SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MADRID

CORESPONDENȚĂ DIN MADRID Sorana Cîrstea, spulberată de Iga Swiatek în „șaisprezecimile” turneului de la Madrid

Sorana Cîrstea, foto: Imago Images
Sorana Cîrstea, foto: Imago Images

Articol de , - Publicat sambata, 27 aprilie 2024 13:50 / Actualizat sambata, 27 aprilie 2024 19:15

Sorana Cîrstea (34 de ani, 30 WTA) a pierdut categoric duelul cu Iga Swiatek (22 de ani, 1 WTA), scor 1-6, 1-6, în „șaisprezecimile” turneului de la Madrid.

Jucătoarea din România a avut o misiune aproape imposibilă cu poloneza, liderul mondial. În primul tur, Cîrstea a trecut în trei seturi de Alexandra Eala (18 ani, 170 WTA), scor 6-3, 6-7, 6-4. De cealaltă parte, Swiatek a învins-o în două seturi pe Wang Xiy (23 de ani, 52 WTA), scor 6-1, 6-4.

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”
ARENELE BNR
Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”

Sorana Cîrstea, fără replică în fața lui Swiatek » Cronică de Luminița Paul

Al patrulea meci și primul pe zgură dintre Sorana Cîrstea și Iga Swiatek, liderul mondial, s-a terminat cu același scor precum precedentul, disputat tot anul acesta, pe hard-ul de la Doha.

6-1, 6-1, după o oră și 18 minute, o partidă desfășurată cu acoperișul închis pe Terenul Central Manolo Santana și lumină de reflectoare, cu acea senzație de navă spațială pe punctul de a decola pe care o oferă partea superioară metalică, etanșă.

Era anunțată ploaie la Madrid încă de dimineață, iar prognoza s-a confirmat cu precizie. Au căzut litri furioși de apă, iar San Fermin, zona în care se află Caja Magica, în sudul capitalei Spaniei, nu a scăpat. Chiar dacă apoi a ieșit soarele, preventiv acoperișul a fost închis și astfel s-a disputat partida pe toată durata ei.

Un duel în care românca a avut oportunități de a-și face serviciul în start, când a condus cu 40-15, însă Swiatek, care parcă își ascute și mai mult forma pe măsură ce înaintează sezonul, a contrat puternic, punând foarte repede presiune.

Fără confortul minim al acelui potențial prim game, Cîrstea a fost nevoită să vină din urmă în setul inaugural și contra unei jucătoare care a avut răspuns la toate tipurile de atacuri și construcții.

Public restrâns la prima oră de joc a zilei, cu spectatori răzleți care au strigat pentru româncă indiferent de scor, dar și cu încurajări și aplauze în favoarea adversarei, totul într-o atmoseră care nu a avut însă șanse să se încingă cu adevărat.

Ambele au servit la procentaje asemănătoare cu primul, având eficiența comparabilă, însă pe al doilea a presat constant poloneza, obținând multe puncte după retururi aspre.

28 % a fost procentajul de reușită al Soranei pe serviciul al doilea în primul set, 5 puncte din 18 posibile. Românca a încercat tot timpul, a avut un game lung, cel de-al cincilea, dar tot fără succes, apoi a făcut însă break. Nu a putut împiedica însă deznodământul actului, 6-1 pentru liderul WTA.

Partea secundă a adus un echilibru încurajator până la 2-1, cu Sorana venind la 40 egal pe serviciul adversarei, apoi însă s-a produs break-ul. Nu i-a fost ușor lui Swiatek să-l consolideze, a muncit în game-ul următor, când românca a lovit cu mai multă hotărâre, mai lung, dar după ce a reușit, nu s-a mai oprit până când nu a trecut linia de sosire cu un simetric 6-1, 6-1.

Cîrstea, aflată la a 13-a participare în turneul de la Madrid, atinge pentru a treia oară „optimile”, în celelalte două ocazii ajungând până în „sferturi”. Deocamdată, ea se află pe locul 32 în clasamentul WTA live.

În optimi, Swiatek o va întâlni pe câștigătoarea dintre Victoria Azarenka și Sara Sorribes Tormo.

FINAL » Iga Swiatek - Sorana Cîrstea 6-1 | 6-1

  • Setul 2, desfășurat sub aceleași coordonate. Swiatek s-a impus cu același scor, 6-1, după 38 de minute.
  • La ora 12:53 a început setul 2.
  • Primul set a fost câștigat fără probleme de jucătoarea din Polonia. A durat 40 de minute, scor 6-1.
  • Partida a început la 12:11.
  • A plouat foarte puternic în Madrid, încă de la ora 10:00, cartierul unde se află Caja Magica, în sud, fiind cuprins în revărsarea torențială. Terenurile exterioare nu au prelate, pe Central se joacă sub acoperiș, care a fost închis din timp. În schimb, suprafața de joc e perfectă.
  • Cele două jucătoare s-au mai întâlnit de trei ori de-a lungul timpului. Swiatek s-a impus de fiecare dată.
  • Ultima confruntare a avut loc pe 12 februarie 2024, la Doha, atunci când poloneza a câștigat în două seturi, scor 6-1, 6-1.

Citește și alte știri din tenis:

Cum a reușit legendarul Boris Becker să scape de falimentul personal
DECIZIE
Cum a reușit legendarul Boris Becker să scape de falimentul personal
Jaqueline Cristian, încrezătoare după calificarea în turul al 3-lea la Madrid: „Încă nu simt că sunt la sută la sută față de cum joc la antrenamente”
WTA MADRID / INTERVIU
Jaqueline Cristian, încrezătoare după calificarea în turul al 3-lea la Madrid: „Încă nu simt că sunt la sută la sută față de cum joc la antrenamente”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (5)
teleleu_ionel
teleleu_ionel  •  27 Aprilie 2024, 15:54
Postat de rav410wrc pe 27 Aprilie 2024, 12:38

Il banuiesc pe Iga c-ar fi un el !? ;)))

Ai dovezi? Sau vorbesti ca sa faci curent?

TheWizardOfOz
TheWizardOfOz  •  27 Aprilie 2024, 15:40
Postat de rav410wrc pe 27 Aprilie 2024, 12:38

Il banuiesc pe Iga c-ar fi un el !? ;)))

Susținătorii polacei sunt "băieții" ăia cărora le plac foarte mult Călușarii.

Misu1950
Misu1950  •  27 Aprilie 2024, 15:28
Postat de rav410wrc pe 27 Aprilie 2024, 12:38

Il banuiesc pe Iga c-ar fi un el !? ;)))

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează