FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - U CLUJ

E sincer sau încearcă să-i adoarmă pe „câini”? „Joacă frumos. Liga 1 are nevoie de Dinamo”

Articol de - Publicat duminica, 10 decembrie 2023 09:09 / Actualizat duminica, 10 decembrie 2023 11:27

Bogdan Vătăjelu, 30 de ani, a vorbit laudativ despre Dinamo, trecând peste detaliul că e de multe luni penultima în clasament, atrăgându-le atenția coechipierilor să nu ia adversarul de luni la preț de matineu.

Dinamo - U Cluj se joacă luni seară, de la ora 20:45, pe stadionul "Arcul de Triumf", iar cele două echipe sunt la polii opuși ai clasamentului. Și psihic, cele două grupări sunt total diferite.

 Meciul e liveTEXT pe GSP.RO și în direct la TV, pe Digi 1, Orange Sport și Prima Sport 1.

Galeriile celor două echipe sunt de ani buni înfrățite, astfel că e de așteptat ca în tribune să fie spectacol.

A trasat obiectivul! Emil Boc vrea ca U Cluj s-o pună la respect pe Dinamo: „Trebuie să facem asta la București!”
DINAMO - U CLUJ
A trasat obiectivul! Emil Boc vrea ca U Cluj s-o pună la respect pe Dinamo: „Trebuie să facem asta la București!”

U Cluj este sus, Dinamo este foarte jos

"Câinii" au adunat 12 etape consecutive în Liga 1 fără victorie. Au doar 3 puncte cucerite din 36 posibile în acest răstimp! Doar trei remize și nouă eșecuri. Mai mult, roș-albii au pierdut ultimele patru runde din campionat.

Între timp, au schimbat și antrenorul, Zeljko Kopic luându-i locul lui Ovidiu Burcă.

În schimb, U Cluj se bate cu toate forțele pentru a prinde play-off-ul. Printre alte aspecte pozitive, trupa lui Ioan Ovidiu Sabău este "campioana deplasărilor", este neînvinsă din primăvară în Liga 1!

Seria invincibilității în deplasare a început pe 5 aprilie 2023, cu succesul din „sferturile” Cupei, cu Hermannstadt.

17meciuri consecutive fără eșec au adunat cei de la U Cluj în deplasările din L1 și Cupa României, 10 victorii și 7 remize

Totodată, formația lui Neluțu Sabău, fost campion cu Dinamo în acea echipă mare creată de Mircea Lucescu în Ștefan cel Mare, este neînvinsă în Capitală. A revenit de fiecare dată și cu FCSB (2-2), și cu Rapid (3-2), obținând o victorie magistrală în Giulești.

Bogdan Vătăjelu, cuvinte laudative despre Dinamo: „A încercat să practice un joc frumos”

Fost căpitan al Universității Craiova, în prezent unul dintre jucătorii importanți ai lui U Cluj, fundașul stânga Bogdan Vătăjelu, 30 de ani, apreciază momentele pe care "șepcile roșii" le-au parcurs de la revenirea lui Sabău la conducerea staff-ului tehnic, dar nu întrevede un meci ușor contra lui Dinamo. 

18meciuri și 2 assist-uri a adunat Vătăjelu pentru formația ardeleană

"Trecem printr-o perioadă foarte bună, zic eu. Am avut și jocuri grele, cu Rapid, cu Craiova, în campionat, nici în Cupă n-a fost chiar ușor. 

Dinamo, chiar dacă e în subsolul clasamentului, a încercat să practice un joc frumos, plecat de jos, de la portar, așa că vom avea un meci greu. Va încerca să scoată puncte. Dar noi avem încredere că putem obține 3 puncte din această deplasare", a spus Vătăjelu înaintea plecării spre Capitală.

Când vine un antrenor nou, este un șoc la echipă, se schimbă niște principii. Este un atu pentru Dinamo, o echipă care are potențial. Sperăm să-și revină după jocul cu noi!

Bogdan Vătăjelu, fundaș U Cluj

Apărătorul lateral a dezvăluit cum va aborda echipa de pe malul Someșului duelul din Capitală.

"În deplasare suntem foarte buni, n-am mai pierdut de câteva luni, acesta este obiectivul nostru, ne dorim să luăm toate punctele până la finele lui 2023. Trebuie să privim partida asta cu nerăbdare, dar să fim concentrați fiindcă va fi foarte greu. Nu știu dacă e mai dificil fiindcă jucăm cu Dinamo în această situație.

Adversarii pot juca având o dorință de zece ori mai mare decât a ta și să pierzi. Sau noi putem fi ca până acum în deplasare, să fim organizați, și așa ne-a mers foarte bine. Toată lumea e pregătită, așteptăm cu nerăbdare duelul.

Sincer, nu cred că Dinamo e prima echipă care trece prin asemenea situații. Au fost Oțelul și Urziceni, care au jucat și în Champions League, apoi în următorii ani s-au desființat! Este o problemă de nivel național, în continuitatea patron, ca investiții. Sunt puține echipe ce-au continuat 10-15 ani la același nivel", a spus jucătorul clujenilor.

Chiar îmi pare rău de Dinamo, e o echipă de care campionatul nostru are nevoie. Sper să-și revină.

Joc într-un oraș frumos, într-un grup liniștit, în care oamenii își văd de treaba lor, mă simt foarte bine. Încă nu sunt fizic sută la sută, dar îmi revin treptat. Apoi, în cantonamentul de iarnă, o să revin la capacitate maximă.

Bogdan Vătăjelu, fundaș U Cluj

VIDEO Bogdan Vătăjelu: „Am vorbit o lună cu cei de la U Cluj”

Citește și alte știri:

Zeljko Kopic, în tribună la Rapid - FC Voluntari » Pe cine spionează antrenorul lui Dinamo

EXCLUSIV Francois Yabre a reacționat după scandările rasiste la adresa lui din meciul Dinamo - Oțelul: „Nu am de ce să mă rușinez, alții ar trebui să o facă!” + Și clubul gălățean a reacționat

Citește și:

Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Campionate
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (1)
parpalache
parpalache  •  10 Decembrie 2023, 10:50

Politețuri!Despre morți,numai de bine!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează