FOTBAL  »  AMICALE  »  DINAMO - ATLETICO PARANAENSE 0-1

VIDEO Apărare într-un picior » Dinamo a fost învinsă de Atletico Paranaense în finala Cupei Marbella, scor 0-1

Bălgrădean a fost ieri bezmetic, la fel ca și fundașii din fața sa
Bălgrădean a fost ieri bezmetic, la fel ca și fundașii din fața sa

Articol de GSP - Publicat luni, 11 februarie 2013 00:00 / Actualizat luni, 11 februarie 2013 09:44

"Cîinii" au jucat decent în ofensivă, însă au fost dezastruoşi pe faza defensivă.

Dinamo arată precum un sportiv ce şi-a lucrat musculatura doar de la trunchi în sus, picioarele fiind în imposibilitate de a da randament cînd sînt puse sub presiune. Elevii lui Ţălnar s-au descurcat onorabil pe faza ofensivă în turneul din Spania, însă în apărare lucrurile sînt îngrijorătoare. Aseară n-a funcţionat nimic!

Vezi AICI VIDEO

În faţa brazilienilor, genetic construiţi cu mingea lipită de bocanc, Boubacar s-a transformat într-un burete ce absoarbe energia debordantă a sud-americanilor, iar Munteanu a folosit vertical fiecare balon recuperat de senegalez. Strătilă a răspuns cu raiduri pe banda dreaptă şi centrări în careu, numai că atît Dănciulescu, cît şi Alexe au fost mereu cu un pas în urma adversarilor.

În schimb, fiecare atac al lui Atletico l-a prins pe Ţălnar îngrozit, cu palmele la ochi şi scrîşnind din dinţi. A avut şi de ce! Bălgrădean (3) a ieşit pueril la marginea careului, noroc că mingea lobată de Santana a picat pe transversală, apoi Cristi n-a putut face nimic la reluarea lui Santana (37) din cîţiva metri.

Grigore (41) şi-a uitat şi el adversarul în careu, dar mingea s-a dus puţin pe lîngă, iar Muşat a fost dezlipit de adversar, din fentă, ca un abţibild, însă tot Santana a ratat din 6 metri! Bălgrădean a ieşit iar aiurea, noroc că brazilienii sînt boemi la finalizare, după care a pus palma şi a evitat golul de 2-0.

Dinamo a aşteptat fix o oră şi opt minute ca să creeze într-adevăr pericol la poarta lui Paranaense. Puştiul Dorin Rotariu a apărut de nicăieri în careu, a preluat frumos cu genunchiul şi a tras surprinzător la colţul scurt, mingea fiind deviată în corner.

"Din păcate, greşelile individuale ne-au privat de un rezultat bun. Sîntem obligaţi să reglăm problemele defensive" (Cornel Ţălnar, antrenor Dinamo)

"A fost o perioadă grea de pregătire, dar eu îmi doresc foarte mult să terminăm în primele trei locuri. Trebuie să pornim cu victorii în Liga 1" (Marius Alexe, atacant Dinamo)

Dinamo - Atletico Paranaense (Brazilia, I) 0-1
A marcat: Santana (37)

Dinamo: Bălgrădean - L. Rus, Luchin, Dr. Grigore, Muşat - Strătilă, Boubacar (Dandea, 86), C. Munteanu, Curtean (D. Rotariu, 56) - Dănciulescu (Axente, 67), Alexe (A. Cristea, 77). Antrenor: Cornel Ţălnar

Cum au jucat ieri dinamoviştii:

Bălgrădean: nu a fost deloc inspirat, a avut ieşiri dezastruoase şi doar norocul l-a scăpat să culeagă un sac de mingi din poartă.

Rus: depăşit la toate capitolele. De multe ori a fost ridiculizat prin driblinguri de brazilieni.

Luchin: a fost singurul apărător care s-a descurcat bine, respingînd multe atacuri.

Grigore: şi-a pierdut de două ori adversarul direct, a avut şansă că ocaziile nu s-au concretizat.

Muşat: foarte bun la "bubuit" mingea. Atît!

Strătilă: de departe cel mai activ om al "cîinilor".

Boubacar: a recuperat multe mingi, s-a descurcat onorabil.

Munteanu: a încercat să verticalizeze des, dar pasele sale au fost pierdute rapid de colegi.

Curtean: a început bine, a vrut să fie tehnic, însă nu şi-a depăşit adversarii decît la 30 de metri de poartă.

Dănciulescu: n-a avut mingi suficiente, s-a zbătut degeaba.

Alexe: a alergat mult, dar n-a atins mingea de prea multe ori.

Dorin Rotariu: tehnic şi tupeist, puştiul de 17 ani a alergat mult.

Axente: n-a cîştigat nici un duel aerian.

Andrei Cristea: a jucat prea puţin pentru a avea vreo realizare.

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

"N-am promis că vin la Dinamo"
Adrian Ropotan a semnat cu Volga Nijni Novgorod pînă în vară, cu opţiune de prelungire în caz că echipa se va salva de la retrogradare. În Rusia, mijlocaşul de 26 de ani va cîştiga 25.000 de euro lunar şi va fi coleg cu Mihăiţă Pleşan. Ropotan a explicat de ce nu a rămas la Dinamo şi nu înţelege de ce Ţălnar s-a supărat pe el: "Am cerut să fac antrenamente cu Dinamo, dar am zis clar că prima opţiune va fi un transfer în străinătate. Dacă nu reuşeam, rămîneam în Ştefan cel Mare".

Citește și:

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Nationala
Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Nationala
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”
Superliga
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (13)
reddogsv
reddogsv  •  11 Februarie 2013, 13:20
Postat de ave_biancorossi pe 11 Februarie 2013, 01:15

iti trebuie mult tupeu sa te apuci sa joci cu o echipa braziliana in 6 contra 11, chiar daca echipa respectiva nu este santos, flamengo, botafogo sau vasco da gama... asa ca un 0-1 in 6 la 11 este chiar un miracol. caci, intr-devar, dinamo a jucat in 6 : despre rus zis tibie, spunem de mult ca e antifotbal, musat e de divia C, danciu si munteanu se misca precum un pensionar, alexe e praf, asa a fost mai mereu, iar pe stratila voi il considerati fotbalist ? de ce? pentru ca, precum alexe, este echipat ca un fotbalist ? nu e de ajuns. 2 vorbe despre adversara: echipa bunicica,"panaramense" astia.. de primele 3 in Liga Mamaliga.

Voi da mereu like celor mai pertinente COMENTARII! Cele mai multe sunt doar prostii, barfe si injurii!

reddogsv
reddogsv  •  11 Februarie 2013, 13:17

Grigore e praf, Rus e pulbere, Stratila alearga de parca ar fugi de la ospiciu (ca Banel), Alexe si Danciu inexistenti, Munteanu parca a venit la picnic....etc! Bani nu sunt, liniste si disciplina nu au fost niciodata, asa ca nu va ramane decat sa declarati insolventa!

zidane92
zidane92  •  11 Februarie 2013, 12:44

ce cautati ma oilor toti la articolul despre dinamo? v-a dat jiji liber azi de la facut masline?

Vezi toate comentariile (13)
Comentează