FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - FCSB

FOTO Rapid și-a înecat amarul într-o victorie de palmares cu rezervele campioanei FCSB, la închiderea stagiunii din Superliga

Rapid - FCSB/ foto Raed Krishan (GSP) +46   FOTO
Rapid - FCSB/ foto Raed Krishan (GSP)

Articol de , , , - Publicat duminica, 19 mai 2024 22:56 / Actualizat duminica, 19 mai 2024 23:14

Rapid și-a înecat amarul într-o victorie de palmares, din nou, cu FCSB, 2-0. Giuleștenii au bifat astfel primul și singurul succes din play-off, noua campioană a bifat un record negativ, cele mai puține puncte în play-off ale unei învingătoare

Cronică de Eduard Apostol, de pe Giulești: Rapid și-a înecat amarul. Victorie cu rezervele campioanei FCSB

În urmă cu două luni și jumătate, în crucea nopții, la finalul unei duminici aprige, Rapid umilea FCSB. 4-0 pe Arena Națională. Giuleștenii își spuneau în barbă, după validarea țintarului din play-off, că vor celebra titlul în ultima etapă, pe 19 mai, în propria casă.

Lumea nu s-a schimbat mult în ultimele zece săptămâni, dar FCSB a câștigat campionatul extrem de lejer, iar Rapid a adunat un punct amărât în play-off, cu roș-albaștrii ce-i drept. Giuleștenii au trecut prin convulsii ce-au zdruncinat Rapid. Din tribune, fanii își strigă apostrofările mai mult la adresa câtorva jucători, doar scandările contra Stelei le animă spiritul.

Urât e Giuleștiul cu peluzele goale, cu spectatorii înghesuiți unii în ceilalți și cu înjurăturile aruncate dintr-o tabără spre cealaltă. Mai ales că Giuleștina are atâtea melodii și o istorie a tribunei...

Rapid - FCSB
Rapid - FCSB
Rapid - FCSB
Rapid - FCSB
Rapid - FCSB/ foto Raed Krishan (GSP)
+42 FOTO

Andrei Vlad a revenit să aducă zâmbetul în Giulești!

Până să înceapă să curgă jocul în noua eră Neil Lennon, Rapid a mai bifat un meci cu Bogdan Lobonț, un om care, probabil, este mai apreciat de către dinamoviști decât de giuleșteni! Campioana a venit în Grant cu echipa de vacanță. Bine, oricum echipa este în concediu de când a câștigat titlul matematic.

Bine ai revenit, Andrei Vlad! Krasniqi a tras, nu extrem de tare!, portarul oaspeților a respins în față și Funsho (12) a deschis balul, simplu, cu dreptul. Jucătorul de bandă al giuleștenilor a marcat și a ieșit, n-a mai putut continua meciul, după un contact dur în prealabil.

Gazdele s-au dezlănțuit, a urlat în tricourile alb-vișinii frustrarea play-off-ului ratat în sezonul centenar. Hasani și Rrahmani s-au împiedicat, jenant, în fața golului. Albion a încercat să puncteze și spectaculos, din foarfecă, a ratat ținta de puțin. Apărarea FCSB a fost vai și amar, mai ales pe zonă centrală. Vacanță, vacanță, dar totuși...

Apărări de coșmar

Când cei de la FCSB s-au apropiat de buturile adverse, a intervenit spectaculos Ungureanu. De două ori, și-n fața lui Miculescu, și a lui Alhassan. Lixandru (35) a avut o ocazie importantă, mingea a refuzat cadrul porții. Cam asta a făcut FCSB în prima repriză. Puțin, foarte puțin.

Krasniqi a fost one man show, la cateva faze i-a dat pe Panțîru și pe Alhassan cap în cap. Pfaaa, ce fază și ce șut a prins Petrila (42). Operă de artă! Apărare-șvaițer, Vlad a privit cum mingea s-a scurs cuminte prin fața lui și s-a dus ca la biliard "în gaură".

În minutul 50, "centralul" Szabolcs Kovacs a dictat penalty după un duel Onea - Băluță, provocând indignarea jucătorilor gazdă. VAR-ul a analizat, s-a anulat decizia arbitrului, una fără acoperire, din moment ce Kovacs nici n-a mai mers să revadă faza, mergând pe ochii lui Horia Mladinovici.

Câteva minute mai târziu, Rapid a scăpat din nou cu fața curată după ce Ungureanu a comis o imprudență, a prins balonul trimis "acasă" de un coechipier. Miculescu a executat lovitura liberă de la 15 metri, dar zidul giuleștean a fost imbatabil.

Pansament pentru Rapid, final jenant pentru FCSB!

Rrahmani (68) a căutat să-și atingă obiectivul personal, un gol pentru a pătrunde în echipa golgheterilor sezonului, dar bara s-a opus golului izbăvitor. A ieșit supărat, ușor nervos, descumpănit că a fost doar golgyheterul Rapidului la primul sezon în România, nu și al țării.

Până la final a fost un meci de uzură. Rapid a câștigat, ușor previzibil, având în vedere istoricul ultimilor ani. O victorie-pansament după un play-off teribil.

FCSB, aproape inexistentă în această seară, devine campioana cu cele mai puţine puncte, 17, scoase în play-off. Jenant! După ce a fost singura neînvinsă în primele 7 runde din play-off, cea mai rapidă campioană, FCSB face acest record negativ. Trei eșecuri la rând care mai taie din refrenul "Campionii, campionii", chiar dacă acum încă se resimt aburii succesului.

FINAL. Rapid - FCSB 2-0

Imagini trăsnite din Giulești. Cum l-au primit suporterii pe Neil Lennon

Rapid - FCSB
Rapid - FCSB
Rapid - FCSB
Rapid - FCSB
Rapid - FCSB/ foto Raed Krishan (GSP)
+42 FOTO

Rapid - FCSB, echipele de start

Rapid: Ungurean - Onea, Săpunaru, Iacob, Borza - Oaidă, Kait, Hasani - Krasniqi, Rrahmani, Funsho
Rezerve: Drăghia, Braun, Cristea, Bădescu, Emmers, Cepoi, Petrila, Cîrjan, Pepeau, Burmaz, G. Gheorghe, Briciu
Antrenor: Bogdan Lobonț

FCSB: Vlad - Crețu, Haruț, Chiricheș, Panțîru - Alhassan, Lixandru, Băluță - Antwi, Miculescu, D. Popa
Rezerve: Udrea, Oct. Popescu, Pandele, Luis Phelipe, Toma, Păduraru, Laszlo, Radaslavescu
Antrenor: Elias Charalambous

  • David Popa (17 ani), extrema stânga de la FCSB, e la al treilea meci în acest sezon. A mai jucat cu Universitatea Craiova, 1 minut, și cu CFR Cluj, 9 minute, în play-off

Arbitru: Szabolcs Kovacs (Carei). A1: Ciprian Danşa (Satu Mare). A2: Doru Lucaciu (Cluj).
Arbitru VAR: Horia Mladinovici (Bucureşti), Asistent VAR: Vasile Marinescu (București).
Stadion: "Superbet Arena - Giulești

UPDATE. Dan Șucu a ajuns la stadion

+15 FOTO

VIDEO. Fanii roș-albaștrilor au ajuns în Giulești

UPDATE. Un fan al lui Lennon a venit într-un costum special

Un fan al lui Neil Lennosn, viitorul antrenor de la Rapid, a venit costumat special pentru nord-irlandez. El s-a costumat într-un spiriduș din folclorul irlandez și a venit cu o poză cu chipul lui Lennon pe o sticlă de alcool, aluzie la imaginile cu Neil beat de acum câțiva ani.

+15 FOTO

UPDATE. Jucătorii au ajuns la stadion

+15 FOTO

VIDEO. Sosirea autocarelor Rapid și FCSB

UPDATE. Suporterii FCSB au plecat spre Giulești

+15 FOTO

Rapid - FCSB, cele mai importante informații

- Unul dintre cele mai importante derby-uri din fotbalul românesc, duelul dintre Rapid şi FCSB trage cortina peste un sezon foarte bun din multe puncte de vedere: s-au marcat un număr record de goluri în actualul sistem competiţional, iar în tribune, media spectatorilor a fost cea mai mare din ultimele 20 de ediţii.
- Cele două echipe sunt singurele care, de-a lungul timpului, s-au confruntat în cinci competiţii majore diferite: Superliga, Cupa României, Supercupa, Cupa Ligii şi cupele europene.
- Zece victorii, două remize şi şapte înfrângeri este palmaresul giuleştenilor pe teren propriu în ediţia curentă.
-12.938 spectatori / meci este media înregistrată de Rapid în partidele jucate acasă, locul 2 la acest capitol.
- FCSB a câtigat 11 dintre cele 19 deplasări din campionatul actual, iar de alte cinci ori a terminat la egalitate, golaverajul roş-albaştrilor din postura de vizitatori fiind unul excelent, 31 de goluri marcate - 20 goluri primite.
- 2,74 goluri / meci este media golurilor marcate "all-time" în campionat în duelurile dintre cele două grupări bucureştene.
- 24 octombrie 2011, FCSB-Rapid 0-0 a fost ultima remiză albă consemnată în confruntările directe din Superligă.
- De la revenirea pe prima scenă, în 2021, Rapid s-a întâlnit cu FCSB în principala competiţie internă de nouă ori. De şase ori s-a impus gruparea vişinie, două jocuri au fost câştigate de roş-albaştri, iar o partidă s-a terminat la egalitate. chiar în ultima confruntare, din 20 aprile 2024, FCSB-Rapid 2-2 (marcatori Darius Olaru, Alexandru Băluţă / Ermal Krasniqi, Albion Rrahmani).

VIDEO. Mihai Stoica a dezvăluit că Ovidiu Popescu este singurul jucător care va pleca de la FCSB, în această vară

Citește și:

Acuzat că l-a dat afară pe Lobonț din vestiar, jucătorul Rapidului a răspuns

O piesă de bază de la FCSB este OUT în preliminarii: „Intră la operație!”

Citește și:

Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Penalty SCANDALOS dictat la barajul pentru promovarea în Liga 2: „Venea și urla la jucători!” » Iureș la final: arbitrii s-au baricadat la vestiare
Liga 2
Penalty SCANDALOS dictat la barajul pentru promovarea în Liga 2: „Venea și urla la jucători!” » Iureș la final: arbitrii s-au baricadat la vestiare
Tragedie în fotbalul românesc! Jucătorul din Liga a 2-a a murit înecat în râul Olt
Liga 2
Tragedie în fotbalul românesc! Jucătorul din Liga a 2-a a murit înecat în râul Olt

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (225)
fabulos
fabulos  •  01 Iunie 2024, 10:40
Postat de TopSalary pe 31 Mai 2024, 23:09

pai logic ca nu mai ai timp ca sti ca minti si dupa ce te-am tavalit si eu,nu mai apuci sa le dai reply si altora. ha ha.

Vezi ca ești paralel cu subiectul. Sau lasă...

TopSalary
TopSalary  •  31 Mai 2024, 23:09
Postat de fabulos pe 23 Mai 2024, 11:11

Ai scris, în română, o mare prostie. O echipa nu înseamnă un club. Nici măcar un lot de sportivi. Ci totalitatea lor. O echipa face parte din firma respectiva. Dacă vine o echipă de la Apa Nova sa reoare conducta sparta înseamnă că a venit doar o echipă, nu compania. Dacă vine o echipă de la Digi pentru fibra optică înseamnă doar o echipă. Dacă pleacă absolut toate echipele ka Vodafone nu înseamnă că Digi a fost preluat de Vodafone, cu palmares cu tot! Echipele doar reprezintă clubul, firma, SC, compania, cum vrei sa-i spui. Oamenii inteligenți își înțeleg și recunosc greșelile. Ceilalți persistă în ele pentru ca doar se cred inteligenți. Citește definiția echipei sau roagă pe cineva sa te ajute. Nu pot să-mi pierd doar eu timpul cu tine pentru k chestie minoră pentru ca nu ești capabil sa pricepi. Mulțumesc.

pai logic ca nu mai ai timp ca sti ca minti si dupa ce te-am tavalit si eu,nu mai apuci sa le dai reply si altora. ha ha.

fabulos
fabulos  •  23 Mai 2024, 11:11
Postat de Yuri_macel pe 23 Mai 2024, 00:12

Amice esti ***? As crede mai repede ca esti platit sa faci trafic decat ca esti in halul asta de porst. Nu intelegi un text simplu?? Am scris in romana.

Ai scris, în română, o mare prostie. O echipa nu înseamnă un club. Nici măcar un lot de sportivi. Ci totalitatea lor. O echipa face parte din firma respectiva. Dacă vine o echipă de la Apa Nova sa reoare conducta sparta înseamnă că a venit doar o echipă, nu compania. Dacă vine o echipă de la Digi pentru fibra optică înseamnă doar o echipă. Dacă pleacă absolut toate echipele ka Vodafone nu înseamnă că Digi a fost preluat de Vodafone, cu palmares cu tot! Echipele doar reprezintă clubul, firma, SC, compania, cum vrei sa-i spui. Oamenii inteligenți își înțeleg și recunosc greșelile. Ceilalți persistă în ele pentru ca doar se cred inteligenți. Citește definiția echipei sau roagă pe cineva sa te ajute. Nu pot să-mi pierd doar eu timpul cu tine pentru k chestie minoră pentru ca nu ești capabil sa pricepi. Mulțumesc.

Vezi toate comentariile (225)
Comentează