NEWSLETTER  »  AGENDA SPORTIVĂ A SĂPTĂMÂNII 6 - 12 MAI 2024

Aflăm cine retrogradează din Superliga + Finala Champions League

Articol de GSP - Publicat luni, 06 mai 2024 07:00

Am adunat pentru voi în acest newsletter cele mai importante evenimente sportive ale săptămânii care abia a început. FCSB are programată petrecerea pentru titlu, în timp ce în subsolul Superligii 5 echipe caută salvarea în ultima rundă. Aflăm cele 3 mari finale în cupele europene, iar în handbal echipele românești atacă trofeul EHF European League. Totul, mai jos.

LUNI, 6 mai

Superliga / Play-out / 18:00 / UTA - FCU Craiova. Sold-out la Arad, 11.000 de oameni sunt așteptați la duelul crucial pentru olteni în goana pentru salvarea de la retrogradare.

Superliga / Play-off / 21:00 / Universitatea Craiova - FCSB. Cu titlul asigurat, dar şi cu gândul la partida din runda următoare, când vor primi medaliile de campioni, roş-albaştrii se deplasează pe terenul echipei pe care au învins-o de trei ori în stagiunea curentă, fără să primească gol. Oltenii se află în lupta pentru un loc în cupele europene, aşa că nu-şi mai permit să facă paşi greşiţi.

Aflăm cine retrogradează din Superliga + Finala Champions League

Premier League / 22:00 / Crystal Palace - Manchester United. Gazdele sunt deja salvate și joacă doar pentru orgoliu, în timp ce United trage tare, sperând să recupereze distanța față de Tottenham, aflată pe ultimul loc european din Premier League. Palace a acumulat 10 puncte în ultimele 4 etape, dar și trupa lui Ten Hag are cinci meciuri fără înfrângere.

Ligue 1 / 22:00 / Lille - Lyon. Ambele echipe forțează ocuparea unui loc de Europa. Lille îl vrea pe al treilea de Ligă, acordat Franței în plus și calificant în grupă, doar că și OL mai speră la biletul pentru Conference. Gazdele n-au mai învins-o pe Lyon acasă dinaintea pandemiei și n-au mai cedat un meci pe teren propriu în toate competițiile de peste 7 luni.

MARȚI, 7 mai

Liga Campionilor / 22:00 / PSG - Dortmund. PSG are de recuperat handicapul minim (0-1) după turul de la Dortmund. Statistica spune că în precedentele trei jocuri cu Borussia pe Parc des Princes n-a primit gol și a câștigat de două ori cu 2-0, scor calificant în finală. Trupa lui Terzic a câștigat în acest sezon de Ligă două meciuri "afară", la Newcastle și cu Milan.

MIERCURI, 8 mai

Conference League / 19:45 / FC Bruges - Fiorentina. Viola abordează returul semifinalei cu atuul succesului în prelungiri (3-2) și are un singur eșec în deplasare în Conference în ultimele zece meciuri! De partea cealaltă, FC Bruges și-a rupt la Florența suita de șapte victorii în toate competițiile, câștigând de șase ori acasă în precedentele 8 jocuri în UEC.

Liga Campionilor / 22:00 / Real Madrid - Bayern. Liderul din LaLiga vine la returul semifinalei după 2-2-ul de la Munchen, al patrulea egal la rând în Ligă! Bavarezii nu au putut învinge în ultimele două vizite în Ligă, la Roma și Londra, și se concentrează pe calificarea în finala de pe Wembley. Ultima ce a câștigat pe "Bernabeu" în Ligă a fost Chelsea, în aprilie 2022 (3-0 în 90 de minute și 3-2 după prelungiri).

Aflăm cine retrogradează din Superliga + Finala Champions League

CICLISM / Moutain Bike / Campionatele Europene. România găzduiește începând de azi, la Cheile Grădiștei, competiția continentală la care va concura și Vlad Dascălu.

HANDBAL / Baraj Campionatul Mondial 2025/ 17:30 / România-Cehia. Naționala masculină a României dispută la Baia Mare meciul tur de califcare la turneul final.

JOI, 9 mai

Europa League / 22:00 / Atalanta - Marseille. Dea vizează calificarea în a doua finală în acest sezon, după cea cu Juventus pentru Cupa Italiei. Egala lui OM de pe "Velodome", angrenată și-n Serie A în lupta pentru un loc de grupa Ligii, are doar un eșec la Bergamo în UEL, 0-1 cu Liverpool, în ultimele 5 jocuri. În același interval, Marseille e neînvinsă.

Europa League / 22:00 / Bayer Leverkusen - AS Roma. Campioană în premieră a Germaniei, Bayer e mare favorită să joace finala de la Dublin, având avantajul acelui 2-0 de pe Olimpico și al seriei nemaipomenite de 47 de partide fără eșec. Iar Romei pare să-i fie mai simplu să ajungă în grupa Ligii din campionat decât să câștige trofeul Europa League.

Aflăm cine retrogradează din Superliga + Finala Champions League

LUPTE / Turneu de calificare olimpică. Luptătorii români caută biletele pentru Paris la ultima competițoie care le oferă și care se desfășoară la Istanbul.

VINERI, 10 mai

LaLiga / 22:00 / Alaves - Girona. Revelația stagiunii în LaLiga, care va juca în grupa XL a Ligii, vrea să termine pe locul al doilea, dar rezultatele din deplasare sunt slabe, cu cinci înfrângeri în ultimele șase partide. În timp ce Alaves a învins în trei din ultimele patru dispute pe teren propriu. Catalanii au câștigat cel mai recent la Vitoria în urmă cu 6 ani (2-1).

Ligue 1 / 22:00 / Brest - Reims. Surprinzătoarea prezență pe podiumul Ligue 1 încearcă să-și apere poziția de grupa Ligii, bazându-se pe statistica partidelor de la Brest, numai un singur eșec în ultimele 11 meciuri în Ligue 1. Reims are o lună și jumătate și cinci etape fără victorie, de la un 2-1 cu Metz. Dar n-a mai triumfat la Brest de peste 11 ani (2-0).

SÂMBĂTĂ, 11 mai

Premier League / 14:30 / Fulham - Manchester City. "Cetățenii" nu depind decât de ei în bătălia pentru a-și păstra titlul, iar în ultimele 9 deplasări în Premier au câștigat aproape peste tot, mai puțin în remiza (1-1) de pe Anfield Road. Fulham are un bilanț catastrofal cu City, 15 înfrângeri consecutive și golaveraj 5-47!, între care cea severă din tur (0-5).

Serie A / 19:00 / Napoli - Bologna. Aflată pe un loc jenant pentru o fostă campioană, Napoli și-a luat gândul de la Ligă, unde va juca în sezonul viitor Bologna. Squadra lui Thiago Motta nu a pierdut decât în fața lui Inter (0-1) în ultimele 14 meciuri, însă are o secvență de opt dueluri cu Napoli fără succes, de la acel 2-1 din decembrie 2019, pe San Paolo.

Superliga / Play-off / 20:00 / FCSB - CFR Cluj. Dan Petrescu amenință să le strice roș-albaștrilor petrecerea oficială de titlu. Se așteaptă ca vechiul record de asistență să fie doborât.

HANDBAL / EHF European League / Final Four / Semifinale / 16:00 / HC Dunărea Brăila-CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud. Cele două echipe din România luptă pentru a ajunge în finala de la Graz, acolo unde o vor întâlni pe câștigătoarea din partida Storhamar-Neptunes Nantes.

DUMINICĂ, 12 mai

Premier League / 18:30 / Manchester United - Arsenal. Miză importantă pentru ambele combatante. "Tunarii" trebuie să câștige pentru a continua cursa cu Man. City pentru titlu, în vreme ce United își vede poziția de Conference League amenințată de Newcastle și Chelsea. Arsenal s-a impus în ultimele două înfruntări, dar la Londra, și așteaptă de 3 ani și jumătate victoria pe Old Trafford.

Superliga / Play-out / 21:30 / Finalele pentru salvare. 5 meciuri se dispută de la aceeași oră: Botoșani, Voluntari, FCU Craiova, Dinamo și Poli Iași își joacă ultima carte pentru rămânerea în prima ligă.

Aflăm cine retrogradează din Superliga + Finala Champions League

Serie A / 21:45 / Atalanta - AS Roma. Rivale în disputa pentru ultimul loc de Ligă oferit Seriei A, ambele vin după returul semifinalelor din Europa și Conference League. Atalanta a triumfat la precedentul duel de acasă contra giallorossilor (3-1), dar Roma își amintește de succesul (4-1) din decembrie 2021 obținut în deplasare. În tur s-a terminat egal, 1-1.

HANDBAL / EHF European League / Final Four / 19:00 / Finala. Una dintre cele două formații românești implicate în penultimul act la Graz luptă azi pentru trofeu.

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează