INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MONDIALUL FEMININ

Cea mai populară jucătoare de la Mondial a trecut prin clipe cumplite, cu depresie și cariera oprită 9 luni, victimă a abuzurilor de pe social media!

Alisha Lehmann a trecut prin clipe cumplite. Foto: Instagram
Alisha Lehmann a trecut prin clipe cumplite. Foto: Instagram

Articol de - Publicat joi, 27 iulie 2023 16:45 / Actualizat joi, 27 iulie 2023 16:45

Alisha Lehmann, 24 de ani, este cea mai urmărită jucătoare de la Campionatul Mondial feminin pe rețelele de socializare. Dar social media i-a provocat și cea mai mare suferință. Insultată, agresată, a renunțat nouă luni la fotbal. Și-a revenit cu ajutorul psihologului.

Alisha Lehmann este vedeta acestui Mondial feminin, jucătoarea cea mai populară a acestui turneu final.

Liga 2 e un fake! INCREDIBIL: 40% dintre echipe n-au drept de promovare!
DREPT DE PROMOVARE
Liga 2 e un fake! INCREDIBIL: 40% dintre echipe n-au drept de promovare!

Alisha Lehmann, cu două milioane de followers mai mult decât Roger Federer

Frumoasa elvețiancă în vârstă de 24 de ani, atacantul lui Aston Villa, ex-West Ham și Everton, are nu mai puțin 13,9 milioane de followers pe Instagram, 500.000 numai în ultima lună.

Nimeni nu e mai urmărită decât ea în competiția din Australia și Noua Zeelandă. Alex Morgan (San Diego Wave), 34 de ani, dublă campioană a lumii cu naționala Statelor Unite, are 10,1 milioane de followers. Alexia Putellas (Barcelona, Spania), 29 de ani, câștigătoarea ultimelor două Baloane de Aur, are numai 2,9 milioane.

Nici Roger Federer, probabil cel mai mare tenisman din istorie, nu ține ritmul cu Lehmann pe social media. Faimosul elvețian, 41 de ani, 20 de trofee de Grand Slam, s-a oprit momentan la 11,9 milioane de fani pe Instagram. Cu două milioane mai puțin decât Alisha.

Alisha Lehmann: „Îmi spuneau că nu mă pot machia când joc. De ce nu?”

Lehmann a trecut însă printr-o perioadă cumplită în ultimii ani. În 2021, a suferit o depresie, victimă a comentariilor agresive, abuzive de pe rețelele de socializare. Cel mai des mesaj, „du-te la bucătărie!”. Pe lângă foarte multe insulte.

Hărțuită violent, a pus stop carierei internaționale în acea perioadă, nu a mai jucat pentru Elveția nouă luni din cauza problemelor psihice. A început terapia și, cu ajutorul psihologului, și-a revenit.

„Când eram mai tânără, mulți îmi spuneau că nu mă pot machia și nu pot purta gene false când joc. La un moment dat, m-am gândit: «De ce nu?». Vrea să fiu feminină”, a afirmat Alisha într-un interviu pentru The Times.

Alisha Lehmann: „Nu mă mai afectează. Eu îmi trăiesc visul”

Atacantul lui Aston Villa, care a avut în trecut relații și cu colega sa de națională Ramona Bachmann, și cu brazilianul Douglas Luiz, mijlocașul lui Aston Villa, și-a făcut un tatuaj special pe picior: „Be Brave”. „Fii curajoasă!”.

Astăzi, ea nu mai suferă în urma atacurilor îndreptate împotriva ei: „Nu mă mai afectează. Știu că acei oameni nu sunt importanți. Dacă nu le place ceea ce fac, e alegerea lor. Eu joc fotbal și îmi trăiesc visul”.

La Mondial, după primele două etape, e pe locul 1 în grupă cu Elveția (2-0 cu Filipine și 0-0 cu Norvegia). Cu un egal în ultima rundă, în fața Noii Zeelande, are asigurată calificarea în „optimi". Cu o victorie, rămâne prima în seria A. 

Citește și:

CFR, cu toate armele împotriva turcilor » Superstarul abia adus a prins lotul cu Adana

Un român, pe teren în umilința serii din Conference League: neputincios în fața lui Dzeko

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (1)
81mada
81mada  •  27 Iulie 2023, 18:52

Ce prostie…

Vezi toate comentariile (1)
Comentează