FOTBAL  »  AMICALE  »  DINAMO - GUANGZHOU 2-0

VIDEO Grande a fost Dinamo! » Cearta de după eşecul cu Dinamo Kiev a funcţionat: ”cîinii” s-au impus cu 2-0 în amicalul cu Guangzhou

Articol de , - Publicat marti, 04 februarie 2014 00:00 / Actualizat marti, 04 februarie 2014 10:25

Roş-albii au muşcat ieri din campioana Asiei, Guangzhou Evergrande, bifînd şi primul meci din 2014 în care n-au încasat gol.

Mecanismul "cîinilor" a funcţionat aproape perfect, ieri după-amiază, în amicalul cu campioana Chinei şi a Asiei, Guangzhou Evergrande (2-0).

VIDEO cu golurile din Dinamo - Guangzhou

Puştii lui Stoican i-au luat prin surprindere pe elevii lui Marcelo Lippi, atacînd din start. Ţucudean a făcut iar diferenţa. George a fost treaz, un apărător chinez a dormit pe el, pierzînd mingea copilăreşte, iar Ţucu şi-a reamintit bucuria golului: 1-0! Vîrful a avut o precizie italienească, la a doua ocazie avută a marcat din nou, cu capul, după centrarea lui Velici.

Mai multe imagini de la amical!

Cu 2-0 în cont, "cîinii" au condus ostilităţile, presînd un adversar adormit.
Gigantul chinez s-a trezit la viaţă spre finalul primei părţi, profitînd de inexactităţile din apărare ale dinamoviştilor. Asiaticii au avut şi două bare, însă au dat de Naumovski, care vrea să-i pună probleme la titularizare lui Bălgrădean.

Plusurile din jocul dinamoviştilor
- Eficienţa în faţa porţii adverse, Dinamo înscriind de două ori din cinci ocazii.
- Temporizare cu joc de pase repetat, atunci cînd campionii Asiei încercau să împingă ostilităţile spre jumătatea "cîinilor".
- Chiar dacă au mai făcut erori individuale, apărătorii şi mijlocaşii au ştiut cum să închidă jocul adversarilor şi să-i silească pe chinezi să şuteze imprecis, doar de la distanţă.
- Apărarea a bifat primul amical, din 6, în care n-a încasat gol.
- Lipsa de experienţă a tinerilor Cioinac, Velici, Nedelcearu, Radu, Buia, Krausz şi Cherchez nu s-a resimţit în meci.

Minusurile din jocul dinamoviştilor
- Ineficienţa în faţa porţii a lui Bilinski şi a lui Rotariu, bună oportunitate în minutul 86, dar cei doi au compensat prin implicare în joc.
- Marcajele largi ale lui Asanovici.

Dinamo - Guangzhou (China) 2-0
A marcat: Ţucudean (1, 17)

Dinamo (prima repriză): Naumovski - Bărboianu, Thicot, Asanovici, Grecu - V. Lazăr (D. Rotariu, 30), Cioinac, C. Munteanu, Velici - C. Matei - Ţucudean.

Dinamo (repriza secundă): Naumovski (Samoilă, 60) - L. Rus, Diakhate, Thicot (Nedelcearu, 72), Grecu (A. Radu, 55) - Cioinac (Boubacar, 63), Elton - Buia (Krausz, 74), Matei (Cherchez, 63), D. Rotariu - Bilinski. Antrenor: Flavius Stoican

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Matei a trecut vîrf retras
Cosmin Matei a fost avansat ieri ca al doilea vîrf, în spate şi lîngă Ţucudean, în multe momente, Stoican dorind să vadă dacă decarul său ar putea da randament în zonă centrală. În partea secundă, fotbalistul de 22 de ani a jucat mijlocaş central ofensiv sau vîrf retras, în spatele lui Bilinski. Cosmin s-a mişcat satisfăcător.

S-a întors Elton
Partida cu chinezii a reprezentat debutul brazilianului Elton în amicalele din 2014. Mijlocaşul defensiv a evitat să intre în contacte tari, mai ales că tocmai revenea după probleme musculare. Chiar şi-aşa, Elton a recepţionat o talpă pe tibie în minutul 57.

"M-a invitat la cină, a zis că plăteşte el"
Stoican a dat mîna înainte de meci cu Lippi, italianul zîmbind de complezenţă. "E un tip agreabil, mi-a zis că dacă îl înving o să dea el o masă. E normal, doar are salariul mai mare decît mine!", comenta, amuzat, Flavius înaintea confruntării. Stoican cîştigă 3.000 de euro pe lună în Ştefan cel Mare, în timp ce signore Marcello are un salariu de 800.000 de euro pe lună la chinezi!

Inbox
- Diakhate a jucat iar stoper, închizătorul de meserie n-a mai avut probleme precum în meciul cu Kielce.
- În minutul 27, un chinez a făcut henţ în careu, dar arbitrul a lăsat jocul să meargă.

Citește și:

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Nationala
Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Nationala
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”
Superliga
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (12)
1745flo
1745flo  •  04 Februarie 2014, 23:48
Postat de cobra_z pe 04 Februarie 2014, 09:22

suntem pe drumul pe bun , mai putin matei care nu progreseaza deloc...ca si pana acum ,nu limpezeste fazele, ci le incurca. felicitari baieti !

asa este ! si cand te gandesti ca "vedeta" echipei, matei, e in vizorul conducerii pt un eventual transfer in strainatate!:)))

luker
luker  •  04 Februarie 2014, 22:08
Postat de cainerau1953 pe 04 Februarie 2014, 15:28

trb dati afara urgent: Thomas,Asanovic,Grecu !!! si adusi macar 2 jucatori de valoare, urgent un fundas central !!!

Grecu e ok, ar trebui incercat si in centru langa Grigore sau Durimel.

calinescu_
calinescu_  •  04 Februarie 2014, 19:31

DUPA CUM AM SPUS INCA MAI E MULT PANA DEPARTE ....!!!! TOTUSI TREBUIE REMARCATI : NAUMOVSCHI , L RUS , THICOT ,TUCUDEAN ; BOUBACAR, BILINSCHI, VALENTIN LAZAR SI VELICI ....!!!! ROTARIU NU SE MAI REGASESTE ....!!! COSMIN MATEI ESTE O EPAVA ....!!!! GRECU PARE UN IDIOT ....!!! BINE CA NU A JUCAT SI STELIANO FILIP CA ATUNCI JUCAM IN 9(MATEI SI FILIP SUNT IN PLUS)...!!! CATALIN MUNTEANU POATE JUCA 20-30 MIN PE FLANCUL STANG...!!! SPER CA VALENTIN LAZAR SA NU FIE PREA GRAV ACCIDENTAT .....!!! IN LIPSA DE ALTCEVA , BARBOIANU POATE FI O SOLUTIE PE STANGA ...!!! POSTUL LUI BILINSCHI E IN SPATELE VARFULUI ....!!!! VELICI POATE JUCA SI PE FLANCUL STANG ...!!! THICOT E MAI UTIL CA INCH

Vezi toate comentariile (12)
Comentează