FOTBAL  »  DERBY DE ROMANIA  »  STEAUA - DINAMO, MÎINE, ORA 21.30, ÎN DIRECT PE DIGISPORT1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

EXCLUSIV GSP » Cătălin Munteanu analizează Derby de România: "E singurul meci la care am emoţii!"

Cătălin Munteanu (33 de ani) mai are contract cu Dinamo pînă vara viitoare
Cătălin Munteanu (33 de ani) mai are contract cu Dinamo pînă vara viitoare

Articol de GSP - Publicat sambata, 03 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 02 noiembrie 2012 20:50

Cătălin Munteanu a fost pe teren de 11 ori în Derby de România şi spune că e unica partidă ce îi aduce pulsul la cote maxime.

- Cătălin, cu ce este diferit un derby Steaua - Dinamo de un alt meci?
- Pentru că este unicul derby al României, unicul care contează, cel cu adevărat important pentru toată lumea, jucători, conducători, antrenori, suporteri. E confruntarea pentru care te pregăteşti o săptămînă întreagă, dormi cu grijă, visezi doar fotbal şi arzi de nerăbdare să înceapă partida. Oricum, rezultatul final nu influenţează decisiv lupta la titlu.

" Reghe era muncitor şi alerga mult"

- Pentru tine, ca jucător, cum ţi se schimbă viaţa în săptămîna premergătoare derby-ului?
- Singura deosebire e că se face multă publicitate acestei confruntări, toţi sînt atenţi la orice declaraţie a adversarului, e o săptămînă cu o încărcătură mai mare decît oricare alta. Noi, jucătorii, sîntem concentraţi, iar pentru mine meciul ăsta e singurul la care am emoţii cînd intru pe teren, aud tribunele şi văd coregrafiile. Atmosfera e incendiară indiferent de locurile ocupate în clasament şi indiferent de stadionul pe care se joacă, Ştefan cel Mare, Ghencea, Cotroceni sau Arena Naţională

- Ai jucat cu Reghecampf la Steaua, cum era ca şi coleg?
- Un coechipier OK, tipul de fotbalist muncitor, care alerga foarte mult pe banda dreaptă, iar în vestiar se înţelegea bine cu toţi. Nu puteam fi lideri ai vestiarului atunci nici unul dintre noi pentru că eram tineri, iar căpitanul nostru era Marius Lăcătuş. După ce am plecat de la Steaua nu am mai ţinut legătura cu Laurenţiu.

- Steaua e considerată mare favorită, te deranjează acest lucru?
- Nu se poate spune că într-un asemenea derby există o favorită, ăsta e un meci deschis oricărui rezultat. Steaua e într-o formă foarte bună, e pe primul loc, dar de fiecare dată cînd noi am plecat cu şansa a doua am învins. Am încredere că aşa se va întîmpla şi acum, sîntem conectaţi la meci şi vom muri pe teren pentru o victorie.

"La Steaua nu se evidenţiază nimeni"

- De cine ţi-e teamă de la Steaua?
- Individual, nu mi-e frică de nimeni, Steaua a jucat bine în acest sezon ca echipă, nu m-a impresionat nici un fotbalist în mod special. Ei sînt tari ca grup.

- Sincer, mai crezi în cîştigarea campionatului?
- E greu, dar trebuie să credem pînă la final. Pentru noi, cel mai important acum e să rămînem în primele 4-5 echipe. Dacă vom reuşi cîteva victorii la rînd, cu siguranţă ne vor creşte şansele la titlu, dar pentru asta trebuie să fim constanţi în joc. Pînă acum nu am reuşit asta, am avut un joc bun doar cu adversari puternici, precum Pandurii, Rapid.

- Ţine de profesionalism faptul că nu vă puteţi concentra contra echipelor mai slab cotate?
- Ne întrebăm şi noi ce se întîmplă, avem mereu discuţii în vestiar pe această temă. Cred că uşor, uşor ne vom găsi constanţa de care avem nevoie, dar e nevoie de spirit de sacrificiu şi de multă seriozitate.

- Cei de la Steaua sînt cu banii la zi, voi încă aveţi restanţe. Vă afectează acest aspect?
- Cred că toţi am dat dovadă de caracter, nu am găsit niciodată alibi şi nu am ieşit prin presă să ne plîngem de acest lucru, că din această cauză au fost unele rezultate mai puţin bune. Am discutat şi cu cei din conducere, ne-au promis că fac toate eforturile să aducă salariile cît de cît la zi. Înţelegem perioada mai grea, ne delimităm de partea financiară şi dăm sută la sută la antrenamente şi în timpul meciurilor.

- Mai ştii cîte goluri ai marcat în Derby de România?
- (rîde) Meciuri nu prea mai ştiu cîte am jucat, dar goluri, da, pentru că nu am dat prea multe. Unu cînd eram la Steaua şi unu cu Dinamo, în Ghencea, la acel 4-2. Acela e golul cel mai important pentru mine, a fost o zi specială cînd am învins Steaua la ea acasă după 18 ani.

2 goluri a marcat Munteanu, cîte 1 pentru fiecare echipă, în cele 11 derby-uri jucate, dintre care 9 în tricoul lui Dinamo

3 pase de gol are Munteanu în cele 13 partide jucate în acest sezon, el fiind primul la acest capitol, alături de Ţucudean (3)

"S-a dat prea mare importanţă sistemului de joc folosit. Că e 4-4-2, 4-2-3-1 sau 4-3-3, important e să facem ce ne zice antrenorul. Cînd am bătut Pandurii şi Rapid în 4-3-3 de ce n-a mai zis nimeni nimic?!" (Cătălin Munteanu, mijlocaş Dinamo)

"Cînd joci din trei în trei zile se acumulează o anumită oboseală, dar dorinţa de a cîştiga e atît de mare încît la ora meciului uiţi de orice" (Cătălin Munteanu, mijlocaş Dinamo)

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Reacția fotbalistului luat de guler de Dorinel Munteanu: „Suntem obișnuiți!”
Superliga
Reacția fotbalistului luat de guler de Dorinel Munteanu: „Suntem obișnuiți!”
Dinamo poate pierde 1 milion de euro » Ultimele informații despre acest caz care le dă fiori „câinilor”
Superliga
Dinamo poate pierde 1 milion de euro » Ultimele informații despre acest caz care le dă fiori „câinilor”
Neil Lennon a semnat » Unde s-a angajat la o lună după despărțirea de Rapid
Campionate
Neil Lennon a semnat » Unde s-a angajat la o lună după despărțirea de Rapid

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (14)
anonimfcd
anonimfcd  •  03 Noiembrie 2012, 10:57

Ce-mi "plac" comentariile de genul asta: "va batem cu 5-0, va rupem, va incingem". Fratilor, haideti sa asteptam meciul si discutam dupa, cine e mai bun sa invinga. sTeaua e favorita dar asta nu inseamna ca e castigatoare deja. o zi buna

saviola2_8
saviola2_8  •  03 Noiembrie 2012, 09:51
Postat de the_cezar pe 03 Noiembrie 2012, 08:54

forza dinamo!!! toata tara e cu voi!!!

frustrat si MINCINOS ca de obicei, te bate matematica in primul rand, jumatate din microbistii ROMANIEI sunt stelisti, deci toata tara nu are cum sa fie anti steaua, pot fi maxim 20% din microbistii tarii, cel mult, asta insemnand suporterii lui dinamo si rapid adunati, restu sunt cantitate neglijabila, alde 1%:)) dar te cred, e greu cu matematica la tara!

david127
david127  •  03 Noiembrie 2012, 08:56
Postat de the_cezar pe 03 Noiembrie 2012, 08:54

forza dinamo!!! toata tara e cu voi!!!

Nu,toata tara e cu voi ,cu The Blattistii CeFuRa Cluj !!!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează