FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

VIDEO + FOTO Legenda roș-albastră intervine în ruptura dintre Steaua și FCSB: „M-au întrebat dacă mai există Steaua București. Asta le-am spus”

Miodrag Belodedici semnează autografe la Muzeul Fotbalului +8   FOTO
Miodrag Belodedici semnează autografe la Muzeul Fotbalului

Articol de , , - Publicat sambata, 18 mai 2024 19:52 / Actualizat sambata, 18 mai 2024 20:04

Miodrag Belodedici, membru al Generației de Aur, fost jucător al Stelei în două perioade, 1982-1988 și 1998-2001, dar și dublu câștigător de Cupa Campionilor, și-a exprimat opinia privind disputa palmaresului clubului roș-albastru.

Recent, suporterii Stelei au primit o veste nemaipomenită: Curtea de Apel București a publicat motivarea deciziei din octombrie 2023, care preciza că Steaua rămâne cu palmaresul din perioada 1947-1998. Intervalul 1998-2003, cel pe care „militarii” doreau să îl obțină, rămâne în aer.

Elias Charalambous și-a ieșit din fire în conferință: „Mamma mia!”
FCSB
Elias Charalambous și-a ieșit din fire în conferință: „Mamma mia!”

În urma acestei decizii, a apărut o nouă bucată de confuzie, din 2003 în 2017. În acel interval, formația patronată de Gigi Becali n-a avut „dreptul de a utiliza palmaresul fostei echipe de fotbal profesionist Steaua București”.

VIDEO. Miodrag Belodedici: „Mi-aș dori ca FCSB să joace pe Stadionul Steaua”

Belodedici a fost prezent în cadrul unui eveniment organizat la Muzeul Fotbalului, cu ocazia „Nopții muzeelor”. Miodrag Belodedici, Florin Răducioiu și „cobra” Adrian Ilie au semnat autografe pentru copii în cadrul acestui eveniment special, oferind și declarații pe baza evenimentelor actuale din fotbalul românesc.

„Ne bucurăm de prezența tinerilor. Ei nu au avut ocazia să ne privească pe viu, nu au simțit tensiunea partidelor noastre. Ne pot găsi foarte ușor pe internet. Avem mulți steliști prezenți aici, eu am jucat acolo, sunt stelist. I-am și întrebat dacă sunt dinamoviști, au răspuns negativ”, a spus Belodedici.

GALERIE FOTO. Miodrag Belodedici și Adrian Ilie, prezenți la un eveniment special

+4 FOTO

Chestionat privind disputa palmaresului dintre Steaua și FCSB, acesta se arată nedumerit de situație: „Nu știu ce s-a întâmplat, cum s-a ajuns în punctul în care să se producă ruptura dintre FCSB și Steaua. Am fost întrebat când am fost la Belgrad, dacă mai există Steaua București.

Eu am răspuns pozitiv, doar că evoluează sub alt nume, FCSB. Nu mai e Steaua București, nici eu nu înțeleg. Pe timpul Iugoslaviei, Partizan era echipa Armatei, s-au privatizat și au continuat sub același nume, nu au dispărut.”

„Nu știu ce să vă spun despre șansele roș-albaștrilor din preliminariile Champions League. Mi-aș dori ca FCSB să joace pe Stadionul Steaua și să fie continuarea clubului Steaua. Există și CSA-ul, care e în divizia a doua, nu știu dacă vor reuși să ajungă în prima ligă, este o situație complicată”, a mai spus cel nominalizat la Balonul de Aur în 1991.

Nu cred că CSA are puterea să joace în prima divizie, trebuie să se privatizeze, să vină cineva cu bani, e foarte greu să se întâlnească cu FCSB.
- Miodrag Belodedici, fost internațional

Citește și alte știri de actualitate:

Bogdan Lobonț, despre noul antrenor de la Rapid: „Nu poți să faci totul peste noapte”
RAPID
Bogdan Lobonț, despre noul antrenor de la Rapid: „Nu poți să faci totul peste noapte”
Câte bilete s-au vândut pentru Dinamo - Csikszereda » „Câinii” anunță o deplasare masivă în Harghita: „Mergem 10.000!”
DINAMO
Câte bilete s-au vândut pentru Dinamo - Csikszereda » „Câinii” anunță o deplasare masivă în Harghita: „Mergem 10.000!”

Citește și:

Mutare de ultimă oră! Florentino Perez a anunțat cine semnează cu Real Madrid, imediat după finala Champions League
Liga Campionilor
Mutare de ultimă oră! Florentino Perez a anunțat cine semnează cu Real Madrid, imediat după finala Champions League
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după finala Ligii Campionilor » Conflictul izbucnit la final, nu s-au putut opune
Liga Campionilor
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după finala Ligii Campionilor » Conflictul izbucnit la final, nu s-au putut opune
Londra nevralgică » 3 momente care au umbrit Wembley-ul, în seara în care britanicii erau datori cu reparația morală
Liga Campionilor
Londra nevralgică » 3 momente care au umbrit Wembley-ul, în seara în care britanicii erau datori cu reparația morală

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (39)
Dobermannul
Dobermannul  •  19 Mai 2024, 16:07
Postat de Dobermannul pe 19 Mai 2024, 13:25

Aici apare si o problema de moralitate a MApN pentru ca in 2008, la 10 ani după ce echipa ajunsese la AFC Steaua, Ministerul Apărării a făcut plângere penală la DNA, împotriva acelui ONG. Ministerul considera că echipa a fost preluata fraudulos. Parchetul a anchetat speța și doi ani mai târziu anunța că nu sunt întrunite condițiile pentru începerea urmăririi penale și că echipa a fost preluată legal de AFC Steaua, ONG-ul condus de Viorel Păunescu. Ministerul Apărării nu a atacat atunci cu apel decizia DNA.

Vorbesc de moralitate a MApN care iata acum dupa ce n-a facut recurs la NUP-ul DNA din 2010. Deci a recunoscut sentinta ca trecerea la Paunescu a echipei s-a facut legal acum permit unui subaltern al lor s-o intoarca ca la Ploiesti dar nu tot printr-o plangere penala cu noi dovezi la dosar privind legalitatea din trecerii din 1998 ci smecherste la Curtea de Apel Bucuresti printr-o cerere in constatare de drept asupra palmaresului dinainte de 1998 (adica de fapt contestand preluarea legala a echipei in 1998). Curat murdar conasilor din MApN. Si toate astea nu vor avea decat un singur rezultat distrugerea brandului Steaua care din 1998 incoace (preluata de Becali) iata n-a avut probleme financiare, n-a retrogradat, a castigat trofee si cand nu a castigat s-a situat pe podium. Becali a asigurat atatia amar de ani un management privat de succes echipei care altfel murea demult.

Dobermannul
Dobermannul  •  19 Mai 2024, 15:24
Postat de Functionarul9 pe 19 Mai 2024, 13:21

N-au folosit palmaresul altei echipe ! Au folosit palmaresul echipei Steaua Bucuresti, care este una singura ! Si anume: FCSB = Steaua Bucuresti, cea adevarata !

Ai dreptate numai ca Romania nu-i stat de drept decat in declaratiile politice.

Dobermannul
Dobermannul  •  19 Mai 2024, 15:05
Postat de Catalynn.19 pe 19 Mai 2024, 13:41

Văd ca îți sufli singur în pânze și îți faci curaj de câteva zile, refuzând efectiv realitatea. Afirmi ca o instituție din România, recte FRF, va ignora efectiv o sentință defintiva si irevocabilă a Curții Supreme a României, mai mult, o instituie europeană, recte UEFA, nu da 2 bani pe sentințele date de curțile naționale UE. Tu ești real moșule!? :-))))

Imi place la tine chestia cu toti sunt mosi ... cred ca tastezi uitandu-te in oglinda. In rest ce sa spun bazaconiile tare favorite.

Vezi toate comentariile (39)
Comentează