FOTBAL  »  AMICALE  »  STEAUA - MARIBOR 0-0

Cu gîndul la casă » Steaua a părut să joace doar pentru că meciul era programat, 0-0 cu Maribor

O partidă cu destule execuții imprecise, în care Țucudean n-a mai impresionat prin nimic
O partidă cu destule execuții imprecise, în care Țucudean n-a mai impresionat prin nimic

Articol de - Publicat luni, 09 februarie 2015 00:00 / Actualizat duminica, 08 februarie 2015 22:54

Tănase şi Niţă sînt remarcaţii partidei. Varela a fost şi el sigur, Bourceanu a încercat să dinamizeze campioana. În rest, puţini care să se fi afirmat aseară.

Steaua a disputat ieri, contra lui NK Maribor, ultimul test de verificare înaintea startului oficial al sezonului de primăvară. Costel Gâlcă n-a putut alinia nici pe departe cel mai bun "11" sau o formulă de joc pentru startul campionatului, fie din cauza selecţionatei divizionare, fie din cauze medicale.

Dar ai lui au încercat să-şi dea silinţa chiar în ultimul meci de pregătire, cu toate că roş-albaştrii n-au mai avut consistenţă cu trecerea fiecărui minut. Dacă atacul o avut o seară nefastă, apărarea a bifat un nou meci fără gol încasat. Asta în primul rînd datorită lui Florin Niţă!

MVP-ul
Cu toate că acţiunile sale de forţă au fost în prima repriză, Cristi Tănase a fost cel mai activ şi periculos stelist cu slovenii. S-a implicat în joc, a driblat, a evoluat cu tupeu şi era să dea un gol spectaculos, în minutul 29, dar Jasmin Handanovici, vărul goalkeeper-ului de la Inter Milano, a scos de sub bară. A mai avut două oportunităţi, nu pare să fie afectat că trece iarna şi el e tot la Steaua. În partea secundă, a mai pierdut din eficienţă.

Mîini sigure
Gâlcă are de ce să se bucure. Între buturi, fiecare dintre cei trei portari ai săi au mănuşile bune la meciuri. Arlauskis rămîne vioara întîi, Cojocaru a făcut o partidă mare cu ŢSKA Sofia, 1-0, iar aseară Niţă s-a achitat de responsabilitatea titularizării, scoţînd de lîngă bară un gol ca şi făcut în startul reprizei secunde. A recidivat în minutul 78. A avut şi şansă în minutul 42, cînd Ibraimi a trimis mingea în bară.

Deziluzia
Ţucudean a fost o umbră a atacantului care a impresionat cu Sparta Praga, 3-0, cînd a marcat două goluri şi a oferit o pasă decisivă. George a avut parte de puţine baloane aseară, a intrat de foarte puţine ori în combinaţii cu coechipierii.
O singură data ar fi putut să iasă în evidenţă, în minutul 30, cînd a reluat cu capul, s-a dorit spre poarta adversă, din careu, însă mingea s-a dus paralel cu buturile slovenilor. La pauză, Ţucu-gol a fost schimbat cu Chipciu.

"Sînt foarte mulţumiţi de toţi jucătorii, şi de cei noi, şi de cei cărora le expiră acordurile în vară. Pregătirea a fost bună, aşteptăm cu încredere startul sezonului" (Costel Gâlcă, antrenor Steaua)

"Am văzut meciul amical al Rapidului, şi-a adus jucători maturi, dar, normal, le lipseşte omogenitatea. Oricum, tratăm meciul de campionat ca atare, ca un derby" (Costel Gâlcă, antrenor Steaua)

Steaua - NK Maribor (Slovenia, I)    0-0
Steaua: Fl. Niţă - Rîpă (77 Pham), Varela (62 L. Filip), Toşca (46 Luchin), Guilherme (62 Latovlevici) - Breeveld, I. Neagu (62 Bourceanu) - Enceanu (46 N. Stanciu), Vîlceanu, Cr. Tănase - Ţucudean (46 Chipciu). Antrenor: Costel Gâlcă

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

Guilherme, încărcat
Ultimul transfer perfectat de Steaua, brazilianul Guilherme a intrat aseară în echipa roş-albastră din primul minut. Pregătit fizic, fundaşul stînga a evoluat fără greşeală pe durata primei reprize şi-a continuat în aceeaşi linie şi-n partea secundă. A fost păstrat ceva mai mult de o oră pe gazon, a arătat că poate deveni principalul candidat la postul de titular pe banda stîngă, încă de la meciul de Cupa Ligii, cu Astra, de săptămîna viitoare.

Doar Filip a revenit
Tamaş şi Iancu, dintre mai vechii accidentaţi, au fost menajaţi în continuare, Lucian Filip a jucat aseară, în premieră, în cantonamentul din Antalya. Filip a evoluat ca fundaş central stînga, el revenind după o accidentare care l-a ţinut departe de antrenamente mai bine de o săptămînă.

Hagi şi Iordănescu, spectatori
La meci au asistat, aseară, şi selecţionerul Anghel Iordănescu, dar şi antrenorul Viitorului, Gheorghe Hagi, cei doi urmărind partida şi salutîndu-se apoi cu steliştii. Tehnicianul primei reprezentative voia să-i ia după amical la lot pe Cojocaru, Bourceanu şi Luchin.

"Respect Dinamo, m-a ajutat în viaţă"
În formaţia slovenă joacă atacant şi Jean Philliphe Mendy, un fotbalist pe care Mircea Rednic l-a adus la Dinamo în 2006. Sezonul trecut, francezul a fost unul dintre golgeterii echipei, care-n toamnă a evoluat în grupele Champions League. Mendy a dat un gol pentru roş-albi, pe White Hart Lane, cu Tottenham (1-3), ieşind campion cu "cîinii" în 2007. "Dinamo a reprezentant o trambulină în cariera mea, citesc pe internet în continuare informaţii despre club. Respect Dinamo, m-a ajutat. Nu i-am uitat pe  suporteri, mi-aduc aminte de scandări, de cîntece, de multe momente supertari, ca atunci cînd ne-am îmbrăcat în spartani. Mi-aş dori să revăd echipa campioană", a spus Mendy în limba română.

Citește și:

Problemă de ultim moment la națională: titularul nu s-a antrenat și e incert pentru meciul cu Olanda!
Nationala
Problemă de ultim moment la națională: titularul nu s-a antrenat și e incert pentru meciul cu Olanda!
Dinamo aduce director tehnic de la Barcelona » Anunț important: „Avem sprijin financiar și de la Cristi Borcea”
Superliga
Dinamo aduce director tehnic de la Barcelona » Anunț important: „Avem sprijin financiar și de la Cristi Borcea”
Mircea Lucescu i-a uimit pe italieni cu pronosticul lui: „Simt o mare surpriză la Euro 2024, o campioană neașteptată!” » De ce crede că Ianis Hagi nu se poate compara cu tatăl său!
Euro 2024
Mircea Lucescu i-a uimit pe italieni cu pronosticul lui: „Simt o mare surpriză la Euro 2024, o campioană neașteptată!” » De ce crede că Ianis Hagi nu se poate compara cu tatăl său!

Superliga 2024-2025, programul complet » FCSB - U Cluj, CFR - Dinamo, UTA - Rapid în prima etapă! + Când se joacă „Derby de România”

Record ALL-TIME pe GSP în luna iunie: 5,75 milioane de utilizatori și-au luat informațiile din Gazeta Sporturilor! Vă mulțumim!


Comentarii (8)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  09 Februarie 2015, 11:35
Postat de adi84. pe 09 Februarie 2015, 09:41

Cum? nu era tucudean cel mai tare transfer? :)))) Sa intre labătristă ala, care scrie sub pseudonimul valah sa ne explice el cum sta treaba.

Deziluzia Ţucudean a fost o umbră a atacantului care a impresionat cu Sparta Praga, 3-0, cînd a marcat două goluri şi a oferit o pasă decisivă. George a avut parte de puţine baloane aseară, a intrat de foarte puţine ori în combinaţii cu coechipierii. O singură data ar fi putut să iasă în evidenţă, în minutul 30, cînd a reluat cu capul, s-a dorit spre poarta adversă, din careu, însă mingea s-a dus paralel cu buturile slovenilor. La pauză, Ţucu-gol a fost schimbat cu Chipciu. __ >>) asta e tipatul. 1 bun, 10 pauza. linie, punct, punct, punct ... morse.)

bogdany79
bogdany79  •  09 Februarie 2015, 10:47

Am vazut pe alt site un comentariu al lui Ponta ca se va rezolva situatia cu sigla. Am invatat in ultimii 25 de ani ca nu poti pune nici o speranta in spusele politicienilor. Ponta ar fi putut sa-l determine pe G. Oprea sa termine acest razboi inutil cu Becali, pentru binele Stelei si pentru milioanele de suporteri care sufera ca identitatea noastra este pusa la indoiala. Gigi trebuie sa fie recunoscator armatei de la care a preluat un simbol national, dar nici armata nu trebuie sa-l considere un dusman. Ar trebui ca in contractul de inchiriere al bazei sportive sa fie trecuta si concesiunea siglei si culorilor. Problema ar fi rezolvata si un razboi inutil ar inceta!

djeurofighter
djeurofighter  •  09 Februarie 2015, 10:39

Egiptenii astia nu sunt sanatosi la cap. Cica au mai decedat vreo 30 ieri inaintea unui meci. s://www.youtube.com/watch?v=ZEXx5J_MBgY

Vezi toate comentariile (8)
Comentează