FOTBAL  »  AMICALE  »  STEAUA - DINAMO KIEV 0-0

Semn de viaţă » Fără nouă jucători importanţi, Steaua s-a prezentat onorabil în amicalul cu Dinamo Kiev, 0-0

Articol de - Publicat miercuri, 29 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat marti, 28 ianuarie 2014 22:51

Roş-albaştrii au remizat cu Dinamo Kiev, însă au avut o prestaţie net superioară celor din precedentele partide amicale, chiar dacă le-au lipsit jucători importanţi.

Steaua şi-a programat 10 amicale în pauza de iarnă, dar Reghecampf nu poate deloc să vadă nivelul echipei. Aseară, împotriva lui Dinamo Kiev, roş-albaştrii au disputat prima partidă de pregătire din cel de-al doilea cantonament, dar pentru antrenor au continuat problemele.

Pe lîngă mai vechii indisponibili, Pintilii şi Filip, plus înzăpeziţii Bourceanu şi Neagu, Reghe nu s-a putut baza nici pe Georgievski, Varela, Latovlevici, Kapetanos şi Tătăruşanu.

Aceştia au acuzat o stare exagerată de oboseală şi au fost lăsaţi la hotel. Astfel, în total, tehnicianului i-au lipsit 9 jucători, dintre care 5 titulari cerţi!

Cu toate acestea, surprinzător, steliştii au părut mai vii decît în precedentele dispute, asta şi în condiţiile în care adversarul a fost, poate, cel mai puternic de pînă acum, cei din Kiev jucînd cu echipa cea mai bună.

Chipciu s-a mişcat mai bine, s-a dovedit mai cerebral şi mai util echipei, Tănase şi-a asumat rolul lui Bourceanu, nu doar preluînd banderola, ci şi ca poziţie pe gazon.

A recuperat, a deschis jocul şi nu s-a complicat, colaborînd foarte bine cu Prepeliţă, iar Popa, Stanciu şi Piovaccari au pus presiune pe defensiva locului 2 din Ucraina.

Keşeru, omul invizibil
Roş-albaştrii au reuşit să ajungă mai mult la poarta adversarului decît în precedentele amicale, însă Piovaccari a irosit trei şanse bune. Stanciu, cel care a lovit transversala din lovitură liberă, Prepeliţă şi Chipciu au trecut şi ei pe lîngă gol.

Din nou, marea dezamăgire a fost Keşeru, care a convins pe toată lumea că în acest moment, chiar dacă roş-albaştrii n-au strălucit în amicale, el nu are loc în primul "11"!

Totuşi, pentru fanii stelişti, mult mai îmbucurător e modul în care s-a prezentat defensiva, în condiţiile în care au absentat ambii fundaşi laterali titulari, adică Latovlevici şi Georgievski.

Niţă a avut cîteva intervenţii de mare portar, cuplul Szukala - Gardoş a funcţionat perfect, Gabi Matei şi-a făcut bine datoria, dovedind că s-a refăcut, iar Pîrvulescu, deşi nu a ajutat ofensiva, a fost exact în intervenţii.

Apărarea a rezistat cu brio şi în finalul meciului, cînd ucrainenii s-au instalat în jumătatea românilor, pe teren aflîndu-se vedetele Iarmolenko, Mbokani sau Haruna.

Ce a spus Reghecampf după meci:
- "Mă văd nevoit să mă repet. Meciurile sînt importante, sînt de pregătire, dar oboseala e mare. Ne-au lipsit cîţiva jucători importanţi, însă eu cred că ne-am descurcat mai bine decît în celelalte partide. Cei care au intrat au făcut o treabă foarte bună".
- "Ţin foarte mult la Gabi Matei, am încredere în el, d-asta l-am şi titularizat. Sper să treacă peste perioada neagră de care a avut parte şi să redevină jucătorul care a fost înainte de accidentări".
- "Keşeru nu e în ritmul celorlalţi, trebuie să avem răbdare cu el, mai avem destul timp la dispoziţie. Eu nu sînt îngrijorat pentru forma pe care a arătat-o el".
- "Nu ştiu cum va fi cu Sînmărtean, important e să ajungă la Steaua. Nu e corect să vorbim despre el cît încă e jucătorul Vasluiului. Dacă vine, e bine venit, dacă nu, aşteptăm pînă la vară, cînd devine liber de contract".

"Ne-au prins bine zilele libere, ne-am odihnit şi eu cred că ne-am descurcat mai bine. Fizic mă simt bine, sînt în creştere de formă. Acum am nevoie de meciuri pentru a progresa" (Gabi Matei, fundaş dreapta Steaua)

"Am învăţat multe de cînd sînt la Steaua. Colegii mai experimentaţi mă sfătuiesc tot timpul, stafful tehnic ne acordă atenţie şi nouă, celor tineri" (Alexandru Tîrnovan, mijlocaş stînga Steaua)

Steaua - Dinamo Kiev 0-0
Steaua: Niţă - G. Matei (Rîpă, 68), Szukala, Gardoş, Pîrvulescu - Prepeliţă (G. Iancu, 71), Cr. Tănase (M. Răduţ, 66) - Ad. Popa (Grădinaru, 71), N. Stanciu (Tîrnovan, 75), Chipciu (Keşeru, 68) - Piovaccari. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

"Nilă" spre Craiova lui Mititelu!
Mihai Costea nu a mai fost inclus în planurile Stelei pentru partea a doua a campionatului, iar atacantul de 25 de ani a luat decizia să se despartă de campioana României. Adus pentru 1,4 milioane de euro de la Universitatea Craiova, "Nilă" revine acasă pentru returul ligii secunde. Ieri, cele două echipe au ajuns la un acord, urmînd ca Mihai Costea să ajungă în Bănie în cel mai scurt timp pentru a începe antrenamentele la noua sa echipă.

În efectiv complet
Alexandru Bourceanu şi Ionuţ Neagu au ajuns aseară, în jurul orei 16:00, în Spania, după ce-au stat mai bine de două zile blocaţi într-un hotel din Slobozia, din cauza drumului blocat spre Bucureşti. Cei doi nu au plecat cu echipa duminică seară şi au ajuns abia ieri, după ce-au decolat din Capitală în jurul orei 6 cu direcţia Istanbul, iar de acolo au găsit un alt zbor spre Malaga! Reghecampf a decis să nu-i folosească în amicalul de aseară cu Dinamo Kiev, în schimb au avut un program special de antrenament.

"E greu să batem Steaua"
Ianis Zicu, noul jucător al Petrolului, crede că în meciul contra Stelei ploieştenii vor avea viaţă grea: "Chiar dacă eu cred sută la sută în cîştigarea campionatului, o să fie foarte greu! Steaua este cea mai puternică echipă din România, cu un joc foarte bun, constant. E o echipă destul de greu de învins. Avem însă un lot puternic, capabil să se bată pentru trofee".

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (21)
armion
armion  •  29 Ianuarie 2014, 11:30
Postat de juliusmad pe 29 Ianuarie 2014, 11:09

e usor sa vezi care au fost cei 9 absenti, trebuie doar sa stii sa citesti. Pintilii şi Filip, plus înzăpeziţii Bourceanu şi Neagu, Reghe nu s-a putut baza nici pe Georgievski, Varela, Latovlevici, Kapetanos şi Tătăruşanu. vezi, e simplu ;)

Inca nu prea stiu sa citesc ! Cati din aia 9 sunt titulari de drept ?

juliusmad
juliusmad  •  29 Ianuarie 2014, 11:09
Postat de armion pe 29 Ianuarie 2014, 10:49

In afara de aia 9 ( care or fi ? ) a mai lipsit si managerul ,care astazi isi ia cheile de la garsoniera ! O are repartizata la Poarta alba ,langa cea a,, fratiorului''jiji.

e usor sa vezi care au fost cei 9 absenti, trebuie doar sa stii sa citesti. Pintilii şi Filip, plus înzăpeziţii Bourceanu şi Neagu, Reghe nu s-a putut baza nici pe Georgievski, Varela, Latovlevici, Kapetanos şi Tătăruşanu. vezi, e simplu ;)

juliusmad
juliusmad  •  29 Ianuarie 2014, 10:52
Postat de alexbibirica1 pe 29 Ianuarie 2014, 09:35

oamenii il testeaaza pe mai multe posturi ,pt ca se stie despre polivalenta lui ... insa toti stiu ca pozitia de al 2'lea varf il avantajeaza cel mai mult ...

tu ii raspunzi lui valiza-alpin-epo?? o discutie mai inteligenta ai avea cu un pisoi persan

Vezi toate comentariile (21)
Comentează