FOTBAL  »  Superliga  »  UNIVERSITATEA CRAIOVA - FCSB

EXCLUSIV 5 informații de ultimă oră înainte de Universitatea Craiova - FCSB: surpriza pregătită de Gâlcă fostei echipe + decizie de suflet înaintea intrării în cantonament

FCSB - Universitatea Craiova // FOTO: Raed Krishan
FCSB - Universitatea Craiova // FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 06 mai 2024 11:21 / Actualizat luni, 06 mai 2024 11:48

Oltenii speră să fie cât mai mulți la stadion, diseară, de la ora 21:00, în Universitatea Craiova - FCSB, chiar dacă până acum s-au vândut aproximativ 6.000 de bilete. Alexandru Mitriță poate juca din start, fotbaliștii au intrat aseară în cantonament, după ce-au fost lăsați la masa de Paște, la prânz, cu familiile

Meciul Universitatea Craiova - FCSB este programat diseară, de la 21:00, și va fi liveTEXT pe GSP.RO și în direct la Prima Sport 1, Orange Sport 1 și Digi Sport 1. O partidă de mare orgoliu pentru juveți, care țintesc locul 2 în clasament, fiind prima partidă a roș-albaștrilor după ce-au devenit, matematic, campionii ediției 2023/2024.

Cealaltă față a „Bursucului” » Dan Petrescu, conferință spumoasă: „Vreți să vă spun adevărul?” + echipa de care se teme sezonul viitor
CFR Cluj - Rapid 3-2
Cealaltă față a „Bursucului” » Dan Petrescu, conferință spumoasă: „Vreți să vă spun adevărul?” + echipa de care se teme sezonul viitor

De asemenea, este primul duel al lui Constantin Gâlcă unu la unu cu FCSB, după ce a obținut tripla din 2015.

Gazeta Sporturilor vă prezintă 5 detalii, informații de ultimă oră, de la această confruntare a orgoliilor.

Alex Mitriță poate juca din primul minut, este văzut „talismanul" Craiovei

Așa cum informa GSP.ro încă de vineri, starul Băniei, Alexandru Mitriță, poate evolua din primul minut, nu s-a schimbat nimic în ceea ce-l privește pe vârful care speră la o convocare în lotul naționalei pentru Euro 2024.

Fotbalistul a avut probleme la gleznă din timpul meciului de Cupă cu Oțelul Galați (0-1). Și jucătorul, și staff-ul medical și-au dat OK-ul pentru ca Mitriță să fie pe gazon, mai ales că este un duel cu miză, care sigur va fi monitorizat de către selecționerul Edward Iordănescu.

18selecții și 3 goluri are în cont la echipa națională Mitriță

13goluri și 12 assist-uri a adunat Mitriță în actuala stagiune în 36 de partide

Jucătorii au fost lăsați la masa de Paște alături de familii

Costel Gâlcă i-a băgat pe jucători în cantonament abia aseară. I-a lăsat pe jucători la masa de Paște, la prânz, în sânul familiilor, detaliu care a fost foarte apreciat de către fotbaliști.

De altfel, jucătorii s-au apropiat foarte repede de tehnician. Gâlcă a știut să-și câștige repede atașamentul noilor săi elevi. Antrenorul nu se așteaptă la un meci ușor în fața echipei ce tocmai a devenit matematic campioană.

Marian Căpățână alături de jumătatea vieții lui
Alexandru Mitriță și familia
Jovan Markovic alături de junior și de soție
Alex Cîmpanu a petrecut Paștele în sânul familiei
Gjoko Zajkov a profitat de vremea frumoasă și și-a scos copilul în parc
+2 FOTO

"Pentru noi este un meci important în acest moment, trebuie să luăm cele 3 puncte. Știm că FCSB are jucători foarte buni în linia de mijloc, are jucători care fac diferența în atac. O echipă care a câștigat campionatul vine cu multă încredere, indiferent cine va juca. Va fi foarte greu și sper să facem un meci aproape perfect atât defensiv, cât și ofensiv.

Numai de noi depinde să câștigăm acest meci, vom face tot posibilul. Mă gândesc doar la victorie, în primul rând, nu știu ce se va întâmpla în următoarele etape. Cred că fiecare echipă își dorește să câștige în teren, indiferent de situație.

Atmosfera este foarte bună și suntem foarte concentrați la acest joc. Ne antrenăm în continuare și sper să găsim soluții adecvate pentru a câștiga acest meci. Băieții răspund foarte bine la antrenamente", a spus Gâlcă.

Pentru mine este un meci, nimic mai mult. E un meci de 3 puncte, ne dorim să îl câștigăm. Ne facem calcule doar pentru acest joc, apoi ne gândim să câștigăm fiecare meci în parte. Mă bat pentru locul 2, nu pot să vorbesc despre alții
- Constantin Gâlcă, antrenor Universitatea Craiova

Alex Băluță va fi primit cu ostilitate

Alex Băluță, 30 de ani, va fi întâmpinat cu ostilitate în Bănie, așa cum s-a întâmplat și la meciul din sezonul regulat. Fanii nu au trecut peste afrontul "trădării" craioveanului și Băluță va avea parte de apostrofări din partea galeriei și fanilor.

Data trecută, la 3-0 pentru FCSB în Bănie, Băluță a oferit un assist și a fost printre remarcații duelului.

33de meciuri, 7 goluri și 7 assist-uri a adunat Băluță pentru FCSB

141de meciuri, 28 de goluri și 16 assist-uri a adunat Băluță pentru Craiova

S-au vândut 6.000 de bilete, mai sunt și cele 4.400 de abonamente

Până astăzi s-au comercializat aproximativ 6.000 de bilete pentru meciul de diseară. Mai sunt și cei 4.400 de abonați, de văzut câți dintre aceștia vor fi la partidă pe "Ion Oblemenco".

Gazdele mizează pe aproape 20.000 de oameni la meci, speră să depășească numărul de 15.000 de spectatori la acest duel extrem de important pentru locul 2. Mai ales că echipa lui Dan Petrescu, CFR Cluj, s-a dus la 3 puncte în față, după victoria de aseară cu Rapid (3-2).

3eșecuri la rând a adunat Universitatea Craiova pe teren propriu: meciul de Cupă cu Oțelul (0-1), etapele de L1 cu Farul (1-2) și cu CFR Cluj (0-1)

Cine va da lovitura de începere a meciului

Lovitura de start a meciului cu FCSB va fi dată în mod simbolic de Aureliu Preda.

Aureliu Preda a evoluat la Știința Craiova în perioada 1958-1963, fiind totodată și antrenor secund, alături de „principalii” Gică Scăeșteanu, Valeriu Călinoiu și Nicolae Oțeleanu.

Citește și alte știri:

VIDEO Cealaltă față a „Bursucului” » Dan Petrescu, conferință spumoasă: „Vreți să vă spun adevărul?” + echipa de care se teme sezonul viitor

EXCLUSIV Prima mutare a lui Dan Petrescu la CFR Cluj » Vine gratis omul dorit insistent și de FCSB!

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (3)
fcsb.blatista
fcsb.blatista  •  06 Mai 2024, 13:31

Un meci inutil in cooperativa gigista! Ați distrus fotbalul romanesc cu blaturile voastre!

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  06 Mai 2024, 12:03

...ii batem ca de fiecare data ...afara cu gino burleanu si hategan si inlocuiti cu oameni integrii ...

REMEMBER87
REMEMBER87  •  06 Mai 2024, 11:52

Suntem deja campioni! Diseară vreau sa câștige Craiova și peste o săptămână să trimitem CFR ul mafiot pe locul 3 cu tot cu nevroticul ei antrenor mercenar !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează