FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  DINAMO - CFR CLUJ, AZI, 21:30, GSP.RO, DIGI 1, DOLCE 1, PRO TV

Barca ”Speranța” » Ce-i motivează pe dinamoviști după dispariția lui Ekeng și până să primească un răspuns final de la TAS în privința participării în cupele europene

Barca speranței pentru dinamoviști
Barca speranței pentru dinamoviști

Articol de - Publicat marti, 17 mai 2016 00:00

Dinamo vrea să obțină a 14-a Cupă a României din istoria grupării.

Pentru club, pentru palmaresul și bonusurile jucătorilor, dar mai ales pentru Patrick Ekeng. Trei dintre titularii roș-albilor, Miha Mevlja, Antun Palici și Ante Palici, au fost eroii unei fotografii marca Gazeta Sporturilor prin care au prefațat ultimul meci oficial al sezonului pentru "câini", poza fiind realizată de Cristi Preda la Muzeul Satului din Capitală.

caseta

Ce spun dinamoviștii despre posibilitatea de a câștiga un nou trofeu după o pauză de 4 ani:

- Antun Palici, mijlocaș: "Pentru noi, este un trofeu special, mai ales după evenimentul tragic cu Patrick Ekeng. Totuși, aveam o motivație deosebită și înainte, este un trofeu pe care ni-l dorim, indiferent dacă Dinamo va avea sau nu posibilitatea de a juca în Europa. Până la urmă, până să ajungem la acel nivel, trebuie să învingem"

- Miha Mevlja, fundaș: "Ne dorim să cucerim Cupa mai mult decât orice pentru o onora numele colegului nostru dispărut. Am învins Steaua în semifinale, acum putem încheia un sezon cu demnitate alături de cei dragi, de fani"

- Ante Puljici, fundaș: "Nu se știe ce va fi după acest meci, așa că vom lupta să ieșim învingători. Este ultima șansă de a obține un trofeu, avem o mie de motive să ni-l dorim enorm. Cred că suporterii ne vor da forța necesară să trecem și peste momentele delicate"

- Mircea Rednic, antrenor: "Ne antrenăm cum putem, după atâtea momente dificile. Suntem conștienți de importanța finalei, pentru Patrick și familia lui, pentru dinamoviști, trebuie să câștigăm. Cu Steaua, când ne-am calificat, Dumnezeu ni l-a pus pe Ekeng în primul 11 și-a dat un gol minunat. Cu Viitorul, tot Dumnezeu a făcut schimbarea și Patrick a intrat pe teren, ultima oară. Vrem să-i dăruim această Cupă, s-o ducem în Camerun apoi".

"Nu există o favorită, și CFR Cluj joacă frumos și eficient. O să fie echilibru în meci, dar eu sper ca, ajutați de public, dinamoviștii să câștige. Pentru "câini" va fi mai greu, pentru că jucătorii vor fi cu mintea la colegul lor dispărut"
Ioan Andone, ex-antrenor Dinamo și CFR Cluj

"S-a spus tot ce se putea spune despre dispariţia colegului nostru. Nu ştiu ce aş mai putea adăuga. Eu cred că noi suntem grădina lui Dumnezeu, iar El îşi alege cele mai frumoase flori! Sunt convins că Patrick este într-un loc frumos acum"
Eric Bicfalvi, mijlocaș Dinamo

"Trebuie să câştigăm pentru Patrick. Vom încerca să câştigăm. Nu avem nicio teamă, din păcate apar şi astfel de momente nefaste. Se pot întâmpla şi pe stradă, nu doar pe terenul de fotbal"
Paul Anton, mijlocaș Dinamo

6 fotbaliștiai roș-albilor au mai câștigat cel puțin un trofeu în cariera lor: Cerniauskas (Ekrana, Lituania), Puljici (Dinamo Zagreb - Croația, Gent - Belgia), Palici (Dinamo Zagreb), Bicfalvi (Steaua), Kortzorg (ASA) și Bartalsstovu (Vikingur - Feroe)

"Nu s-a venit nici cu o bomboană"

Eric Bicfalvi, 28 de ani, 1 gol în 9 meciuri pentru roș-albi, este aproape de o despărțire de Dinamo. Mijlocașul susține că nu a vorbit cu nimeni de la club despre o eventuală prelungire: "Sincer, nu a venit nimeni să-mi propună să rămân și din sezonul viitor, dar nici nu m-a interesat. Mă interesează finala și atât. Vedem după ce va fi. Sunt dispus să discut despre orice, dar momentan n-a venit nimeni la mine nici măcar cu o bomboană. Dacă ne așezăm la masă, la negocieri, orice e posibil, altfel, eu ce să fac?!".

Pentru Ekeng

Finala se va opri în minutul 14 în memoria lui Patrick Ekeng. Diseară, fanii dinamoviști au promis că vor dedica o parte a coregrafiei camerunezului. Mai mult, AFAN organizează o strângere de fonduri în ziua partidei, iar banii vor ajunge în Camerun, la familia celui decedat. Vor fi aduse urne ca spectatorii să facă donații.

Comparație Roti - Chipciu

Mircea Rednic a lansat un nou atac asupra selecționerului Anghel Iordănescu: "Sigur că sunt lucruri care mă deranjează, jucători care se duc la o echipă și li se promite sau se lasă senzația că dacă vor juca acolo și vor semna acolo, ajung la "națională". Și chiar ajung la "națională". Jucători care nu sunt în formă și sunt luați totuși la prima reprezentativă. N-am nimic cu Chipciu, e bun, dar n-a avut un sezon bun. Asta dacă e să comparăm cu Rotariu, chiar dacă Dorin e jucător la Dinamo".

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (10)
cainelup
cainelup  •  17 Mai 2016, 15:46
Postat de mariuss72 pe 17 Mai 2016, 09:26

Bai axinte, trebuia sa lasi poza aia ***al, cred ca aveai mai mult succes :)))) Dar misto si poza asta cu masina :))))

Nu sunt convins ca i-as aduce vreun neajuns, dar băsăului Axinte i-as ***. *** !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  17 Mai 2016, 09:54

....dinamu o sa castige la TAS dreptul de participare in Europa...are dreptate ...numai romanii nu vad asta...

lapusneanul
lapusneanul  •  17 Mai 2016, 09:44
Postat de dl.axinte pe 17 Mai 2016, 09:18

...circula informatii cum ca la aceasta ora tovarasul anghelache aka eftimie gelu negociaza scorul direct cu centralul partidei....

ti-ai luat masina ? cu magarul ce-ai facut ? tot in casa doarme ? :)

Vezi toate comentariile (10)
Comentează