FOTBAL  »  LIGA 2  »  CSA STEAUA

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”

CSA Steaua
CSA Steaua

Articol de , - Publicat vineri, 17 mai 2024 15:05 / Actualizat vineri, 17 mai 2024 18:54

CSA Steaua a emis un comunicat de presă în care a anunțat decizia Curții de Apel, și anume că palmaresul din 1947 până în 1998 aparține Clubului Sportiv al Armatei.

Curtea de Apel București a publicat motivarea deciziei din octombrie 2023, care preciza că CSA Steaua rămâne cu palmaresul din perioada 1947-1998. Intervalul 1998-2003, cel pe care „militarii” doreau să îl obțină, rămâne în aer.

A apărut o nouă bucată de confuzie, din 2003 în 2017. În acel interval, formația patronată de Gigi Becali n-a avut „dreptul de a utiliza palmaresul fostei echipe de fotbal profesionist Steaua București”.

Potrivit motivării, ruptura în privința palmaresului s-a produs în 1998, când Asociația Fotbal Club Steaua București (Viorel Păunescu) a continuat activitatea în prima ligă.

CSA Steaua, mesaj triumfător: „S-a făcut dreptate. FRF și LPF să explice!”

CSA Steaua a reacționat la două zile după apariția informației, printr-un comunicat de presă:

„Ziua în care s-a făcut dreptate! După mulți ani în care numele și performanțele echipei Steaua București au fost însușite, în mod ilegal, de către clubul celor patru consoane (FCSB) a venit momentul adevărului!

Din motivarea pe care Curtea de Apel București a trimis-o astăzi clubului nostru reiese că «palmaresul echipei de fotbal Club Sportiv al Armatei Steaua București, din 1947 și până în 1998, aparține reclamantului», adică formației STEAUA BUCUREȘTI. De asemenea, Curtea a constatat că echipa din Popești-Leordeni a folosit ilegal palmaresul istoric al Stelei.

Deși nu este o hotărâre definitivă, este evident că palmaresul pentru perioada 1947-1998 are autoritate de lucru judecat, ceea ce înseamnă că toate trofeele câștigate în această perioadă aparțin Clubului Sportiv al Armatei Steaua București. 20 de titluri de campioană, 19 Cupe ale României, 2 Supercupe ale României, Cupa Campionilor Europeni și Supercupa Europei sunt în vitrina clubului nostru și fac din Steaua București cel mai titrat club din România.

Precizăm că vom trimite motivarea hotărârii Curții de Apel București, Federației Române de Fotbal. Totodată, vom solicita FRF să înștiințeze UEFA că toate rezultatele obținute în cupele europene până în 1998 aparțin Clubului Sportiv al Armatei Steaua București.

De asemenea, cerem public, atât Federației Române de Fotbal, cât și Ligii Profesioniste de Fotbal, să prezinte opiniei publice ce măsuri vor lua, ținând cont că s-a demonstrat faptul că înscrierea în prima ligă a FCSB-ului a fost ilegală”.

CSA Steaua: „Timp de 21 de ani, iubitorii Stelei au fost induși în eroare”

„Ar fi interesant să fie publicate de către cele două instituții documentele care au stat la baza acestei decizii, care au provocat atât prejudicii de imagine, cât și financiare, clubului STEAUA. Considerăm că aceste lămuriri sunt obligatorii, pentru că timp de 21 de ani iubitorii Stelei au fost induși în eroare cu privire la identitatea celei mai iubite echipe din România.

Sperăm ca și cei care au pus umărul la acest furt de identitate, și aici ne referim la anumite publicații și jurnaliști, să respecte deciziile instanțelor și să înceteze cu propagarea în spațiul public a unor informații neadevărate.

În final, ținem să mulțumim tuturor fanilor steliști, celor care nu au trădat niciodată și au continuat să susțină și să lupte împreună cu noi, cu gândul la ziua în care adevărul va învinge. Steaua a fost, este și va fi doar în Ghencea!”, a mai transmis CSA Steaua.

VIDEO. Becali a răbufnit: „Ce, sunt prost să dau invitații de 150.000 de euro? Vreau să fac un stadion de 100.000 de locuri și să-l numesc Talpan

Citește și:

Chipciu vrea să revină la FCSB! » Detalii de culise: cum poate sabota Becali transferul
FCSB
Chipciu vrea să revină la FCSB! » Detalii de culise: cum poate sabota Becali transferul
Comite FCSB o greșeală majoră? „Pleacă? E cel mai bun jucător de acest tip din campionat”
FCSB
Comite FCSB o greșeală majoră? „Pleacă? E cel mai bun jucător de acest tip din campionat”

Citește și:

Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Campionate
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (256)
Dobermannul
Dobermannul  •  20 Mai 2024, 23:42
Postat de Yuri_macel pe 19 Mai 2024, 18:12

Cine le retrage ***? Judecatoria sectorului 5 sectia a 2 a civila? BUAAHAHAHAHAA

Reiau ... In 2007, nou-infiintatele structuri judiciare DNA si Directia de prevenire si investigare a coruptiei si fraudelor din cadrul MApN incep sa cerceteze si ele modul in care sectia de fotbal s-a desprins de CSA Steaua, in 1998, si cum a luat apoi fiinta, in 2003, SC FCSB SA. In 2009, dupa numeroase tergiversari, dosarul a fost inchis, iar MApN si DNA au dat din nou „NUP”. Acum NUP dat de DNA si atentie de ... de ... atentie Directia de prevenire si investigare a coruptiei si fraudelor din cadrul MApN in 2009 se fie ocolit vrea Talpan de o decizie civila in constatare care sa spuna ca echipa a trecut la Becali ilegal (caz care a primit NUP in 2009, NUP dat chiar de MApN) si culmea, decizie care nici macar nu e definitiva. Wawww e de noaptea mintii.

Doru.S
Doru.S  •  20 Mai 2024, 07:59
Postat de Hcm27 pe 18 Mai 2024, 13:14

Copile, în 1975-1976 când eu susțineam echipa, aceasta era o forță.In acei ani aveam 6-7 ani.Si, am fost pe Ghencea, inclusiv după ce a câștigat CCE, la un meci de Cuoa României cu Progresul București, când a prezentat la vreo 50-60000 de oameni trofeul.In 1989 a venit asa zisa Revoluție și orânduirea s-a schimbat.Fotbalul nu putea rămâne în orânduirea socialista.A trecut si el la capitalusm.Vezi tu, asta nu înțelegi tu și ăștia 1500 de asa ziși suporteri CCA:ca în sec XXI, intr-un stat membru NATO și UE, armata nu susține sub nici o forma sportul de performanta, mai ales fotbalul.Ne-au acceptat înainte ca erau foarte multe tari socialiste și nu prea puteau face discriminare.Acum cine mai sunt socialiști?China, Koreea de Nord, Cuba, Vietnamului, Siria și alte doua, trei izolate prin lume, susținute de Rusia democrata, dar tot socialista(comunista).Îmi poți spune una din Europa și mai ales din UE?Îți spun eu:niciuna.Asta nu intelegetivoi, sau va faceți ca nu înțelegeți.Steaua a fost a Armatei Romane, infintata de comuniști, s-a dezvoltat în aceea epoca, însă nu mai poate rămâne a armatei.Este împotriva sistemului geopolitic actual.Ca nu-ti place Becali este de înțeles.Nici mie nu-mi place, dar din doua rele o accept pe cea mai puțin rea.A investit și investește bani in club, banii personali, nu banii tarii.Pe Becali în club l-au adus marii stelisti Hagi și Piturca.Piturca și Lăcătuș i-au mai luat și bani, sub forma de salariu.Piturca și din acțiuni și acum urla altceva

N-au stiut Hagi, Piturca sau Lacatus cine e de fapt Gihi Becali. Nu credeau ca tocmai cel care se lipea de ei la chefuri, le schimba valuta cand veneau de la meciuri internationale, pe care unii dintre ei l-au cununat, avea sa aibe asemenea ambiții si sa isi bata joc de ei. Toti trei au plecat suparati dupa colaborarea cu Gigi. Parca nu mai era acel Gigi zambitor si prietenos, recunoscand in cele din urma ca a fost doar un prefacut si ca urmarea doar sa se imbogateasca si sa acumuleze bunuri de toate felurile (terenuri, fabrici si de ce nu si o echipa de fotbal). A imprumutat actionarii Stelei cu bani, iar cand le-a prins slabiciunea, si-a cerut banii inapoi, in fapt voia sa preia Steaua pe şustache. In parte a reusit fiindca era foame de bani atat la federatie cat si la Liga profesionista asa ca toti au inchis ochii la matrapazlâcurile lui Gigi. Dar viata bate filmul. Vorba românului, ca " nu e făcută, nestiută", astfel ca Gigi a vrut sa ia Steaua prin presiune dar nu a mai facut actele necesare, crezand ca daca are fondul de jucatori, a preluat si clubul. Toate acestea i se intorc acum, dându-i peste nas un individ ca Talpan care in prostia sau nepriceperea lui, totusi a prins niste judecatori care s-au aplecat asupra cazului si au citit documentele.

Doru.S
Doru.S  •  20 Mai 2024, 07:46
Postat de Eu333 pe 18 Mai 2024, 14:34

ce roman o sa apere tara romaneasca daca incepe razboiul ... in conditiile astea va spun eu ca nimeni nu o sa se dea voluntar sa puna arma in mana sa apere tara daca vom fi invadati vom avea razboi ... Pai eu unu as spune direct bani care puteati sa ii investiti in echipament si aparatura de razboi voi iati bagat in buzunarele unor burtosi care se ocupa de Csa !?! Rog Armata Romana sa se autosesizeze ca prea multi bani se consuma in echipa de fotbla neprofersioniste CSA . sa anuleze orice investitie in echipa din bani publici . pt ca nici macar 0,0,0,0,0,0,0,0,0,1 % din populatia romaniei nu tine cu aceasta echipa . Daca incepe razboiul noi o sa avem MRE'' expirate bandaje de pe timpul din aldoilea razboi mondial si asa mai departe! Stop acestei mascarade CSA si trebuie luati in vizor toti care au permis acest circ pe bani nostri ai tuturor cetatenilor romani ... Armata e a tuturor Cetatenilor romani care contribuim cu bani si cu inrolarea daca e cazul !

Statul Român a cheltuit si inca cheltuie sume importante (alea de la CSA Steaua București sunt mizilic), ma refer aici la miliarde de euro, pentru achizitii nu doar militare facute fara noima (vezi achizitiile facute de guvernul nostru condus de Lucovid Orban pe timpul pandemiei). Faptul ca armata isi rupe din bani sa sponsorizeze un club sportiv (care oricum cuprinde numeroase sectii sportive nu doar fotbal), nu e cea mai mare problema a Armatei. Lipsa angajatilor profesionisti, militari care au fost obisnuiti sa piarda timpul cu beții si ceremonii, aceasta e problema. Avem 4 instalatii Patriot dar nu avem specialisti care sa le foloseasca pe toate.

Vezi toate comentariile (256)
Comentează