FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Dinamoviștii nu cedează și fac sold-out la partida pentru supraviețuire » Peluza Sud poate reveni pe stadion, după o întâlnire cu Nicolescu & Co

FCD Sud, la locul obișnuit de la tribuna a 2-a pe „Arc” +24   FOTO
FCD Sud, la locul obișnuit de la tribuna a 2-a pe „Arc”

Articol de - Publicat joi, 09 mai 2024 16:42 / Actualizat joi, 09 mai 2024 16:50

Fanii „câinilor” nu abandonează lupta, s-au mobilizat și au epuizat toate biletele puse la vânzare pentru partida cu UTA Arad.

Dinamo își joacă ultima carte pentru supraviețuirea în Superligă în fața „textiliștilor”, duminică, de la ora 21:30, oră la care sunt programate toate „finalele” din play-out, bucureștenii depinzând de rezultatele acestora pentru a-și asigura încă un an de prezență în Liga 1.

Lovitură pentru Dinamo: un om de bază s-a accidentat și nu joacă în decisivul cu UTA!
DINAMO - UTA
Lovitură pentru Dinamo: un om de bază s-a accidentat și nu joacă în decisivul cu UTA!

Sold-out în decisiv. SUD-ul, din nou în tribunele „Arcului”?

Precedenta partidă de „acasă”, cea cu FC Voluntari, s-a jucat tot cu casa închisă, însă elevii lui Zeljko Kopic nu au reușit să se impună atunci, terminând la egalitate, 1-1. Pe Cluj Arena, etapa trecută, „câinii” au fost egalați la trei în minutele de prelungiri, consemnând a cincea ocazie din acest play-out în care Patriche & Co. au pierdut puncte după minutul 90.

La disputa cu ilfovenii, ultrașii de la Sud Dinamo nu au luat parte la susținerea echipei, acuzând mutarea forțată într-un alt sector al tribunei de către conducerea dinamovistă, publicând și un comunicat dur ulterior.

În această seară ne-am văzut nevoiți să luăm o decizie grea, aceea de a nu intra la meci. Conducerea clubului a reușit ceea ce Jandarmeria nu a putut: să ne țină departe de echipa noastră.

Fără absolut nicio bază legală, am fost informați că abonamentele noastre, emise de către clubul Dinamo, nu mai au valabilitate în sectorul nostru, ci într-un alt sector al Tribunei a 2-a. Oricât ne-ar fi de greu să stăm departe de echipă, nu ne putem lăsa striviți de un sistem opresiv, bolnav și, ce e cel mai dureros, girat de conducerea clubului nostru. De la demnitate nu vom face rabat niciodată!!

“Tot încercați, de noi ca să scăpați

Din peluze pe toți să ne alungați

Nimic nu mai e cum era odată,

Fotbal modern noi nu vrem niciodată!”
- comunicat FCD Sud

Conform ProSport, SUD Dinamo ar putea lua loc în spațiul clasic de la tribuna a doua a stadionului de lângă Mănăstirea Cașin, decizie venită după o întâlnire avută loc miercuri, la sediul clubului, între reprezentații grupării și conducerea dinamovistă.

La precedenta confruntare cu UTA de pe „Arc” (Dinamo - UTA 1-0), SUD-ul „câinilor” s-a încăierat cu rivalii de la Sud Steaua, veniți să își ofere susținerea pentru suporterii înfrățiți de la UTA. În urma acelor incidente, Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal a sancționat ambele cluburi cu 4 meciuri cu porțile închise.

Scenele de război de la Dinamo - UTA
Scenele de război de la Dinamo - UTA
Scenele de război de la Dinamo - UTA
Scenele de război de la Dinamo - UTA
Scenele de război de la Dinamo - UTA
+20 FOTO

Sentința a fost redusă la două partide, astfel că Dinamo poate evolua cu suporteri duminică seară, la fel cum s-a întâmplat și pe 26 aprilie cu FC Voluntari.

Calcule: cum se salvează Dinamo

Dinamo trebuie să câștige pentru a mai spera la salvare. În cazul în care nu bate, Dinamo retrogradează direct, fără să mai conteze alte rezultate. Dacă Dinamo câștigă, atunci calculele se complică. „Câinii” s-ar salva direct dacă s-a îndeplini toate condițiile următoare:

  • Botoșani să piardă cu Oțelul, la Galați
  • Voluntari să piardă cu U Cluj
  • Poli Iași să piardă cu Petrolul
  • FCU Craiova să nu o bată pe Hermannstadt

Dinamo s-ar duce la baraj dacă ar câștiga cu UTA și s-ar îndeplini oricare 2 dintre condițiile de mai sus.

VIDEO. „Câinii”, băgați în ședință de fani după U Cluj - Dinamo 3-3

Citește și alte articole despre Dinamo:

Dinamo are pregătit planul de „B”! Pleacă Nicolescu și Kopic » Nou șef și cine e favorit să stea pe banca echipei în Liga 2
DINAMO
Dinamo are pregătit planul de „B”! Pleacă Nicolescu și Kopic » Nou șef și cine e favorit să stea pe banca echipei în Liga 2
Fostul președinte și tehnician din Liga 1 știe cine va retrograda direct duminică: „Și-au făcut-o cu mâna lor”
DINAMO
Fostul președinte și tehnician din Liga 1 știe cine va retrograda direct duminică: „Și-au făcut-o cu mâna lor”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (1)
rav410wrc
rav410wrc  •  09 Mai 2024, 18:42

UTA! Intreaga lume sa stie de UTA, Batrana Doamna sa-nvinga iar, UTA! Iubirea-i fara sfarsit, UTA-i de neoprit, Joaca UTA! Cu toti din suflet strigam: Lupta UTA! Alee, alee, ale, aleee ... Alee, alee, ale, aleee! Tribunele-n Ardeal ne vor iubi si meci de meci alaturi vom fi! Alb-rosii suntem vom invinge orice-ar fi! Forza UTA, Forza UTA, Hey, Hey!! Pentru noi doar UTA conteaza !!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează