FOTBAL  »  DERBY DE ROMANIA  »  STEAUA - DINAMO, DUMINICĂ, ORA 21.30, ÎN DIRECT PE DIGISPORT1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

VIDEO Fluieră un belgian anonim! » Derby de România va avea la centru un arbitru de mîna a doua

Boucaut (32 de ani) a arbitrat în 2012 şi în campionatul Olandei
Boucaut (32 de ani) a arbitrat în 2012 şi în campionatul Olandei

Articol de - Publicat vineri, 02 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 02 noiembrie 2012 00:10

Brigada de duminică seara îl va avea în frunte pe Alexandre Boucaut, care a arbitrat pe plan extern doar jocuri de copii şi juniori.

Steaua - Dinamo va avea partea de o brigadă din străinătate, la fel cum s-a întîmplat şi la Steaua - Rapid 1-0 şi la Steaua - CFR 1-0. Totuşi, dacă la ultimul Derby de România, disputat în mai şi cîştigat de roş-albaştri cu 3-2, a oficiat unul dintre arbitrii de top din Europa, portughezul Olegario Benquerenca, de această dată vine un "central" medicru.

Trans Narva - Inter Baku, maximumul carierei
E vorba despre belgianul Alexandre Boucaut, care a devenit arbitru internaţional abia la începutul acestui an. În vîrstă de 32 de ani, Boucaut are o carieră internaţională anonimă. Vîrful său pe plan extern l-a reprezentat confruntarea Trans Narva - Inter Baku 0-5, în primul tur preliminar din Europa League! În rest, doar jocuri de juniori şi copii, la nivel de prime reprezentative Under 21 şi U 19 ani. În palmaresul său există şi întîlnirea Letonia - România 0-4, din preliminariile CE U 21, disputat acum două luni.

Acum 5 zile a arbitrat în Liga a 2-a
Chiar dacă în campionatul Belgiei, Boucaut a condus şi meciuri importante, gen Standard - Anderlecht 2-1 sau FC Bruges - Cercle 4-0, în urmă cu 5 zile, el a fost trimis să oficieze în liga secundă belgiană, la Ostende - Brussels 2-1.

"Face" meciuri spectaculoase
O particularitate a "centralului" belgian o reprezintă faptul că partidele la care a oficiat au fost extrem de interesante, în care s-au marcat foarte multe goluri. În ultimul an, Boucaut a arbitrat 30 de jocuri interne şi internaţionale, în care s-au înscris nu mai puţin de 103 goluri, adică o medie de aproape 3,5 goluri pe meci.

A arbitrat un derby cu scandal în Belgia
Alexandre Bocaut a arbitrat în acest sezon derby-ul dintre Standard Liege şi Anderlecht, scor 2-1. Meciul a fost unul foarte tensionat. Mai întîi, arbitrul belgian a întrerupt cîteva minute partide din cauza torţelor aruncate pe teren de suporteri. O altă decizie controversată a fost un penalty acordat lui Anderlecht în cea de-a doua repriză. Oricum, lovitura de pedeapsă a fost ratată de Mbokani.

Al treilea moment dificil s-a petrecut în minutul 68 cînd i-a arătat cel de-al doilea cartonaş galben lui Goreux şi implicit pe cel roşu. Fundaşul lui Standard a făcut o criză de nervi după eliminare, a bruscat mai mulţi oameni din staff şi a lovit banca de rezerve cu picioarele.  (Bogdan Fechită)

Vezi AICI VIDEO cu rezumatul partidei!

10 cartonaşe roşii a acordat Boucaut în ultimele 30 de meciuri oficiale

7 meciuri din ultimele 30 arbitrate de Boucaut s-au terminat cu victoria oaspeţilor

533964-arbitri-derby.jpg

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Secretele dezvoltării masei musculare, de la un campion la powerlifting: exercițiile ideale, cele mai mari greșeli + alimentul-minune pentru mușchi care costă doar doi lei
Special
Secretele dezvoltării masei musculare, de la un campion la powerlifting: exercițiile ideale, cele mai mari greșeli + alimentul-minune pentru mușchi care costă doar doi lei
Detaliul incredibil surprins de fotoreporterul GSP la Dinamo - Botoșani » Ce apare pe legitimația lui Ciobotariu
Superliga
Detaliul incredibil surprins de fotoreporterul GSP la Dinamo - Botoșani » Ce apare pe legitimația lui Ciobotariu
„Tu nu mai ești căpitanul echipei de azi!” » Episod încins din vestiarul FCSB: „Nu mai merg nicăieri, băga-mi-aș...”
Superliga
„Tu nu mai ești căpitanul echipei de azi!” » Episod încins din vestiarul FCSB: „Nu mai merg nicăieri, băga-mi-aș...”

Cosmin Olăroiu nu ne vrea în UE, Ion Țiriac nu ne vrea în NATO! Declarații controversate în studioul GSP: „Sunt stupefiat! Nu-mi trebuie bază militară! Știți ce ar merge, în schimb?”

Ce-a pățit soția fotbalistului când a ajuns în Botoșani? „S-a dus la mall în Iași, o sută de kilometri, și ne-a spus: «Mamă, ce oraș mare»!”


Comentarii (37)
fibra
fibra  •  02 Noiembrie 2012, 17:10

Sunteti dusi cu pluta ca deobicei.Asa ati spus si de cei dinainte ca sunt asa si pe dincolo si v-au lasat cu gura cascata(ca proasta in tirg)cit de bine au arbitrat.Asa ca lasati timpeniile de can-can.

reddogsv
reddogsv  •  02 Noiembrie 2012, 13:07

Singura parte buna e ca unul strain nu poate fi constestat ca e partinitor! Daca ne uitam in urma, cu exceptia meciului de la Urziceni de acum cativa ani Dinamo nu a pierdut cu arbitrii straini! Asa ca nu mai vorbiti ca sa nu adormiti!

playmaker
playmaker  •  02 Noiembrie 2012, 12:28

Arbitru de mana a doua? poate a 4. De mana a doua sunt astia de la noi

Vezi toate comentariile (37)
Comentează