SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  CANOTAJ

Elisabeta Lipă prefațează finala de 8+1 feminin: „De senzație!” + Entuziasm pentru viitor: „Parisul arată atât de bine”

Elisabeta Lipă
Elisabeta Lipă

Articol de GSP - Publicat joi, 29 iulie 2021 12:45 / Actualizat joi, 29 iulie 2021 12:54

Elisabeta Lipă (56 de ani), președintele Federației Române de Canotaj, prevede vremuri pline de succes pentru canotajul românesc.

Canotajul a adus deja 3 medalii pentru România la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar numărul se poate ridica la 4 vineri dimineața, când va avea loc finala feminină la proba de 8+1. 

Elisabeta Lipă prefațează finala de 8+1 feminin de la Jocurile Olimpice: „De senzație!”

Într-o intervenție la Pro X, Elisabeta Lipă a prefațat finala la care „tricolorele” Maria-Magdalena Rusu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu și Daniela Druncea vor lua startul pe 30 iulie, de la ora 04:05 în România.

„Sigur că sperăm la o medalie, dar mi-e frică să o spun. Lupta este acerbă, ne luptăm la sutimi. Cu siguranță, ce pot să vă spun, e că va fi o finală extraordinar de frumoasă. Finala de 8+1 este impresionantă, când vezi acolo 4-5-6 echipaje care sunt aproape la egalitate după 1000 de metri este ceva de senzație. Cu siguranță, mâine vom vedea o finală olimpică de senzație”, a declarat Lipă.

Elisabeta Lipă: „Parisul arată atât de bine”

Așadar, România poate urca la 4 medalii în dreptul canotajului, dar Elisabeta Lipă crede că Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024, ar putea aduce chiar mai mult succes.

„Când am făcut toată această schimbare, mi-am propus să crește frumos și în timp. Pentru asta trebuie să avem răbdare. Am crescut - zic eu - destul de frumos, cu 9 echipaje calificate. Ar fi fost extraordinar dacă toate cele 9 echipaje luau medalie, dar Parisul arată atât de bine și vine atât de repede încât sunt ferm convinsă că veți mai auzi de acești sportivi”, a adăugat ea.

Medaliile cucerite de România la Jocurile Olimpice de la Tokyo

ProbăSportiviMedalie
Canotaj - dublu vâsle femininSimona Radiș și Ancuța BodnarAur
Canotaj - patru rame masculinMihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Cosmin Pascari Argint
Scrimă - spadăAna Maria PopescuArgint
Canotaj - dublu rame masculinMarius Cozmiuc - Ciprian TudosăArgint

Citește mai multe știri despre Jocurile Olimpice:

„Covor roșu îi punem!” » Petrecere mare în satul Ancuței Bodnar, canotoarea de aur: „Borș din sfeclă roșie, șnițel, cartofi prăjiți și tocinei"

Ionela Cozmiuc-Gianina Beleagă și explicațiile unei zile în care podiumul a fost la o secundă distanță: „Suntem două bucovinence nebune și sadice! Continuăm în cursa asta!”

Citește și:

Începe războiul între FCSB și CSA! UEFA a actualizat lista: cine spune că este Steaua București
Superliga
Începe războiul între FCSB și CSA! UEFA a actualizat lista: cine spune că este Steaua București
Penalty SCANDALOS dictat la barajul pentru promovarea în Liga 2: „Venea și urla la jucători!” » Iureș la final: arbitrii s-au baricadat la vestiare
Liga 2
Penalty SCANDALOS dictat la barajul pentru promovarea în Liga 2: „Venea și urla la jucători!” » Iureș la final: arbitrii s-au baricadat la vestiare
Rezultat șoc în optimi la Roland Garros! 6-0, 6-0 în 40 de minute
Tenis
Rezultat șoc în optimi la Roland Garros! 6-0, 6-0 în 40 de minute

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează