu-l găseai la Dinamo!”
dinamo
Cum a fost ales cel mai bun transfer al „câinilor”: „L-am sunat imediat pe Samir Handanovic” + „Dacă nu-și rupea genunchii, nu-l găseai la Dinamo!”

Goalkeeper-ul sloven i-a cucerit pe foarte mulți suporteri ai roș-albilor încă din seria de trei eșecuri consecutive din startul ediției, părerea unanimă fiind aceea că Adnan a dovedit că este un transfer reușit, un garant pentru a revedea "un mare Dinamo". 

Într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, Golubovic a povestit cum s-a adaptat în alb-roșu și care sunt planurile sale la primul sezon în România.

- Adnan, cum este experiența ta de la Dinamo, din punctul tău de vedere?
- M-am adaptat de la primul meci, sincer îți spun. Adică, știi cum a fost? Primul meci, într-o țară nouă, ceva nou, ai alt feeling decât ești tu obișnuit, zi de zi. Dar am avut nevoie de câteva minute ca să realizez că va fi bine, mă simt tot mai bine. E vorba de feeling, mai greu de exprimat în cuvinte.

- Nu știu dacă ai idee, dar ești foarte apreciat de către suporterii lui Dinamo.
- Ceva, ceva, cred că am înțeles eu, din ce-am mai citit, de fapt, din ce-am tradus. Dar am vrut să mă focusez pe ceea ce fac zilnic, la antrenamente, la meciuri. Mă simt fericit că fanii mă apreciază. Un mare mulțumesc.

Adnan Golubovic are planuri mari: „Am putea ajunge la final în play-off, dar o luăm pas cu pas”

- Crezi că Dinamo poate fi mai sus decât locul ocupat acum în clasament?
- Stai! Trebuie să o luăm pas cu pas. Am pierdut cu echipe tari, care au fost sus în clasament, în ediția trecută de campionat, care sunt bune și acum, ne-am revenit și am început să adunăm puncte, hai să vedem ce vom face mai departe. Putem mai bine, asta clar, dar pas cu pas.

- E prea mult ca dinamoviștii să se gândească acum la play-off?
- Dinamo are o echipă tare, vorbesc de ce e acum, are jucători buni, la final am putea să ajungem și în play-off, dar hai să așteptăm, să vedem după ce vom juca măcar cu fiecare echipă în parte. Clar că și noi ne gândim la mai mult. Dar trebuie să fim focusați pe muncă, pe fiecare zi, pe fiecare meci.

- Și să aveți și o doză de noroc, cum a fost cu Botoșani și cu Voluntari? OK, ați jucat bine, dar putea să nu-și dea portarul advers autogol la ultima fază cu Botoșani sau să marcheze Sigurjónsson din penalty.
- Da, trebuie și noroc. În orice ai nevoie. Dar, pentru noroc, trebuie să muncești din greu. Și să crezi!

Adnan Golubovic se analizează singur: „Încerc să fiu eu mai bun și mai bun, în primul rând pentru mine”

- Este un start bun sau mulțumitor pentru Dinamo? Având în vedere realitatea din prezent și din ultimii ani.
- Da, este un club care merită să fie tot mai sus. Pas cu pas, nu putem sări 10 pași deodată. S-o luăm încet, sunt mulți jucători noi, eu sunt unul dintre ei, cu toții trebuie să ne integrăm, ca să fie bine echipei.

40de meciuri a adunat Golubovic ediția precedentă pentru Koper (locul 6 în prima ligă slovenă). A primit 43 de goluri, în 12 partide a menținut neatinsă plasa porții sale

- Cum resimți concurența cu Dujmovic și cu Began?
- Concurența este bună, chiar așa se spune. Dar eu încerc să fiu mai bun, la fiecare antrenament, în primul rând pentru mine. Mă uit la mine, să fiu mai bun și mai bun.

- Spuneai în cantonamentul din Slovenia că vrei să joci pe stadioane pline, cu suporteri înfocați. Din acest punct de vedere, cum te simți aici?
- Este minunat! Simt că galeria, fanii lui Dinamo, împing echipa de la spate. În fiecare meci, au fost aproape de noi, indiferent că am avut rezultate bune sau mai puțin bune. 

Am locuit până acum câteva zile în cantonamentul de la Săftica. Și cred că am parcurs etapa de adaptare, nu mi-a fost greu.

- Adnan Golubovic, portar Dinamo

Cum s-a adaptat Adnan Golubovic la viața din România: „Românii sunt oameni cărora le place să râdă, știu să trăiască viața”

M-am adaptat ușor, fiindcă am regăsit aici mentalitatea balcanică. Eu sunt sloven, dar părinții sunt din Bosnia, multe lucruri pe care le-am văzut la București mi s-au părut la fel ca la mine acasă.

Românii? Sunt amuzanți, sunt oameni cărora le place să râdă, să zâmbească. Știu să trăiască viața! Cu muzică, râzând, stilul de viață balcanic. Care este și al meu, de asemenea

După ce am locuit la Săftica, de câteva zile m-am mutat undeva între București și cantonament. Tatăl meu vine joi, să mă vadă la meciurile cu Petrolul și cu Rapid, e prima oară când o face, sper să fie de bun augur

În România e trafic, prietene! Altceva față de Slovenia, care e o țară mai mică și cu mai puțini locuitori. Când am jucat la Mediaș, la meciul cu U Cluj, am fost surprins: "Ce e asta, șase ore de mers, prietene?!". Faci prea mult, fără autostrăzi. Am înțeles că vor mai fi drumuri lungi. În privința șoselelor, e loc de mai bine în România. Dar, astfel, voi descoperi țara din autocar.

Nu mă așteptam ca fanii din România să aibă suporteri atât de înfocați, să iubească atât de mult fotbalul. Iar Dinamo îi are pe cei mai buni!

- Adnan Golubovic, portar Dinamo

VIDEO Cum îl antrenează Caparco pe Golubovic pentru a deveni „cel mai bun portar din Liga 1”

Citește și alte știri:

EXCLUSIV Atacantul lui Dinamo dezvăluie pentru GSP ce pasiune rar întâlnită la fotbaliști are: „Așa îmi eliberez gândurile”

Unde a ajuns fostul atacant dinamovist Mirko Ivanovski: „Go Gunners!”

Citește și:

Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Campionate
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (1)
dinamo100
dinamo100  •  25 August 2023, 12:10

Golubovici e un castig important pentru Dinamo, da siguranta. Anul trecut postul de portar a avut de suferit, Oncescu fiind foarte slab, iar Dujmovic mediocru. Era clar ca in Liga 1 e nevoie de un porta de alt nivel, si iata ca il avem. Cat priveste ideea de a ajunge in play-off, cred ca e mult prea devreme de vorbit de asa ceva. In general genul asta de idee pe repede inainte pune o presiune nenecesara si de obicei are impact negativ.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează