FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  PETROLUL - OŢELUL (ÎN TUR 3-0), AZI, 20:30, DIGISPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Bornescu nu concepe ratarea calificării în finala Cupei: "Să nu fim tăntălăii Europei!"

Articol de - Publicat marti, 21 mai 2013 00:00 / Actualizat luni, 20 mai 2013 23:49

Bornescu îşi avertizează colegii să nu se relaxeze azi şi să evite să intre în istoria neagră a fotbalului ca echipa care pierde calificarea după 3-0 în tur


Mircea Bornescu a apărut la întîlnirea cu Gazeta relaxat, cu o şapcă-ntoarsă pe cap, ca într-un videoclip hip-hop. De mînă îl ţinea pe Nicolas, fiul său de 5 ani.

- Cum e, Mircea, v-a mai trecut supărarea după 1-1 cu Astra?
- Trebuie să treacă, n-avem ce face. A fost un meci foarte bun făcut de noi, am fost echipa care a controlat jocul, dar fotbalul ne mai şi pedepseşte.

- A contat şi faptul că voi ştiaţi deja că Pandurii au pierdut acasă cu Braşovul?
- Nu, nu cred. Pe mine, cel puţin, nu m-a interesat că printr-o victorie am fi putut ajunge pe locul 2. Astfel de calcule nu se prea fac atît timp cît mai sînt meciuri de jucat.

- Ce preferi, poziţia secundă în Liga 1 sau Cupa României?
- Locul 2 este foarte important, dar îmi doresc enorm şi Cupa. Pînă la urmă, e un trofeu şi orice fotbalist şi-l doreşte. Sper să fim noi cei care vom ridica Cupa deasupra capului pentru că merităm acest lucru.

- Mai contează returul cu Oţelul sau visezi deja la finală?
- Dacă vom intra relaxaţi pe teren la acest meci, vom intra într-o istorie neagră că am pierdut calificarea după 3-0 în tur, în deplasare. Sper să nu fim tăntălăii Europei!

- De ce crezi că Steaua a cîştigat la pas campionatul?
- Sînt convins că pe lîngă faptul că au stat foarte bine din punct de vedere fizic, roş-albaştrii au avut o unitate aparte. Reghe e un antrenor excelent, care a ştiut să-şi motiveze jucătorii şi să facă din Steaua cel mai puternic grup din România.

"S-a dus farmecul Bucureştiului"
- Dar...
- Uite, stai aşa! Şi noi, la Ploieşti, avem un grup extraordinar. Nu există certuri, scandaluri şi grupuri în vestiar. Şi asta contează foarte mult. De aici pleacă performanţa, de la unitate.

- După 6 ani, din nou un club din Bucureşti cucereşte titlul. Unde se joacă fotbal mai bun, în Capitală sau în Provincie?
- Pînă acum cîţiva ani, toată lumea voia să meargă să joace la Steaua sau la Dinamo pentru că acolo erau bani şi rezultate. Situaţia s-a schimbat mult şi au apărut foarte multe formaţii unde sînt salarii decente, atmosferă bună şi respect. De exemplu aici, la Petrolul. Sau la Vaslui! Sau la CFR!

- Ai jucat pentru Universitatea Craiova, Rapid şi U Cluj...
- Oof!

- E greu să vezi că trei cluburi istorice au dispărut sau sînt în pragul dispariţiei?
- Sînt trist, mîhnit! La fiecare din echipele astea am trăit momente formidabile, la fiecare era o stare de spirit aparte, creată în primul rînd de fani.

- În Giuleşti pare căderea cea mai dramatică. Acum un an rapidiştii sperau la titlu, azi sînt retrogradaţi şi probabil falimentari...
- Din păcate, în clipa cînd echipa n-a mai produs bani, s-a ales praful! Dacă ar mai fi existat performanţe, poate s-ar mai fi vîndut doi-trei jucători, iar clubul ar mai fi supravieţuit... Păcat, niciodată n-am crezut că se poate ajunge aici!


"Suporterii Petrolului s-au calificat deja în Europa, iar datoria noastră acum e să tragem tare şi să-i ajungem din urmă. Sînt mîndru şi îi respect pe viaţă!"
Mircea Bornescu, portar Petrolul

"În sezonul viitor îmi doresc din tot sufletul să cîştigăm campionatul. Dar asta înseamnă mult mai multă muncă decît pînă acum"
Mircea Bornescu, portar Petrolul

"Ştim că e foarte-foarte-foarte greu să întoarcem scorul din tur, dar dacă n-am crede într-o minune nici n-am mai face deplasarea la Ploieşti!"
Laurenţiu Iorga, mijlocaş Oţelul

55,00 e cota oferită de Stanleybet pentru un 0-3 diseară, scor la care partida ar intra în prelungiri

2,10 e cota oferită de Stanleybet pentru ca în partida de la Ploieşti să se marcheze mai multe goluri în repriza a doua decît în prima

572399-caseta-petrolul.jpg

Citește și:

„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Explică atacurile lui Alin Stoica: „Din cauza asta are această răutate aparte și rupere de realitate”
Nationala
Explică atacurile lui Alin Stoica: „Din cauza asta are această răutate aparte și rupere de realitate”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (7)
petrolulgalbenalbastru
petrolulgalbenalbastru  •  21 Mai 2013, 18:32
Postat de ice_bitza pe 21 Mai 2013, 09:14

Clar! o sa fie cateva rezerve! dar doaca crezi in minuni Otelul poate intoarce rezultatul! Pur si simplu urez Petrolului succes in finala!

orice e posibil in fotbal ! HAI PETROLUL :)

lupul46
lupul46  •  21 Mai 2013, 13:47

A zis Bornescu "Sînt" in loc de "sunt" sa a spus el "mîndru" cu "î" din "i"? Parerea mea ca sunteti niste comunisti semi-analfabeti!

torque1981
torque1981  •  21 Mai 2013, 11:13

Eu unul merg la acest meci pentru atmosfera - nu cred ca Otelul poate intoarce rezultatul - in Romania e putin plauzibil - nu avem jucatori care sa remonteze un 0-3. Oricum speram la un meci deschis si frumos si asteptam galeria Otelului la Ploiesti. Am fost frumos primiti la Galati - trebuie sa facem la fel. Respect fanilor din Galati!!!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează