FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ISLANDA

Mirel Rădoi, revoltat de decizia autorităților: „Mi se pare incredibil! Ar fi fost cea mai bună campanie pentru vaccinare”

Mirel Rădoi, selecționer România
Mirel Rădoi, selecționer România

Articol de GSP - Publicat miercuri, 10 noiembrie 2021 11:32 / Actualizat miercuri, 10 noiembrie 2021 12:24

Decizia autorităților din România de a interzice accesul spectatorilor la evenimentele sportive vreme de o lună, aplicată și la meciul echipei naționale de fotbal cu Islanda, este criticată de selecționerul Mirel Rădoi (40 de ani). 

România va ataca Islanda (joi, 11 noiembrie, ora 21:45) fără spectatori care să o împingă de la spate în Ghencea. Spre finalul lunii octombrie, autoritățile au adoptat o serie nouă de restricții pentru a diminua explozia de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Una dintre acestea a vizat competițiile sportive, unde accesul spectatorilor a fost interzis timp de o lună. 

FRF a sperat că va putea obține acceptul de a disputa, totuși, meciul cu spectatori în tribune, dar acest lucrul nu s-a petrecut, spre consternarea selecționerului Mirel Rădoi.

Mirel Rădoi, conferință de presă înainte de meciul cu Islanda: „Voi lua o decizie definitivă după cele două meciuri rămase”
ROMÂNIA - ISLANDA
Mirel Rădoi, conferință de presă înainte de meciul cu Islanda: „Voi lua o decizie definitivă după cele două meciuri rămase”

Mirel Rădoi protestează înainte de România - Islanda: „Logic era ca meciul să se dispute cu spectatori în tribune”

„Mi se pare incredibil: ne vaccinăm ca să putem merge la mall în spațiu închis, dar nu suntem primiți pe stadioane, în spațiu deschis. Cred că cea mai bună campanie pentru vaccinare era ca oamenii să vină la acest meci. Nu înseamnă că eu sunt pentru vaccinare sau împotrivă, fiecare e liber să facă ce vrea. 

Echipa națională, oamenii normali aveau nevoie să poată fi prezenți la un asemenea eveniment sportiv. Logic era ca echipa națională să dispute acest meci cu spectatori în tribune”, a declarat Rădoi astăzi, în cadrul unei conferințe de presă. 

Cred că suntem dezavantajați, pe noi publicul ne împinge de la spate, ne-a ajutat de fiecare dată. E păcat că nu am reușit să facem ceva și să jucăm cu spectatori. Asta este, trebuie să câștigăm și fără ei
Vlad Chiricheș, căpitanul României

FRF avea pregătite 14.000 de bilete

Oficialii din cadrul Federației erau încrezători că CNSU va da drumul la spectatori în tribune la 50% din capacitate, astfel că erau pregătiți să scoată 14.000 de bilete la vânzare online pentru meciul cu Islanda din Ghencea. Totuși, derogarea așteptată nu a venit.

„Nu știu de derogări, nu știu că ar exista intenția de a acorda derogări la acest moment. Noi avem o situație serioasă și trebuie să ne concentrăm pe măsurile care sunt ca să vedem cum putem ieși din ea și să facem tot posibilul să continue scăderea cazurilor și presiunea de pe sistemul sanitar. De la o derogare începe lanțul derogărilor. 

O să apară alte competiții, înainte au fost cerute derogări pentru competiția de la Cluj, pentru tenis, acum nici aici nu cred că se vor da derogări”, a declarat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, pe 5 noiembrie, în cadrul unei conferințe de presă.

Totul despre România - Islanda:

Mai multe știri despre echipa națională: 

Vlad Chiricheș, despre duelul cu Islanda

Fostul internațional privește cu încredere către finalul preliminariilor: „Avem 3 jucători care au loc în orice echipă din Europa, putem merge la Mondial!”

Citește și:

Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Campionate
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (6)
csaba
csaba  •  10 Noiembrie 2021, 20:04

De ce nu s-au vaccinat până acum românii, așa nu se merge la stadion, căci cu fanii nu știi niciodată !!

metaljuve
metaljuve  •  10 Noiembrie 2021, 19:49

Daca se dadea drumul doar la cei vaccinati intrau pe stadion pe fals inca pe atatia nevaccinati si raspandeau virusul omorandu-i pe si pe altii prin transmitere ulterioara. Azi mi a murit de covid un prieten de 45 de ani nevaccinat fara nici o boala curenta. Dar romanii stiu ei mai bine, e ceva la mijloc, le stiu ei pe toate. Dar ei nu se gandesc ca mintile lor sunt ale unui popor dintr-o tara de mana a patra, nu au capacitatea necesara sa judece inteligent. Dar, nu, ei se cred destepti. Cand de fapt sunt inapoiatii planetei.

planetfun
planetfun  •  10 Noiembrie 2021, 17:32

Dap... are dreptate aici.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează