FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - KOSOVO

Poli Iași l-a propulsat în cariera, acum e un pericol pentru România! Alți doi kosovari ne dau frisoane

Florian Loshaj (foto: Instagram)
Florian Loshaj (foto: Instagram)

Articol de - Publicat luni, 11 septembrie 2023 15:17 / Actualizat luni, 11 septembrie 2023 17:20

Florian Loshaj, Ermal Krasniqi și Albion Rrahmani au avut sau au tangențe cu fotbalul românesc, vor fi printre principalele pericole marți seară, în meciul cu tricolorii, pe Arena Națională.

Marți seara, de la ora 21:45, pe Arena Națională (în direct la Antena 1), România are un duel tare cu Kosovo. La Priștina a fost 0-0, însă Kosovo vine să forțeze victoria la București. Nu renunță la gândul de a prinde Euro 2024. Mărturie stă și revenirea, în week-end, cu Elveția (2-2).

INTERVIU Florian Loshaj, surpriza lui Mihai Teja, visează frumos: „Trăim clipa!”
POLI IAȘI
INTERVIU Florian Loshaj, surpriza lui Mihai Teja, visează frumos: „Trăim clipa!”

Și noi, și ei ne-am întrecut în egaluri

Meciul în fața lui Kosovo e esențial pentru „tricolori” și pentru derularea grupei I. Dacă pierdem marți, echipa lui Vedat Muriqi (Mallorca) și Amir Rrahmani (Napoli) se apropie la numai două puncte de noi și reintră în cursa pentru calificarea la Euro. 

Tocmai de aceea, după remiza obținută in extremis cu Elveția, kosovarii au avut declarații optimiste, în care au anunțat că vin pentru 3 puncte în România.

Sunt cel mai fericit om din lume. Am câștigat un punct mare. Acum vreau 3 puncte în meciurile următoare. Primul victorie, în România.

- Meriton Korenica, mijlocaș Kosovo

Golurile din ultimele minute sunt întotdeauna deosebite. Am văzut o implicare extraordinară a tuturor. Am arătat cine suntem. Era important să obținem cel puțin un punct pentru a ne continua visul.

- Vedat Muriqi, atacant Kosovo

5goluri în 30 de meciuri a marcat Krasniqi pentru CFR Cluj, care l-a adus în ianuarie 2023 de la Ballkani pentru 200.000 de euro

Kosovarii au făcut sâmbătă egal și cu Elveția (2-2 la Priștina, al doilea gol al lui Muriqi, în al 4-lea minut de prelungire), la fel ca împotriva Israelului (1-1 la Tel Aviv), a noastră (0-0), dar și cu Andorra (1-1 acasă).

Naționala lui Edward Iordănescu e plasată în cărțile calificării pentru Euro datorită victoriilor cu Andorra (2-0) și cu Belarus (2-1), apoi a adunat trei remize la rând: 0-0 cu Kosovo, 2-2 cu Elveția și 1-1 cu Israel.

Florian Loshaj, propulsat în carieră de cele 6 luni petrecute la Poli Iași

În meciul de mâine seară de pe Arena Națională, tricolorii se vor lupta cu trei adversari care au cunoștință despre fotbalul nostru. Și care vor fi printre cei mai periculoși oponenți.

600de mii de euro a plătit Rapid pentru Rrahmani celor de la Ballkani

Mijlocașul Florian Loshaj, 27 de ani, Istanbulspor, a bifat șase luni foarte bune în Liga 1, în a doua decadă din 2019, în tricoul lui Poli Iași. În iarna 2020, KS Cracovia a plătit moldovenilor 300.000 de euro pentru a-l înregimenta pe fotbalist, la polonezi jucând alături de românii Sergiu Hanca și Cornel Rîpă. 

3selecții are Krasniqi pentru Kosovo, Rrahmani așteaptă prima prezență la naționala mare

Într-un meci cu FCSB, câștigat de moldoveni, scor 2-1, a înscris golul victoriei, un șut de la peste 30 de metri care l-a năucit pe Andrei Vlad.

3goluri și 3 assist-uri a adunat Loshaj pentru Poli Iași în 21 de meciuri

Poli Iași a fost rampa de lansare pentru Loshaj, ulterior a bifat 19 selecții la prima reprezentativă a Kosovo. Loshaj a fost titular în ultimul meci al adversarei de mâine seară, cu Elveția.

Visul meu cel mai frumos? Să joc la prima reprezentativă a țării mele, Kosovo. Sunt cetățean belgian, dar n-o să uit niciodată că m-am născut în Kosovo.

Îmi place viața calmă, nu nebunească. Vin la muncă în fiecare zi și încerc să fiu mai bun. Iubita mea este alături de mine, încercăm să cunoaștem cât mai mult din Iași, mai ales că este un oraș frumos. Eu sunt din Genk, nu e un oraș mare, Iașiul e mult mai mare, de 3-4 ori.

- Florian Loshaj, pentru GSP.ro, în august 2019

Ermal Krasniqi și Albion Rrahmani au impresionat în România

Alți doi adversari redutabili sunt în ofensivă. Ermal Krasniqi, aripa lui CFR Cluj, a intrat în minutul 54, Albion Rrahmani, de la Rapid, a rămas pe bancă, dar ar putea evolua mâine seară pe Național Arena. 

Krasniqi și-a dovedit calitățile în tricoul ardelenilor, printre altele fiind monitorizat de Lazio Roma, în timp ce Rrahmani a demarat în trombă în tricoul giuleștenilor, permițându-le rapidiștilor să-l vândă pe Marko Dugandzic în Arabia Saudită. Mâine seară, dacă va fi aruncat în luptă, se va duela direct cu coechipierul său Horațiu Moldovan!

4goluri în două meciuri a marcat atacantul kosovar pentru giuleșteni

Voi oferi maximum indiferent câte minute îmi cere antrenorul să joc. Cred că pot ajuta mai mult.

- Ermal Krasniqi, atacant Kosovo

Îmi doresc să înscriu și contra României. În România nu avem altă variantă, trebuie să învingem, astfel vom oferi valoare punctului câștigat în fața Elveției. Un succes acum ne-ar readuce în lupta pentru calificare. Cred că recordul meu poate fi depășit de Albion Rrahmani, un atacant foarte bun.

- Vedat Muriqi, atacant Kosovo

VIDEO, România - Kosovo / „Tricolorii” pregătesc meciul

Citește și alte știri:

https://www.gsp.ro/international/stranieri/sumudica-dragus-gaziantep-turcia-710904.html

VIDEO Edi Iordănescu, toate declarațiile înaintea meciului vital România - Kosovo: „Vă spun cu mâna pe inimă! E principalul motiv pentru care nu reușim”

Citește și:

Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Campionate
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (2)
dimco61
dimco61  •  12 Septembrie 2023, 11:26

La cat de ”aerieni” am devenit in fotbal,vom ajunge,in curand,sa ne temem si de umbra noastra!Avem o federatie de tot rasul,care ne ignora total.Avem antrenori de toata jena,care nu au castigat nimic in viata lor,dar au conceptii filozofice care sunt mult mai importante decat rezultatele.Mereu imi spun ca mai rau de atat nu se poate si mereu sunt surprins de faptul ca realitatea ma contrazice.Este clar ca nu avem cei mai buni fotbalisti,dar fotbalistii astia sunt reprezentantii perfecti ai sistemului care i-a creat.Avem o turma,nu o echipa.Avem nevoie de un cioban,nu de un filozof!Punem pariu ca Piturca ar reusi sa scoata ceva din gloabele noastre,pline de tatuaje si de ifose?Astora le-ar trebui un Halagian sau un Hizo,sa-i readuca cu picioarele pe pamant!

forzzainter
forzzainter  •  11 Septembrie 2023, 18:12

E bun tare Loshaj, mi.a placut maxim cat a fost la Iasi. Muncitor, disciplinat si f serios!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează