INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BUNDESLIGA

AVANCRONICA ETAPEI 32 VfB Stuttgart vs Bayern e derby-ul etapei. FC Koln, a doua retrogradată?

Harry Kane a înscris în Bayern Munchen - Stuttgart // foto: Guliver/gettyimages
Harry Kane a înscris în Bayern Munchen - Stuttgart // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat vineri, 03 mai 2024 09:47 / Actualizat vineri, 03 mai 2024 10:55

VfB Stuttgart și Bayern se duelează pentru titlul de vicecampioană, FC Koln are nevoie de-o victorie cu SC Freiburg pentru a rămâne în continuare cu șanse în lupta de evitare a retrogradării.

Programul complet al etapei #32

Un lucru e clar înaintea rundei #32. Locurile de Champions League sunt date. Alături de noua campioană, Bayer Leverkusen, mai merg în ediția viitoare a competiției Bayern, VfB Stuttgart, RB Leipzig și, grație locului suplimentar atribuit de UEFA primelor două națiuni în ierarhia coeficientului UEFA, Borussia Dortmund.

Astfel că, la „vîrful” clasamentului, atrage doar duelul de la Stuttgart. Acolo unde VfB și Bayern își dispută titlul neoficial de vicecampioană a Germaniei. În schimb, de la poziția 6 până la 11 se dă lupta pentru Europa League și Conference League. Iar la retrogradare, FC Koln are un meci cu caracter decisiv împotriva lui SC Freiburg.

Clasamentul la zi în Bundesliga

Nepotul împotriva unchiului pentru locul 2

Bayern se deplasează la Stuttgart cu gândul la returul cu Real Madrid din semifinalele Ligii Campionilor, programat miercurea viitoare. Are 5 puncte în fața lui VfB, însă un eșec i-ar pune în pericol titlul neoficial de vicecampioană.

De când i-a preluat Sebastian Hoeness, nepotul președintelui de onoare al lui Bayern, Uli Hoeness, șvabii au renăscut, iar în acest sezon au fost revelația campionatului. În tur, la Munchen, au pierdut 0-3, iar acum caută revanșa.

Eintracht vrea să-și asigure locul de Europa League împotriva noii campioane

Eintracht Frankfurt e pe 6, loc de Europa League, și are 5 puncte în fața lui SC Freiburg, următoarea clasată. Dar un pas greșit duminică, împotriva lui Bayer Leverkusen, coroborat cu o victorie a lui SC la Koln, i-ar pune în pericol participarea în a doua competiție valorică a Europei.

Eintracht vine după eșecul de la Munchen, 1-2 cu Bayern, Leverkusen e în punctul cel mai de sus al unui sezon fantastic. Prin victoria de la Roma, 2-0 în semifinala-tur din Europa League cu AS, noua campioană a Germaniei a ajuns la 47 de meciuri consecutive fără eșec în toate competițiile!

Duel cu implicații masive la Koln

FC Koln, locul 17, și SC Freiburg (7) au obiective complet diferite. În duelul direct, de sâmbătă, amfitrionii au mare nevoie să puncteze pentru a rămâne cu șanse în lupta de evitare a retrogradării directe. Un eventual eșec, coroborat cu o victorie a lui Mainz 0-5 la Heidenheim, i-ar pecetlui retrogradarea de pe acum.

Freiburg, la rându-i, vizează o victorie pentru a rămâne în lupta pentru Europa League, cu Eintracht, dar și pentru a le ține la distanță pe Augsburg, Hoffenheim, Heidenheim și Werder, care-i vizează poziția actuală, 7, ce duce în Conference League.

VIDEO. GSP Live / Vlad Munteanu dezvăluie cum au fost Drăgușin și Stanciu la un pas să ajungă în Bundesliga

Mai puteți citi:

După Radunovic, alt titular de la FCSB e cu gândul la plecare: „Nu am venit ca să rămân”

Îi plătește sau nu Dinamo lui Mircea Rednic cele 4 salarii solicitate? Șefii „câinilor” puși în încurcătură

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează