NEWSLETTER  »  AGENDA SPORTIVĂ A SĂPTĂMÂNII 20-26 MAI 2024

Finala Europa League + Dinamo în semifinalele EHF European League

Articol de GSP - Publicat luni, 20 mai 2024 07:00

Am adunat pentru voi în acest newsletter cele mai importante evenimente sportive ale săptămânii care abia a început. În „meniu" avem ultimul act al Europa League, finala Cupei Angliei, Dinamo joacă în Final Four al EHF European League, începe și Roland Garros. Totul, mai jos.

LUNI, 20 mai

Superliga / Baraj / 20:00 / Dinamo - Csikszereda. „Câinii” sunt ferm convinși că vor evita retrogradarea după dubla cu locul 6 din Liga 2. Peste 30.000 de bilete vândute pe Arena Națională.

Finala Europa League + Dinamo în semifinalele EHF European League

Serie A / 19:30 / Salernitana - Verona. Victoria este capitală pentru Hellas în tentativa de a evita retrogradarea. Ultima clasată și picată în Serie B poate încurca socotelile, vezi remiza cu Juventus. Veronezii au două eșecuri la rând cu 1-0 în 2023 cu echipa granata.

Serie A / 21:45 / Bologna - Juventus. Duel al orgoliilor pentru locul al treilea, ce ar reprezenta o performanță formidabilă a trupei lui Thiago Motta. Tânăr antrenor care ar putea ajunge din vară chiar la Juventus! Bologna e neînvinsă de opt meciuri și a învins ultima oară la Napoli!

JUDO / Campionate Mondiale. Competiția de la Abu Dhabi, care se va încheia pe 24 mai, este importantă pentru că punctele obținute în urma clasărilor vor conta mult în stabilirea ierarhiei pe fiecare categorie, cea care va decide biletele olimpice. România participă cu 9 sportivi, 7 judoka la masculin și 2 la feminin.

MIERCURI, 22 mai

Europa League / 22:00 / Atalanta - Leverkusen. După eșecul în finala Cupei Italiei, "gașca nebună" a lui Gasperini vrea revanșa față de tifosi și primul trofeu din istoria clubului. Numai că noua campioană a Germaniei n-a pierdut de 51 de meciuri și pornește ca favorită în finala de la Dublin.

Finala Europa League + Dinamo în semifinalele EHF European League

GIMNASTICĂ RITMICĂ / Campionate Europene. Începe întrecerea continentală, găzduită de Budapesta, la care vor participa 303 sportive din 40 de țări, între care și România.

JOI, 23 mai

Serie B / 21:30 / Ternana - Bari. Returul din play-out-ul diviziei cadete este ultima șansă de salvare pentru echipa lui Pușcaș și Edjouma. În sezonul regulat, Bari s-a impus cu 3-1 pe San Nicola și a făcut meci nul la Terni. Dar pe terenul adversarei actuale n-a mai câștigat din februarie 2018.

VINERI, 24 mai

Serie B / 21:30 / Venezia - Palermo. Returul semifinalei play-off-ului pentru promovarea în Serie A Echipa lui Nedelcearu speră la finală, după ce anterior a eliminat-o pe Sampdoria lui Pirlo. În sezonul regulat, fiecare a învins în deplasare, marcând 3 goluri.

SÂMBĂTĂ, 25 mai

Cupa Angliei / 17:00 / Manchester City - Manchester United. Derbyul Manchesterului e ultima ocazie pentru United de a-și salva un sezon mizerabil și a rămâne în Europa. Pep Guardiola țintește însă „eventul" și să continue hegemonia în oraș, împingându-l pe Erik ten Hag către demitere.

Cupa Germaniei / 21:00 / Kaiserslautern - Leverkusen. Bayer mai are de trecut de un adversar din coada clasamentului din 2. Bundesliga pentru a completa sezonul de vis cu un alt trofeu. Ultimele două dueluri au avut loc tot în Cupă și au avut nevoie de prelungiri, fiecare echipă impunându-se o dată.

Cupa Franței / 22:00 / Lyon - PSG. După ce s-a luptat cu Lens în ultima etapă a Ligue 1 pentru locul de Conference League, OL poate ajunge în Europa League dacă ia trofeul. Numai că în campionat a pierdut ambele confruntări cu PSG cu același scor (1-4).

HANDBAL / EHF European League / 16:00 / Dinamo București – SG Flensburg-Handewitt. Prima zi, cea a semifinalelor, din cadrul Final 4 al competiției, cu campioana României luptând pentru a se califica în ultimul act contra adversarilor puternici de la Flensburg.

Finala Europa League + Dinamo în semifinalele EHF European League

DUMINICĂ, 26 mai

Serie A / 16:00 / Empoli - AS Roma. Duel final între echipe cu obiective diametral opuse. Trupa lui Răzvan Marin încearcă să evite retrogradarea, în timp ce giallorossii să-și apere locul de Europa League Pe Olimpico, în tur Roma i-a demolat pe toscani (7-0).

Serie A / 16:00 / Frosinone - Udinese. Venirea lui Fabio Cannavaro pe banca tehnică a friulanilor a redresat situația, cu victorie la Lecce și remize cu Bologna și Napoli. Dar menținerea în Serie A se decide la Frosinone, cu care Udinese a făcut meci nul în tur.

TENIS / Roland Garros / Prima zi a celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului, cel de la Paris, care se va desfășura până pe 9 iunie, ziua ultimei finale, cea masculină de simplu. România va avea 4 jucătoare care intră direct pe tablou, Sorana Cîrstea, Irina Begu, Ana Bogdan, Jaqueline Cristian.

Finala Europa League + Dinamo în semifinalele EHF European League

FORMULA 1 / 16:00 / Marele Premiu al Principatului Monaco. Într-un sezon dominat de Max Verstappen și de echipa sa, Red Bull, s-au produs și fisuri, victoriile reușite de Carlos Sainz și Lando Norris. Va fi oare cazul și pe circuitul pretențios din Monte Carlo?

MOTOCICLISM / 15:00 / Marele Premiu al Cataluniei. Jorge Martin are un avans de 38 de puncte în fața campionului en titre, Francesco Bagnaia, și 40 în raport cu Marc Marquez și Enea Bastianini, însă fiecare cursă își poate pune amprenta asupra ierarhiei din Moto GP.

Citește și:

„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Campionate
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează