OPINII  »  EDITORIAL

Să vină pe jos!

Articol de - Publicat miercuri, 31 martie 2021 21:51 / Actualizat miercuri, 31 martie 2021 21:55

Deși a schimbat 6 titulari față de meciul cu Germania, de ce numai atâția, nu mai mulți?!, Rădoi n-a reușit să schimbe și stilul mărunt al echipei. Împleticit, la ciupeală.

Echipă care s-a angrenat în jocul unui adversar iute și ambițios, dar rudimentar. În condițiile în care fiecare "tricolor" a așteptat de la celălalt, iar lui Man, lui Maxim și lui Pușcaș nu le-a ieșit nimic, formația noastră s-a văzut condusă nu numai la figurat ci și la propriu. Pe tabelă. Depășită ca viteză și ca determinare.

Grație unei "duble" a lui Cicâldău, realizată în decurs de numai 10 minute, România a răsturnat rezultatul și părea să aibă meciul în mână. L-a pierdut însă la fel de repede, ba și, din păcate, pe merit, Armenia dovedindu-se mai insistentă și mai inspirată.

Să vină pe jos!

Sigur, Rădoi ar putea invoca unele circumstanțe atenuante. Că a rămas în 10 după eliminarea lui Pușcaș și că golul de 2-2 al gazdelor s-a marcat din ofsaid. Numai că, să mă scuze, principalul vinovat pentru această înfrângere rușinoasă, prima din istoria întâlnirilor directe, e însuși selecționerul. El înaintea oricui.

Din pricina lui, una dintre multele erori comise, Stanciu a fost ținut în marginea careului lui Niță, pus să respingă, nu să construiască!

Ce pretenții să ai de la o echipă care a arătat iarăși rău? În cel mai fericit caz, ultramodestă, ștearsă. Cu o apărare fragilă, un mijloc previzibil și un atac șchiop. A mai scos-o portarul, a ținut-o în viață, Niță fiind din nou salvator, dar cât să reziste și acesta?!

Regret să scriu asta, însă Rădoi, dacă ar avea onoare, ar demisiona! În glumă, înaintea meciului, Dorinel Munteanu, decanul de selecții în națională, declara că, în situația în care nu vor câștiga la Erevan, Chiricheș și coechipierii lui ar trebui lăsați să vină acasă pe jos. Mai bine vorbea serios decât în glumă! 


Comentarii (49)
1399649516810329
Popa Ionel  •  31 Martie 2021, 22:40

Acum 4 ani jumate Romania lui Daumn le dădea 5 armenilor. O mica paranteza, ați desconsiderat acea victorie pt. că a fost obținută în superioritate numerică. In acești 4 ani au crescut așa mult armenii, au fotbaliști de clasă mondială? Nu. Au ANTRENOR. Au și jucătorii vina lor , dar cu un antrenor bun poți să scoți mai mult de la acești jucatori. Exemplu clar este Armenia. Încă nu e totul pierdut, dacă este numit un antrenor valoros, cu experiență, mai avem șanse la locul 2. Dacă nu....

chupac
chupac  •  31 Martie 2021, 22:27

Si eu as zice sa isi dea demisia. As fii curios sa vad cine accepta postul? Il promoveaza pe Mutu? Oare presa pe cine si-ar dori? Presa doar cauta vinovati, nu am vazut o propunere sau o ideea coerenta de joc la nici un editorialist. Dar eu daca as fii in locul lui Radoi mi-as da demisia.

dubluv
dubluv  •  01 Aprilie 2021, 12:17

sa isi dea demisia Radoi ca sa vina din nou Piturca. Sau nea Puiu, sau Razvan. Sau Gurita. Numai prostii debiteaza nenea Ovidiu asta. Incepem si noi sa jucam fotbal dupa multe zeci de ani si dupa primul meci cu adevarat prost facut de echipa lui Radoi, hai sa il dam afara. Dupa logica asta in redactia GSP ar trebui sa fie numai scaune goale. Inclusiv cel mare, tapitat.

Vezi toate comentariile (49)
Comentează