GSP SPECIAL  »  IDEILE GAZETEI  »  CEI MAI BUNI

CEI MAI BUNI „Am trecut prin momente dificile!” » Elias Charalambous, antrenorul lunii aprilie dezvăluie secretul din vestiar: „Spun asta de câte ori am ocazia”

Articol de , - Publicat joi, 09 mai 2024 12:41 / Actualizat joi, 09 mai 2024 12:42

Antrenorul lunii aprilie a fost desemnat, în urma voturilor celor trei categorii, Elias Charalambous (FCSB)! Antrenorul care le-a adus titlul după 9 ani de pauză celor de la FCSB

Cipriotul Charalambous a scris istorie și și-a adjudecat trofeul cu trei etape înainte de finalul Superligii. Aprilie cu victorii în meciurile cu Universitatea Craiova (2-0), CFR Cluj (1-0) și Farul (2-1), plus două egaluri cu Rapid și Sepsi, ambele terminate 2-2.

Elias Charalambous, la primul premiu individual cu FCSB

„Vă mulțumesc mult pentru că mi-ați acordat acest premiu. Cu siguranță că am câștigat acest premiu în primul rând cu ajutorul jucătorilor. Sunt sigur că fără ei, acest premiu nu mi-ar fi fost niciodată acordat.

Este primul premiu de acest fel pe care îl primesc și vreau să le mulțumesc din nou jucătorilor, membrilor staff-ului, pentru că datorită lor am câștigat acest premiu. Vreau să vă mulțumesc mult și dumneavoastră pentru acordarea lui”, a spus antrenorul la primirea trofeului.

Întrebat dacă luna aprilie a fost cea mai bună din momentul preluării mandatului, Charalambous a declarat:

„A fost o lună foarte bună pentru mine, dar cred că la fel de buni am fost în ultimele două luni, pentru că am avut rezultate bune. Echipa și jucătorii și-au arătat calitatea, au arătat de ce sunt în stare. Asta a adus la câștigarea campionatului de către noi în acest an”.

„Am avut momente în care nu am arătat la fel de bine”

Charalambous știe că a rupt blestemul și-a adus titlul FCSB-ului după 9 ani de așteptare, în care CFR Cluj, Farul sau Astra au făcut legea în Superligă. Și știe și care au fost plusurile echipei sale.

„Cred că ne-a ajutat faptul că am fost de la începutul sezonului pe primul loc. Nu e ușor să fii constant de la începutul până la sfârșitul campionatului. Noi am reușit asta! Am avut momente în care nu am arătat la fel de bine, dar, în general, am fost o echipă constantă de-a lungul întregului sezon. A fost o diferență între noi și restul echipelor din Liga 1”, a explicat antrenorul.

Un lucru care a contribuit la realizarea obiectivului a fost concentrarea jucătorilor. S-au concentrat numai la asta de-a lungul întregului sezon. Cred că asta a făcut diferența între noi și celelalte formații

Elias Charalambous, antrenor FCSB

„Jucătorii au făcut ca această echipă să nu treacă prin momente atât de grele”

Pe finalul dialogului cu Gazeta Sporturilor, Charalambous fost întrebat despre cel mai greu moment al sezonului. Răspunsul a venit imediat.

„Am trecut prin momente dificile, dar jucătorii au fost alături de noi în acele clipe. În mod normal, momentele dificile vin după înfrângeri, dar, după astfel de meciuri, jucătorii erau și mai concentrați, dornici de victorie. Așteptau meciul următor pentru a-l câștiga. Cred că acest lucru a fost important pentru noi.

Vestiarul și jucătorii au făcut ca această echipă să nu treacă prin momente atât de grele, pentru că sunt băieți de caracter. Spun asta de câte ori am ocazia! Asta a făcut diferența anul acesta”, a explicat antrenorul celor de la FCSB.

Suntem fericiți că am ieșit campioni! Suntem fericiți pentru jucători, pentru staff-ul nostru și pentru fani. Acum e timpul să sărbătorim! Am scăpat de presiunea pe care am avut-o tot sezonul. Acum, în ultimele meciuri vrem să stabilim recorduri și să avem grijă de jucători. Cel mai important lucru e să menținem această atmosferă pozitivă până la finalul sezonului

Elias Charalambous, antrenor FCSB

La categorie „Antrenorul lunii", Gazeta a nominalizat 3 tehnicieni: Elias Charalambous (FCSB), Florin Maxim (Corvinul) și Dorinel Munteanu (Oțelul).

Pe lista preliminară au mai fost: Bogdan Andone (FC Botoșani), Răzvan Lucescu (PAOK), Gheorghe Hagi (Farul) și Mircea Rednic (UTA Arad).

Cum se votează pentru „Jucătorul lunii” și „Antrenorul lunii”

Algoritmul folosit pentru stabilirea câștigătorilor este unul foarte simplu. Redacția GSP face nominalizările, bazându-se pe statistici și cifre clare de performanță, apoi votează 3 categorii: cititorii GSP.ro, jurnaliștii din redacție și câte cinci specialiști (foști fotbaliști sau antrenori importanți), care se schimbă de la o lună la alta. Primul clasat în fiecare top primește câte 5 puncte, cel de pe locul 2, 4 puncte etc. Votul redacției GSP contează dublu.

CLASAMENT FINAL Antrenorul lunii aprilie 2024

1. Elias Charalambous

19p

2. Florin Maxim

16,5p

3. Dorinel Munteanu

12,5p

CLASAMENT DETALIAT

Votul cititorilor

1. Florin Maxim

5p

2. Elias Charalambous

4p

3. Dorinel Munteanu

3p

Votul jurnaliștilor GSP

1. Elias Charalambous

10p

2. Florin Maxim

8p

3. Dorinel Munteanu

6p

Votul specialiștilor

1. Elias Charalambous

5p

2-3. Dorinel Munteanu

3,5p

Florin Maxim

3,5p

Citește și:

„Atunci ar trebui să desființeze Școala de Antrenori” » Mihai Pintilii acuză o alianță masivă anti-FCSB: „Cum să câștige nea Gigi, antrenorul? Să ne dea peste nas!?”
PRIETENII LUI OVIDIU
„Atunci ar trebui să desființeze Școala de Antrenori” » Mihai Pintilii acuză o alianță masivă anti-FCSB: „Cum să câștige nea Gigi, antrenorul? Să ne dea peste nas!?”
Ce va apărea pe tricourile FCSB din sezonul viitor? » Logo special pentru formația lui Becali, unic în Superligă
FCSB
Ce va apărea pe tricourile FCSB din sezonul viitor? » Logo special pentru formația lui Becali, unic în Superligă

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (3)
Newman
Newman  •  09 Mai 2024, 19:43

Charamboulos trebuie apreciat ca a reusit sa lucreze cu Becali.Este printre putinii antrenori care au rezistat si chiar a obtinut rezultate.Bravo lui, un om modest pentru care vorbesc faptele si nu vorbele.

stelist.analfabet.si.ticalos
stelist.analfabet.si.ticalos  •  09 Mai 2024, 15:04

Charamboulos e doar un arlechin. Punct.

therealreddog33
therealreddog33  •  09 Mai 2024, 14:18

Eu nu înțeleg ce s-a întâmplat cu A1 de la FCSB, de a fost trimis A2 să ia premiul! Eu zic că Fergie de România deja ar trebui ridicat la rangul de "Sir" Fergie. Cum să îl compari pe el cu antrenori de duzină ca Florin Maxim, Dorinel Munteanu, Răzvan Lucescu sau chiar Mircea Rednic? Niște neica nimeni, nu au făcut nimic în fotbal...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează