FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

VIDEO Ionuț Lupescu se așteaptă ca naționala să ia 6 puncte din „dubla” cu Israel și Kosovo: „În proporție de 85% ne-am califica” + Ce spune despre situația de la Dinamo

Ionuț Lupescu
Ionuț Lupescu

Articol de , - Publicat vineri, 08 septembrie 2023 10:43 / Actualizat vineri, 08 septembrie 2023 10:43

Fostul mare jucător al echipei naționale, Ionuț Lupescu (54 de ani), a prefațat partidele pe care elevii lui Edi Iordănescu (45 de ani) le vor disputa, pe teren propriu, în compania reprezentativelor din Israel și Kosovo, în preliminariile EURO 2024, din Germania. 

  • România - Israel se joacă sâmbătă, 9 septembrie, de la 21:45 (liveTEXT pe GSP.ro și Prima TV)
  • România - Kosovo se dispută marți, 12 septembrie, de la 21:45 (liveTEXT pe GSP.ro și Antena 1)

România înfruntă Israel și Kosovo pe Arena Națională. Cu 6 puncte câștigate, „tricolorii” s-ar apropia de calificarea la turneul final din Germania, din 2024. 

Junior Morais a plecat în Turcia și semnează cu echipa lui Șumudică: „Nu credeam că vine oferta asta”
TURCIA
Junior Morais a plecat în Turcia și semnează cu echipa lui Șumudică: „Nu credeam că vine oferta asta”

Iar Ionuț Lupescu, jucător reprezentativ în istoria naționalei României, este de părere că prima reprezentativă va obține toate punctele puse în joc din „dubla” contra israelienilor și kosovarilor. 

VIDEO. Ionuț Lupescu se așteaptă ca naționala României să câștige ambele meciuri cu Israel și Kosovo: „În proporție de 85% ne-am califica”

„Cred că trebuie să ne așteptăm la 6 puncte. Cred că naționala are puterea să câștige ambele meciuri. Suntem pe undeva relaxați puțin, pentru că avem un punctaj bun, și cred că vor încerca, ajutați de public, să joace bine și să câștige. 

Cu 6 puncte luate din aceste două meciuri cu siguranță ai un avantaj important în ceea ce privește calificarea la EURO și cred că în proporție de 85% ne-am califica. 

M-aș bucura ca băieții să ne califice, pentru că e foarte important pentru fotbalul românesc și pentru cota lor să participe la un Campionat European. Sper să ne îmbunătățim și jocul, să fie un joc mai vioi, mai plăcut, să evolueze bine și să câștige. 

Toată echipa e foarte importantă, nu ar trebui să ne bazăm pe un singur jucător. Dacă vor juca toți împreună, atunci vom câștiga. 

E foarte bine că meciul cu Israel e aproape sold-out. Lumea din București își dorește să vină și să vadă o victorie, își dorește ca echipa națională să joace bine și să câștige. 

Noi am făcut 0-0 în Kosovo, dar ei au jucat foarte bine, au fost peste noi și au avut mai multe ocazii. Sunt sigur că nu va fi ușor”, a declarat Ionuț Lupescu, pe aeroportul „Henri Coandă”.

Ionuț Lupescu: „Cred că mai e până iese Dinamo din groapă”

Ionuț Lupescu a fost întrebat și despre situația de la Dinamo, echipă care a obținut un succes, luni, în instanță, când Tribunalul București a aprobat planul de reorganizare. Dat fiind acest lucru, trupa din „Ștefan cel Mare” a anunțat, joi, venirea unui nou acționar: compania Renovatio, cea mai mare reţea de încărcare a maşinilor electrice. 

„Sper ca situația de la Dinamo să fie una mai bună. Sperăm ca acționarii, care am înțeles că o să mai aducă alți acționari, să reușească să întărească echipa și să ne batem din nou acolo sus. Cred că mai e până iese din groapă.

Stadionul nou cred că e o prioritate pentru cei de la Dinamo. Sper ca în acest an să înceapă să dărâme stadionul, pentru că, până când nu văd că se dărâmă, nu cred că se va face”, a mai precizat Ionuț Lupescu. 

Citește și: 

Naționala Israelului a ajuns în România » Jucătorii, păziți cu mitraliera de agenții Mosad

Ioan Andone a numit „tricolorul” care ne poate duce la EURO 2024: „E extraordinar! Poate să-ți câștige singur meciul, numai să știi să-l joci”

Citește și:

Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Campionate
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (2)
traian_v
traian_v  •  08 Septembrie 2023, 14:20

Facem exact 1 punct (un egal scremut cu Kosovo) din astea doua partide. Israel ne bate usor la 2-3 goluri.

VanBasten
VanBasten  •  08 Septembrie 2023, 13:00

Si eu ma astept sa castig duminica la 6/49.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează