FOTBAL  »  Superliga  »  PAOK SALONIC

Reverența tatălui în fața fiului! Mircea Lucescu pentru GSP: „Cum e viața, s-a întors roata. De aceea îi mulțumesc!”

Răzvan Lucescu - Mircea Lucescu, o familie de învingători +44   FOTO
Răzvan Lucescu - Mircea Lucescu, o familie de învingători

Articol de , - Publicat luni, 20 mai 2024 10:57 / Actualizat luni, 20 mai 2024 11:52

Prezent la Salonic, unde fiul său a sărbătorit un nou titlu de campion al Greciei cu PAOK, Mircea Lucescu a vorbit despre „succesiunea” petrecută în familie.

PAOK Salonic și-a adjudecat duminică duelul de la distanță cu AEK Atena și a bifat al patrulea titlu de campioană a Greciei din istoria clubului. A fost al doilea cu Răzvan Lucescu pe bancă, iar după ce i-a ținut pumnii din tribună, la derby-ul cu Aris (2-1), tatăl său, Mircea Lucescu, a vorbit despre „succesiunea” petrecută în familie.

Lucescu. Răzvan Lucescu
EDITORIAL
Lucescu. Răzvan Lucescu

Mircea Lucescu pentru GSP.ro: „Titlul din 2024 este peste cel din 2019”

În momentul în care a răspuns la apelul reporterului GSP.ro, Mircea Lucescu a replicat, din start: „Sper că m-ai sunat personal, nu să dau declarații! Este succesul lui Răzvan, doar al lui”.

Apoi, a continuat, făcând o comparație cu momentul triumfului istoric din 2019: „Titlul din 2024 este peste ceea ce a fost acum 5 ani. Ca tot, ca impact, ca emoție, ca și grad la dificultății. Va fi din ce în ce mai grea lupta cu Atena, plus rivalitatea cu cei din oraș, cei de la Aris, care ar face orice doar ca PAOK să nu câștige”.

A urmat o reacție emoționantă, a tătălui despre fiul proaspăt învingător, din nou, contra unor adversari redutabili.

„Răzvan este singurul căruia îi mulțumesc. Un mare și părintesc «Mulțumesc». M-a făcut să retrăiesc momentele mari din timpul jocurilor pe care le-am disputat eu. Este prima dată când m-am simțit ca suporter, participant total, la un astfel de eveniment. A făcut o treabă extraordinară, greu de explicat în cuvinte.

Doar cei ce au fost vreodată pe gazon știu să aprecieze câtă muncă, inteligență, adună un astfel de moment. Și este al lui, al lui Răzvan. Toate cuvintele frumoase ce se pot spune despre ceea ce înseamnă succesul sunt pentru el.

Toată tinerețea, toată copilăria lui, a fost lângă mine, acum lucrurile s-au schimbat. Vezi cum e roata vieții?! Atunci, el le-a trăit lângă mine, acum, eu le trăiesc lângă el. Vorbesc în nume personal, nu ca antrenor. Tatăl și fiul, o poveste excepțională. Mulțumesc, Răzvan!”, a mai declarat Mircea Lucescu pentru Gazeta Sporturilor.

Înainte, duminică noaptea, Mircea Lucescu a avut o primă reacție, imediat după finalul meciului dintre Aris și PAOK.

„Nu se poate exprima în cuvinte bucuria, în niciun caz. A fost ceva extraordinar, atmosfera a fost fantastică. Ce vă pot spune este că atunci când Răzvan era mic m-a urmărit pe mine peste tot. Cantonamente, meciuri. Acum eu îl urmăresc pe el, eu profit de succesul lui, care este extraordinar. De aceea îi mulţumesc pentru emoţiile pe care mi le-a provocat", a declarat tehnicianul în vârstă de 78 de ani, citat de as.ro.

Ce a spus Răzvan la final: „Nimeni nu ne dădea vreo șansă”

PAOK, campioana Greciei! Răzvan Lucescu a scris istorie!
PAOK, campioana Greciei! Răzvan Lucescu a scris istorie!
PAOK, campioana Greciei! Răzvan Lucescu a scris istorie!
PAOK, campioana Greciei! Răzvan Lucescu a scris istorie!
PAOK, campioana Greciei! Răzvan Lucescu a scris istorie!
+40 FOTO

Răzvan, la rându-i, a comentat astfel succesul obținut: „E magic ce se întâmplă! Nimeni nu ne dădea vreo șansă să facem asta. Nici nu visau să avem un astfel de parcurs european.

Meciul de azi a fost incredibil! Am avut un om mai puțin în ultimul sfert de oră, adversarul ne-a presat. E caracterizarea perfectă a întregului sezon. Am luptat, am sperat, am reacționat și am câștigat un meci incredibil. Am obținut titlul și am scris istorie pentru PAOK”.

Răzvan Lucescu i-a mulțumit patronului Ivan Savvidis

De asemenea, Lucescu jr a ținut să-și exprime recunoștința față de patronul clubului: „Trebuie să menționez un aspect foarte important. Suntem aici și am adus titlul șefului (Ivan Savvidis). El, finanțatorul, a creat echipa această unită, el a adus toți jucătorii. Boss, îți mulțumesc din toată inima. E pentru tine ce am reușit azi! Trebuie să acceptăm că am devenit, măcar pentru un anumit nivel, o echipă europeană.

Vreau să le mulțumesc tuturor fanilor noștri. Sprijinul lor imens ne-a ajutat pe durata întregului sezon. E un titlu diferit față de precedentul. Am jucat multe meciuri, munca depusă a fost fantastică. Am avut o mentalitate de luptători. Cred că e cel mai dificil trofeu din cariera mea”.

VIDEO. Imagini COPLEȘITOARE de pe Toumba, de la petrecerea de titlu a lui PAOK » Mircea Lucescu, alături de Răzvan

Ați mai putea citi:

„Poate veni!” » GSP publică în exclusivitate detalii! Vizita anului în fotbalul românesc: Viktor Orban, la Csikszereda - Dinamo?!

Triumful lui PAOK Salonic o încurcă pe FCSB! Răzvan Lucescu poate da în Champions League peste campioana României

Citește și:

Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Campionate
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (9)
cristealaur
cristealaur  •  20 Mai 2024, 20:13

Antrenor de clasa, toata stima. Rari sunt jucatorii de fotbal, mai ales portarii, care sa devina shi buni antrenori. Felicitari! Romania il are pe Iedu Iordanescu selectioner. Sa ne mandrim?

corectorul
corectorul  •  20 Mai 2024, 17:26

Felicitari, Razvan Lucescu! Felicitari, Mircea Lucescu! Felicitari, in egala masura, tuturor romanilor care obtin performante peste hotare (sau pur si simplu isi fac constiincios si performant treaba), in orice domeniu de activitate, si fac cinste romanilor si Romaniei!

dobrin
dobrin  •  20 Mai 2024, 17:25

Si Razvan iti multumeste ca in 1991 cand a dat cu masina peste fata aia (Georgica Miu) beat si cu viteza, l-ai scos basma curata, fara nici o zi de puscarie.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează