FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

ANALIZĂ Cea mai slabă apărare din istorie! Cifrele incredibile ale sezonului ratat al Universității

Vladimir Screciu, jucător crucial în defensiva Universității/ foto Raed Krishan (GSP)
Vladimir Screciu, jucător crucial în defensiva Universității/ foto Raed Krishan (GSP)

Articol de , - Publicat joi, 16 mai 2024 17:22 / Actualizat joi, 16 mai 2024 18:38

Universitatea Craiova a încasat nu mai puțin de 50 de goluri în acest sezon din Superliga. Un record negativ de la promovarea reușită în 2014 și una dintre explicațiile ratării obiectivelor.

Universitatea Craiova a plecat în această stagiune cu titlul ca obiectiv declarat. Iar la finele unui sezon regulat sub pretenții, finanțatorul Mihai Rotaru l-a revizuit în jos. Locul 2 devenise ținta oltenilor. Acum și acesta e în mare pericol.

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”
CORVINUL
Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

Cu o etapă înaintea fluierului final în play-off, echipa lui Costel Gâlcă e pe poziția a 3-a, cu 41 de puncte, două mai puțin decât contracandidata CFR Cluj (43p). Are nevoie de victorie cu Sepsi, dar și ca CFR să piardă acasă în fața Farului.

Ce i-a tras în jos pe olteni

Rotaru a anticipat deja, „probabil vom termina pe trei”, astfel că, punând la socoteală și ratarea Cupei, putem vorbi deja despre un nou sezon dezamăgitor al juveților.

Ce i-a tras în jos? Cu siguranță, „traficul” intens de pe bancă, Eugen Neagoe, Laurențiu Reghecampf, Dragoș Bon, Ivaylo Petev, acum Costel Gâlcă, și-a pus amprenta. Dar aceasta e o constantă a Universității în ultimii ani. Noutatea e alta: dezastrul din apărare!

Cifrele nu lasă loc de discuții

  • Ca niciodată de la promovarea în Liga 1, în 2014, echipa a primit până acum, în acest sezon, nu mai puțin de 50 de goluri. Record!
  • Erau deja 38 la finele sezonului regulat.
  • În 39 de meciuri disputate, sezon regulat plus play-off, Craiova n-a reușit să-și mențină poarta intactă decât în 8.
  • De-a lungul a 19 etape consecutive, din runda a 19-a a campionatului regulat și până-n cea cu numărul 7 din play-off, inclusiv, oltenii au încasat în fiecare meci cel puțin un gol!
  • 17 goluri a luat Universitatea din faze fixe, cele mai multe încasate de echipele care au participat şi în play-off.
  • 27 dintre golurile primite de juveți în acest sezon au fost încasate în prima repriză, dintre care 17 între minutele 31-45+.

Absența lui Vladimir Screciu s-a resimțit puternic

Explicații? Un dute-vino continuu în compartimentul defensiv, generat de calitatea îndoielnică a unor jucători, forma de moment și mai ales de accidentări.

În flancul drept, vorbim de lipsa calității. Ștefan Vlădoiu nu s-a ridicat la înălțimea pretențiilor, iar Mihai Căpățână, mijlocaș de meserie, a fost o improvizație. Basilio Ndong, mutat din stânga, la fel.

În centru au predominat accidentările pe termen lung. Mai întâi a căzut Zajkov, apoi Screciu. Absența acestuia din urmă, un veritabil stabilizator, s-a resimțit cel mai puternic. În lipsa lor, Raul Silva și Badelj au fost de asemenea sub așteptări.

Mihai Rotaru a reacționat în iarnă, însă doar Maldonado a convins. Apoi s-a accidentat

Rotaru a mutat cu Pyry Soiri, fundaș dreapta, și cu Denil Maldonado, stoper, amândoi aduși în iarnă. Primul n-a confirmat, Maldonando s-a accidentat tocmai când părea să se fi acomodat în Bănie.

Astfel că Universitatea Craiova a arătat de-a lungul întregului sezon ca un uriaș cu picioare de lut. Sigur, nu e singurul motiv pentru care echipa a clacat, dar a cântărit greu.

Topul echipelor cu cele mai puține meciuri fără gol primit

  • FC Botoşani - 6
  • Universitatea Craiova, FCU Craiova - 8
  • FC Hermannstadt, Farul - 9
  • Dinamo - 10

VIDEO. Ciprian Marica, după Farul - Universitatea Craiova 3-3: „Nu am cum să nu remarc arbitrajul slab!”

Mai puteți citi:

„Și-au bătut joc de el” » Mircea Lucescu, detalii-cheie despre oferta de la Rapid: „Am văzut că domnul Șucu a făcut un comentariu”

Florin Talpan, replică tăioasă pentru Ilie Năstase, după ce a participat la petrecerea FCSB: „Să ia taxiul după, el a mai condus băut”

Citește și:

Începe războiul între FCSB și CSA! UEFA a actualizat lista: cine spune că este Steaua București
Superliga
Începe războiul între FCSB și CSA! UEFA a actualizat lista: cine spune că este Steaua București
Rezultat șoc în optimi la Roland Garros! 6-0, 6-0 în 40 de minute
Tenis
Rezultat șoc în optimi la Roland Garros! 6-0, 6-0 în 40 de minute
Mutare de ultimă oră! Florentino Perez a anunțat cine semnează cu Real Madrid, imediat după finala Champions League
Liga Campionilor
Mutare de ultimă oră! Florentino Perez a anunțat cine semnează cu Real Madrid, imediat după finala Champions League

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (14)
observator_federal
observator_federal  •  17 Mai 2024, 15:48

Sezon ratat?? Păi au fost si capitole la care jocul Universității a fost bun, în ciuda fluctuațiilor de pe banca tehnică si a indisponibilităților cauzate de accidentări: posesia mingii, numărul driblingurilor reusite, evoluțiile sclipitoare ale lui Mitriță, furnizarea a 2 titulari la meciurile din calificări ale Nationalei etc. Și să nu omitem faptul că a fost greu să nu încasăm goluri (oricum, noi nu am suferit înfrângeri la scor, ca alții!) în destule meciuri în care arbitrii au persecutat CLAR Universitatea Craiova - toate cele 4 meciuri cu Farul, de pildă. (Se vede treaba că Fcsbul fără Farul și arbitrii aferenți in PlayOff, ar fi avut iarăși un sezon ratat. Ca dovadă, "victoria omeniei" în meciul dintre echipa lui Gigi și cea a lui Gică s-a dovedit DECISIVĂ în câștigarea campionatului, fiind urmată doar de nereușite ale roș-albaștrilor...). ***.. Despre cele 73 de goluri încasate de Fcsb sezonul trecut NU s-a scris nimic la timpul respectiv - de ce??

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

observator_federal
observator_federal  •  17 Mai 2024, 14:42

Sezon ratat?? Păi au fost si capitole la care jocul Universității a fost bun, în ciuda fluctuațiilor de pe banca tehnică si a indisponibilităților cauzate de accidentări: posesia mingii, numărul driblingurilor reusite, evoluțiile sclipitoare ale lui Mitriță, furnizarea a 2 titulari la meciurile din calificări ale Nationalei etc. Și să nu omitem faptul că a fost greu să nu încasăm goluri (oricum, noi nu am suferit înfrângeri la scor, ca alții!) în destule meciuri în care arbitrii au persecutat CLAR Universitatea Craiova - toate cele 4 meciuri cu Farul, de pildă. (Se vede treaba că Fcsbul fără Farul și arbitrii aferenți in PlayOff, ar fi avut iarăși un sezon ratat. Ca dovadă, "victoria omeniei" în meciul dintre echipa lui Gigi și cea a lui Gică s-a dovedit DECISIVĂ în câștigarea campionatului, fiind urmată doar de nereușite ale roș-albaștrilor...). Presa bucureșteană când nu poate lăuda suficient Fcsbul, se străduie să prezinte negativ contracandidatele... Despre cele 73 de goluri încasare de Fcsb sezonul trecut NU s-a scris nimic la timpul respectiv - de ce??

craiovamaxima
craiovamaxima  •  17 Mai 2024, 09:43

Nu numai apararea e fragila ci si mijlocul, de cele mai multe ori fara imaginatie, fara personalitate. Pentru ca CSU sa faca performanta cu adevarat ar trebui sa-si promoveze jucatori din propria ograda, nu sa tot aduca, de peste tot, fel de fel de improvizatii. Iar, in conditiile astea, lumea ar avea rabdare si ar intelege eventualele nereusite. Bana ( si numai el ) este un exemplu iar clubul trebuie sa fi invatat din trecut astfel incat tinerii valorosi sa nu mai fie "pierduti" prin prisma unor interese meschine. Oltenia poate da fotbalisti mai valorosi decat cei care s-au tot perindat pe la club, doar pentru bani.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează