SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MADRID

CORESPONDENȚĂ DIN SPANIA Irina Begu, victorioasă la Madrid: „Am nevoie de ritm, de câteva meciuri în picioare, dar mă bucur de turneu”

Irina Begu în meciul din turul 1 la Madrid 2024 Foto: Imago
Irina Begu în meciul din turul 1 la Madrid 2024 Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 23 aprilie 2024 22:27 / Actualizat marti, 23 aprilie 2024 23:21

Irina Begu, 33 de ani, 129 WTA, s-a calificat în turul secund în concursul WTA 1000 din capitala Spaniei, după 6-4, 7-6 (0) cu Linda Fruhvirtova, 18 ani, 149 WTA, apoi a vorbit despre ce înseamnă să revină după accidentarea la cot și ce planuri are pentru perioada următoare.

La aproape o lună de la precedenta și până atunci singura ei prezență într-un turneu anul acesta, cea din concursul WTA 125 de la Antalya, unde a jucat finala, Irina Begu a revenit într-un loc împodobit cu amintiri frumoase: Madrid, după ce o accidentare la cot a ținut-o mult timp departe de terenuri. Și a câștigat primul meci pe Terenul Central.

- Irina, cum a fost meciul și cum a fost să revii aici, după ce anul trecut ai ajuns în sferturi, dar și după perioada mai puțin plăcută prin care ai trecut?
- Mă bucur că am revenit aici, la Madrid, este unul dintre turneele mele preferate. Mă simt ca acasă, jocul întotdeauna a mers aici, m-au avantajat condițiile. Evident că anul acesta este un pic diferit, am nevoie un pic de ritm, de câteva meciuri în picioare, dar per total mă bucur de turneu, de fiecare meci în parte și sper ca jocul meu să crească de la partidă la partidă.

Irina Begu, prima victorie pe un tablou WTA după 9 luni » A reușit-o la Madrid, acolo unde are amintiri frumoase
WTA MADRID
Irina Begu, prima victorie pe un tablou WTA după 9 luni » A reușit-o la Madrid, acolo unde are amintiri frumoase

- Acum ești bine din punct de vedere fizic?
- Da, sunt bine, totul e rezolvat, chiar îmi pare bine că simt din nou adrenalina.

Irina Begu: „M-am bucurat și de perioada de pauză”

- Bănuiesc că a fost dificil să stai atâtea luni departe de terenuri.
- Da și nu. După mai bine de 14 ani de când sunt în Top 100, este prima dată când am o perioadă mai lungă de stat acasă, fără turnee, fără să călătoresc. M-am bucurat și de perioada asta, aveam nevoie și acum încerc să mă bucur din nou de turnee.

- Ai mai jucat cu ea înainte de pandemie, în 2020, la Cairo? Atunci avea 14 ani, acum are 18 ani. A contat în vreun fel mintea ta acea întâlnire?
- Da, m-a ajutat pentru că știam cum joacă. Bineînțeles că și jocul ei s-a schimbat, a crescut, s-a maturizat, deja e în cred că a fost la un moment dat în top 100, au avut rezultate bune. Este o jucătoare care aș spune că joacă un pic mai bine pe hard decât pe zgură. Evident că împreună cu Victor am încercat, el s-a uitat la meciuri, să facem o tactică pe cât de bună posibil. În mare parte știam. Cred însă că aici trebuie să-mi păstrez eu jocul, indiferent de de adversară. Dar da, în mare parte a contat și meciul acela din Cairo.

- Urmează Madison Keys, un singur meci anterior pe hard, acum multă vreme, în 2016, la Miami.
- Este o jucătoare puternică, o jucătoare care joacă bine și este de atâta timp în în top. Cum am zis, cred că important e să-mi fac eu jocul cât mai bine. Am armele necesare aici, întotdeauna la Madrid am simțit că pot să bat jucătoare importante.

- Și ai și făcut-o.
- Da, atâta timp cât jocul meu funcționează și pot să îl pun în aplicare cât mai bine, consider că pot să fac față și să joc împotriva jucătoarelor de top. Cum am zis, va fi un meci diferit. Încerc să mă bucur de perioada asta și vom vedea joi.

Roma, apoi Roland Garros pe suprafața preferată

- Iei lucrurile acum un pas cu pas? Ți-ai făcut deja programul?
- Da, voi juca după Madrid la Roma, apoi Roland Garros, m-am înscris cu clasamentul protejat. Depinde foarte mult de rezultatele pe care le fac aici. Între aceste turnee voi mai încerca să joc și altele, dacă rezultatele nu vor fi să ajung în săptămâna a doua. Încerc să am cât mai multe meciuri în picioare, este o perioadă care mie îmi place, zgura tot timpul m-a avantajat și cred pentru mine în momentul de față important e să cresc, să-mi cresc nivelul.

Citește și:

Dinamo o învinge pe Skjern, 28-27, calificarea se decide marți, în Danemarca
DINAMO - SKJERN 28-27
Dinamo o învinge pe Skjern, 28-27, calificarea se decide marți, în Danemarca
Constanța e campioană în premieră la baschet feminin » A spulberat echipa Aradului chiar la ea acasă
FEMININ
Constanța e campioană în premieră la baschet feminin » A spulberat echipa Aradului chiar la ea acasă

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (1)
Trandafir
Trandafir  •  24 Aprilie 2024, 10:43

Bravo, succes mai departe !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează