FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

„Cazul Horațiu Moldovan” de la Dinamo: zero minute, convocare la echipa națională, acolo unde e titular cert!

Articol de - Publicat joi, 07 martie 2024 19:12 / Actualizat joi, 07 martie 2024 23:54

Portarul Dorian Railean s-a despărțit în iarnă de Chindia Târgoviște și a ales să semneze cu Dinamo unde este „eternă rezervă”, fiind extrem de greu să apere în fața titularului Adnan Golubovic. Totuși, Railean a fost convocat la naționala Moldovei, acolo unde a fost titularul ultimelor meciuri, chiar dacă nu apără la echipa de club.

Printre mutările perfectate de Dinamo în mercato stagional s-a numărat și transferul unui portar de calitate, Dorian Railean, 30 de ani, așa cum GSP.ro a informat în exclusivitate la vremea respectivă.

Simona Halep, prima acuzație FRONTALĂ după scandalul de dopaj: „A fost cel mai mare șoc când am văzut documentul din România!”
HALEP, VICTORIE LA TAS
Simona Halep, prima acuzație FRONTALĂ după scandalul de dopaj: „A fost cel mai mare șoc când am văzut documentul din România!”

Chiar dacă era recomandat de eticheta de portarul naționalei Moldovei și omul care l-a blocat pe Robert Lewandowski în meciurile directe interțări, Railean nu a debutat încă în alb-roșu. Fotbalistul cu dublă cetățenie a fost doar rezerva titularului Adnan Golubovic.

7meciuri a adunat Railean pe banca de rezerve a lui Dinamo

Dorian Railean are șanse de a se impune la Dinamo cât are Horațiu Moldovan cu Jan Oblak

Railean era conștient de la bun început că va fi greu să câștige lupta cu slovenul Golubovic. Păstrând proporțiile, are aceleași șanse de a se impune în primul 11 în acest moment cu cele ca românul Horațiu Moldovan să-l detroneze pe Jan Oblak în poarta celor de la Atletico Madrid!

Păstrând aceeași linie, cazul moldoveanul se aseamănă cu cel al internaționalului nostru. Deunăzi, selecționerul Serghei Cleșcenco a anunțat lista lărgită a stranierilor convocați la naționala Moldovei pentru cantonamentul de pregătire din perioada 18-27 martie 2024, din Antalya, Turcia.

Tricolorii moldoveni vor juca două meciuri amicale, unul dintre care va fi anunțat zilele viitoare, iar al doilea adversar este Macedonia de Nord. Partida este programată pentru 22 martie, ora 17:30.

Pe lista celor convocați se mai află cunoștințe din Liga 1, precum Vadim Rață (Voluntari), Victor Stînă (ex-Dinamo, acum la Larissa - Grecia) și Virgiliu Postolachi (ex-UTA, acum la Grenoble - Franța). Precum și jucătorii din Liga 2 Victor Bogaciuc și Maxim Cojocaru (ambii de la Chindia) și Serafim Cojocari (Unirea Slobozia).

16selecții a adunat Railean la naționala Moldovei

32de meciuri a strâns Golubovic pentru Dinamo, a ratat un singur meci oficial, în play-off-ul Cupei, cu Metaloglobus (2-1), când a fost integralist Dujmovic, plecat între timp

Match Quiz Rapid - FCSB

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul Rapid - FCSB și câștigă premiile puse în joc!

GSP LIVE » Andrei Nicolescu dezvăluie pe ce stadion va juca Dinamo în play-out

Citește și alte știri:

EXCLUSIV Ion Țiriac, la prima apariție după ce Halep a scăpat de suspendare: „O singură greșeală a făcut Simona!” + „Au scăldat-o, au dres-o! Ei sunt vinovații”

EXCLUSIV VIDEO Asigurări pentru fanii „câinilor”: „Contractul se prelungește automat dacă reușim să ne salvăm”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (8)
DMA87
DMA87  •  08 Martie 2024, 13:18

Forțată comparația. Răilean o să apere la Dinamo, pe când Horațiu poate fi titular la Madrid doar la jocurile pe calculator.

Dontlookbackwithanger
Dontlookbackwithanger  •  08 Martie 2024, 12:58
Postat de magic4ever pe 08 Martie 2024, 09:42

Exagerata comparatia....Railean are sanse mult mai mari sa fie titular ij fata lui Golubovic care este un portar anonim si poate sa fie inlocuit daca greseste in schimb Oblak este in primii 3 portari din lume si nu are sanse sa il schimbe un portar fara nume in Europa, Moldovan apara doar daca se accidenteaza sau este menajat Oblak...

Este în primii 3 portari de la hotel din lume oblak ala. Ca la fotbal l-am văzut și nu pare fantastic. Dacă te uiți la semifinala din cupa Spaniei cu Bilbao, pare un portar obișnuit, doar ca presa l a facut mare.

MaxiP
MaxiP  •  08 Martie 2024, 12:21

Pentru cine l-a vazut pe acest portar ramane o intrebare stranie cum de nu e titular incontestabil la macar o echipa de top din Superliga. Targoviste? Rezerva la Dinamo? E o gluma proasta, e peste Aioani si Tarnovanu.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează