FOTBAL  »  AMICALE  »  DINAMO - ELFSBORG 3-1

Atac salvator » Final furibund pentru "cîini": victorie în amicalul cu Elfsborg, scor 3-1

Grozav a fost responsabil cu execuțiile spectaculoase
Grozav a fost responsabil cu execuțiile spectaculoase

Articol de - Publicat duminica, 08 februarie 2015 00:00 / Actualizat sambata, 07 februarie 2015 22:55

Durimel a comis un penalty, ratat de sudezi, şi şi-a înscris în proprie poartă. În doar trei minute! Bucureştenii au întors însă prin tripleta Niculae - Bilinski - Grozav.

Din lunga listă de coşmaruri europene trăite de Dinamo, suedezii de la Elfsborg au scris capitolul dedicat anului 2007. Nordicii i-au scos atunci pe "cîini" din Cupa UEFA, victorie cu 2-1 la Bucureşti, înfrîngere cu 0-1 acasă.

Iar la reîntîlnirea amicală de aseară, produsă pe arena din San Pedro de Alcantara, au supravieţuit cîte doi oameni din fiecare tabără a duelului din urmă cu şapte ani: Goian (rezervă) şi Dănciulescu (director sportiv), respectiv Svensson (titular) şi Mobaeck (rezervă).

Roş-albii au reuşit să bifeze revanşa în Spania. Chiar dacă echipa s-a mişcat mai coerent, defensiva n-a izbutit nici acum să iasă din adormire. O platitudine: e ca şi cum ai spune că după noapte vine zi!

În prima repriză, premiul "Eroul Serii" i s-a acordat lui Durimel. Francezul a "lovit" de două ori în interval de numai trei minute. A deschis cu un fault comis în propriul careu (35), penalty apărat de Naumovski. Şi a definitivat opera cu un autogol de biliard, şutul lui Hedlund fiind deviat în plasă de numitul Alexandre.

A fost momentul unei replici savuroase aruncate din tribună de un fan dinamovist: "Durimel, trezeşte-te, că nu eşti la PlayStation! Eşti pe gazon adevărat!".

În schimb, Niculae şi Grozav au perpelit la foc mărunt defensiva nordică. "Săgeată" a presat în centru, dar şi în lateral stînga, iar Gicu a căutat, ca de obicei, finalizările de generic: a inventat o "foarfecă" din careu, însă mingea s-a dus tun puţin peste transversală.

Şi Alexe a forţat pe zonă centrală, s-a şi lipit la un gol înainte de pauză, anulat pe motiv de henţ, pentru ca, imediat după pauză, "Săgeată" să egaleze în doi timpi: penalty apărat de Ellegard, revenire cu gol a lui Marius, pe respingere (52).

Bilinski (89) şi Grozav (90) au întors definitiv tabela, oferind în final o demonstraţie ofensivă ce pune o altă etichetă pe fruntea "cîinilor".

Aşadar, la plus: de la mijloc în sus, echipa devine tot mai solidă şi mai responsabilă, pînă şi Matei, altfel un jucător-poet, plusează cu agresivitate şi consum fizic neobişnuit pentru el. Niculae e punct fix. Finalizările de la distanţă, direct pe ţintă, curg cu o frecvenţă crescută.

Şi la minus: aceeaşi defensivă tragicomică, în centrul apărării şi pe flancul stîng e o adevărată plăcere să joci contra "cîinilor".

Dinamo - Elfsborg (Suedia, I)    3-1
Au marcat: M. Niculae (52), Bilinski (89), Grozav (90) / Durimel (37 - autogol)

Dinamo: Naumovski - Fai, Cordoş, Durimel, Bărboianu - Boubacar, M. Cristescu - Matei, Alexe, Grozav - M. Niculae. Antrenor Mihai Teja. Au mai jucat: Farnolle, Elhamed, Gavrilă, Bilinski, L. Goian, N. Grigore, Henrique

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Testează un uriaş
"Cîinii" au în lot doi portari experimentaţi, Marc şi Naumovski, dar au mai chemat în probe încă unul. Este vorba de Fabien Farnolle (foto), un francez de 30 de ani şi aproape 2 metri, care a evoluat mai mult în ligile inferioare din Franţa. Farnolle a trecut pe la Bordeaux B, Vitoria Setubal B, Quevilly, Lormont, Libourne şi Clermont Foot, fiind liber din vară. Farnolle a mai fost în teste la Blackburn, dar a fost refuzat.

Gata şi Machado!
Dinamoviştii au reuşit să bifeze ieri cel de-al 11-lea transfer din această iarnă, obţinînd semnătura fundaşului Ricardo Machado pînă la finalul sezonului, cu opţiune de prelungire. Portughezul de 26 de ani urmează să ajungă în cantonamentul din Spania în cel mai scurt timp.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gest HULIGANIC în Giulești » Atac îngrozitor la adresa siguranței presei! Jurnalist bruscat de un impresar care purta o legitimație a clubului din Superligă: „Dormiți!”
Superliga
Gest HULIGANIC în Giulești » Atac îngrozitor la adresa siguranței presei! Jurnalist bruscat de un impresar care purta o legitimație a clubului din Superligă: „Dormiți!”
S-a întâmplat fix lucrul care l-a scos din sărite pe Șucu: „Nu pot accepta așa ceva!”
Superliga
S-a întâmplat fix lucrul care l-a scos din sărite pe Șucu: „Nu pot accepta așa ceva!”
Partenera titularului de la Rapid a plecat din România: „Alte 3 luni departe de tine. Nu sunt sigură dacă devine mai greu sau mai ușor”
Superliga
Partenera titularului de la Rapid a plecat din România: „Alte 3 luni departe de tine. Nu sunt sigură dacă devine mai greu sau mai ușor”

Cosmin Olăroiu nu ne vrea în UE, Ion Țiriac nu ne vrea în NATO! Declarații controversate în studioul GSP: „Sunt stupefiat! Nu-mi trebuie bază militară! Știți ce ar merge, în schimb?”

Ce-a pățit soția fotbalistului când a ajuns în Botoșani? „S-a dus la mall în Iași, o sută de kilometri, și ne-a spus: «Mamă, ce oraș mare»!”


Comentarii (44)
1745flo
1745flo  •  09 Februarie 2015, 02:33
Postat de gutza23 pe 08 Februarie 2015, 13:43

prietene meciurile amicale nu au optiunea asta de 1 pauza-2 final nici pe online orice meci ar fi!!! asta asa ca sa stii de la mine care sunt parior de ft mult timp si stiu despre ce vb

÷)))) poate au 2 pauza si 1 final la pariuri, ca Dinamo era trecuta prima!

dinamovist_batran
dinamovist_batran  •  08 Februarie 2015, 20:38
Postat de terminatorul3 pe 08 Februarie 2015, 13:28

7.inamu castiga doar in cupa Marmelada !

Nu conteaza. Noi dinamovisti sutem si la bine si la greu. Daca esti suporter adevarat al unei echipe, suporti orice ironie. Hai Dinamo.

bogat
bogat  •  08 Februarie 2015, 17:28

Chiar daca tineti cu o alta echipa, o minima informare corecta nu strica: Golul 3 a fost marcat de Gavrila si nu de Grozav.

Vezi toate comentariile (44)
Comentează