SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANȚEI

VIDEO Jonas Vingegaard a pedalat pentru prima dată după căzătura teribilă din Turul Țării Bascilor

Jonas Vingegaard în Turul Țării Bascilor, înainte de căzătură Foto: Imago
Jonas Vingegaard în Turul Țării Bascilor, înainte de căzătură Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 07 mai 2024 21:54 / Actualizat marti, 07 mai 2024 21:56

Danezul Jonas Vingegaard, 27 de ani, dublu câștigător al Turului Franței, accidentat serios în căzătura din Turul Țării Bascilor în aprilie, speră să fie prezent la startul Marii Bucle 2024.

Jonas Vingegaard (Visma-Lease a Bike) a revenit pe bicicletă, rulând în aer liber pentru prima dată de la căzătura oribilă suferită pe 4 aprilie, în urma căreia și alți rutieri importanți au suferit accidentări serioase.

Danezul în vârstă de 27 de ani, de două ori învingător în Turul Franței, a declarat că „voi face tot ce-mi stă în puteri” pentru a fi la startul competiției, programat pe 29 iunie, la Florența.

Ana Bogdan, start cu dreptul în turneul WTA 1000 de la Roma » A învins o finalistă de Grand Slam
WTA ROMA
Ana Bogdan, start cu dreptul în turneul WTA 1000 de la Roma » A învins o finalistă de Grand Slam

El a fost externat din spital în Spania abia pe 16 aprilie, după ce fusese diagnosticat inițial cu fracturi la claviculă și câteva coaste, un deget rupt plus o contuzie pulmonară și pneumotorax, acestea din urmă necesitând o ședere prelungită sub supraveghere medicală.

Jonas Vingegaard: „Mă simt bine, sunt progrese de la zi la zi”

Este pentru întâia dată când urc pe bicicletă în aer liber și este foarte frumos să pot pedala normal din nou. Să pot ieși pe șosea mi se pare ceva uimitor. Abia aștept să fac următorii pași”, a declarat nordicul într-un video publicat de echipa sa.

„Mă simt bine, sunt progrese de la zi la zi. Încă sunt unele aspecte la care mai am nevoie de recuperare, dar e din ce în ce mai bine. Desigur, sper să fiu acolo, la startul Turului Franței.

Nu știm exact cum va evolua forma mea și cum va merge revenirea, dar voi încerca tot ce se poate pentru a fi acolo la nivel de top”, a precizat Vingagaard.

După externarea din spital, directorul sportiv de la Visma, Frans Maasen, vorbise la televiziunea daneză TV2 despre situația lui Jonas: „Nu sunt doctor, dar vom vedea cum merg lucrurile și abia apoi vom începe să facem un plan.

Vor fi câteva etape: întâi va merge, apoi va pedala în sală și după aceea pe șosea. Aceasta este procedura”, a detaliat Maasen.

5victorii individuale de etapă are Jonas Vingegaard în marile tururi, 3 în Turul Franței (2022, 2023) și două în Turul Spaniei (2023)

„Este important să fie la sută la sută”

Directorul sportiv senior, Merijn Zeeman, a spus că Vingegaard nu va lua parte la cantonamentul la altitudine al echipei din luna mai, adăugând că acesta nu va rula în Marea Buclă dacă nu va fi la nivelul cel mai bun.

„Pentru Jonas este important să fie la sută la sută pentru a lua parte la Le Tour. Este o cursă cu adevărat dură. A câștigat-o de două ori și nu cred că acum își dorește să fie în Top 10 sau ceva de genul acesta. Trebuie să fie în cea mai bună formă”, a precizat el, citat de cyclingnews.

Citește și:

Frapant: nicio măsură la CSM București în urma ședinței de astăzi! Adrian Vasile rămâne în funcție
CSM BUCUREȘTI
Frapant: nicio măsură la CSM București în urma ședinței de astăzi! Adrian Vasile rămâne în funcție
Metz, călăul lui CSM București, o va înfrunta pe Bietigheim în Final 4-ul Ligii Campionilor
LIGA CAMPIONILOR
Metz, călăul lui CSM București, o va înfrunta pe Bietigheim în Final 4-ul Ligii Campionilor

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează