INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  CUPA MONDIALĂ ÎN ROMÂNIA

Cupa intangibilă! Trofeul CM a ajuns în România pentru a doua oară în istorie!

Mircea Lucescu, Lucescu
Mircea Lucescu, Lucescu

Articol de - Publicat miercuri, 07 aprilie 2010 00:00

Protocolul FIFA permite ca trofeul Cupei Mondiale să poată fi atins doar de jucătorii şi antrenorii care l-au cucerit sau de şefii de stat  în exerciţiu

Pentru a doua oară în istorie, Cupa Mondială la fotbal, cel mai rîvnit trofeu din lume, a ajuns la Bucureşti, aseară, direct de la Dublin (Irlanda), în cadrul Trophy Tour, organizat de Coca-Cola. Înainte de România, trofeul a mai vizitat alte 76 de ţări, de pe 5 continente.

Doar Băsescu poate pune mîna pe trofeu!
Şocant! Nici chiar fostul internaţional Gică Popescu, ambasador al trofeului Campionatului Mondial de Fotbal în România, nu poate să-l atingă. FIFA a inclus în protocolul turneului mondial al Cupei o regulă extrem de strictă: pot atinge Cupa Mondială doar jucătorii şi antrenorii care l-au cîştigat sau şefii de stat, dar numai în timpul mandatului.

În România, doar Traian Băsescu se poate bucura de acest privilegiu. Dar preşedintele statului a declinat invitaţia de a participa la întîmpinarea oficială a trofeului. Cupa Mondială a fost primită aseară de Gică Popescu, pe aeroportul Henri Coandă, în jurul orei 18:00. Trofeul este însoţit de o echipă FIFA, condusă de ofiţerul de presă Renata Pereira. 

Prezentarea azi, la "Radisson"
Cupa Mondială va sta la Bucureşti pînă pe 8 aprilie. Astăzi va avea loc o festivitate oficială de prezentare, la hotelul Radisson, de la ora 10:00. Timp de două ore, trofeul va rămîne la dispoziţia invitaţilor şi a presei. Apoi va ajunge la sediul Coca - Cola HBC, după care va fi prezent şi în studioul emisiunii Happy Hour.

Cel mai lung şir de pase cu fanii
Miercuri, în intervalul 9:00-21:00, Cupa Mondială va fi expusă la Sala Palatului, unde fanii vor putea să se fotografieze lîngă trofeul care recompensează campioana mondială la fotbal. În plus, Coca-Cola a pregătit pentru suporteri, în acelaşi loc, jocuri interactive şi concursuri. Se va încerca stabilirea unui record: cel mai lung şir de pase între cei prezenţi la eveniment. De la Bucureşti, Cupa Mondială îşi va continua periplul spre Grecia (Atena) şi Turcia (Ankara).

A doua oară în România
Precedenta vizită a Cupei Mondiale la Bucureşti a avut loc în iunie 2009, cînd trofeul deţinut de "squadra azzurra" după succesul din 2006 a fost adus de Ambasada Italiei cu ocazia zilei naţionale a statului peninsular. Circa 700 de persoane au avut ocazia să admire Cupa şi să se fotografieze alături de ea în cele cîteva ore în care acesta a fost expus.

138.902 km va parcurge Cupa Mondială în Trophy Tour, de trei ori circumferinţa Pămîntului

"Noi am văzut trofeul vechi, cel care a rămas definitiv Braziliei, după ce l-a cîştigat a treia oară în '70, în Mexic. Era acolo, pe o masă, dar nu l-am atins. E logic să nu poţi pune mîna pe el, doar e cel mai important trofeu din lume"
Liţă Dumitru, fost internaţional, generaţia '70

"E o regulă bună cea impusă de FIFA. Trebuie să meriţi să atingi Cupa Mondială. La World Cup '94, am văzut trofeul, dar la televizor, eram deja acasă cînd s-a jucat finala. La festivitatea de deschidere au fost doar reprezentanţii federaţiei"
Bogdan Stelea, fost internaţional, generaţia '94

"Cînd vorbesc de Cupa Mondială îmi aduc aminte de '94, de cît de aproape am fost de trofeu. Puteam să facem mai mult. Normal că nu-l poate atinge oricine, trebuie întîii să-l cîştigi"
Miodrag Belodedici, fost internaţional, generaţia '94

Citește și:

Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Penalty SCANDALOS dictat la barajul pentru promovarea în Liga 2: „Venea și urla la jucători!” » Iureș la final: arbitrii s-au baricadat la vestiare
Liga 2
Penalty SCANDALOS dictat la barajul pentru promovarea în Liga 2: „Venea și urla la jucători!” » Iureș la final: arbitrii s-au baricadat la vestiare
Tragedie în fotbalul românesc! Jucătorul din Liga a 2-a a murit înecat în râul Olt
Liga 2
Tragedie în fotbalul românesc! Jucătorul din Liga a 2-a a murit înecat în râul Olt

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (3)
 •  07 Aprilie 2010, 11:50

Poate il mangleste cineva de la Sala Palatului... Si pune o statuie de bronz in loc :) Ca noi romanii suntem foarte creativi ;)

 •  07 Aprilie 2010, 09:04

"a ajuns la Bucureşti, aseară, direct de la Dublin (Irlanda)" dar in schema aia prezentata de voi, se vede ca trofeul a venit din Italia. sau stiti voi mai multe ?

 •  07 Aprilie 2010, 03:30

presupun ca belodedici nu v-a zis sa scrieti "întîii".

Vezi toate comentariile (3)
Comentează