INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

FC România e aproape de desființare: „Nu mai avem nimic, totul e zero, visul e aproape de final”

FC România e aproape de desființare
FC România e aproape de desființare

Articol de - Publicat marti, 28 iulie 2020 18:24 / Actualizat marti, 28 iulie 2020 19:13

Pandemia care a lovit toată lumea a afectat mult și fotbalul. Sunt tot mai multe cluburi mari a căror situație financiară a fost grav lovită.

 Printre ele s-a strecurat și FC România, singura echipă românească din Marea Britanie. „Suntem în colaps, aproape de desființare”, a anunțat managerul echipei, Ionuț Vintilă, pentru GSP.RO.

Povestea clubului FC România a început în 2006, chiar cu Ionuț Vintilă la cârma formației ce acum luptă pentru supraviețuire. Formată în mare parte din jucători români, echipa care acum este în a 8-a ligă engleză, la două divizii mai jos de Conference, abia mai respiră: „Nu mai putem, suntem disperați. Tot sper că vine cineva să se implice sau să preia clubul. Nu mai avem bani, nici mari speranțe că ne va ajuta cineva", a mai zis Vintilă. 

Zero sponsori, zero finanțare

FC România, echipă din Cheshunt (Hertfordshire, Anglia) evoluează în Isthmian League. „Lupii” se laudă în scurta istorie și cu o experiență notabilă în Cupa Angliei, unde au ajuns până în turul 2. 

„De 14 ani mă implic personal și fac eforturi să țin acest club. Dar nu mai am această putere să trag an de an clubul. Cheltuiala nu e atât de mare, undeva la 35.000 de lire pe sezon", a mai spus managerul Ionuț Vintilă. 

Au rămas fără sponsori

FC România a pierdut din cauza pandemiei toți sponsorii. „Nu mai avem nimic, totul e zero acum. Acest vis numit FC România e aproape de final", a zis Ionuț cu lacrimi în ochi. 

„Sperăm până în ultima clipă să vină cineva să ne ajute. Nu am nicio pretenție, ci doar aștept pe cineva să continue acest parcurs frumos al nostru”

„Am început din a 17-a divizie, acum suntem în a 8-a. Vă dați seama că în spate sunt ani de muncă și de sacrificii. Ar fi păcat. Mai ales că aici se joacă din plăcere. Acum avem mai bine de jumătate din echipă formată din români” 

- Ionuț Vintilă, manager FC România

Citește și alte știri despre fotbalul din Anglia: 

Willian „tunar”? Brazilianul ar putea trece gratis de la Chelsea la Arsenal chiar înaintea finalei FA Cup, de sâmbătă

Kevin De Bruyne, egalul marelui Henry! Recordul impresionant stabilit de jucătorul lui Manchester City + David Silva, la ultimul meci în Premier League

Citește și:

Începe războiul între FCSB și CSA! UEFA a actualizat lista: cine spune că este Steaua București
Superliga
Începe războiul între FCSB și CSA! UEFA a actualizat lista: cine spune că este Steaua București
Penalty SCANDALOS dictat la barajul pentru promovarea în Liga 2: „Venea și urla la jucători!” » Iureș la final: arbitrii s-au baricadat la vestiare
Liga 2
Penalty SCANDALOS dictat la barajul pentru promovarea în Liga 2: „Venea și urla la jucători!” » Iureș la final: arbitrii s-au baricadat la vestiare
Rezultat șoc în optimi la Roland Garros! 6-0, 6-0 în 40 de minute
Tenis
Rezultat șoc în optimi la Roland Garros! 6-0, 6-0 în 40 de minute

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează