FOTBAL  »  Superliga  »  DERBY SUSPENDAT

"3-0 Steaua!"

Articol de - Publicat miercuri, 26 martie 2008 00:00

Şefii fotbalului românesc s-au pronunţat deja cu o zi înaintea şedinţei comisiei

Comisia de Disciplină va judeca azi, de la ora 17:00, situaţia de la derby-ul suspendat în urmă cu o săptămînă, însă cei care conduc fotbalul românesc au anunţat încă de ieri care va fi decizia finală.

Şeful LPF, Dumitru Dragomir, a lăsat să se înţeleagă în mod clar că rezultatul final al şedinţei va fi meci cîştigat la "masa verde" de Steaua. "Ce se va hotărî? Păi, puneţi mîna pe cartea cu regulamente, deschideţi la articolul respectiv şi o să vedeţi singuri ce va fi. Membrii comisiei nu se vor uita în altă parte, tot pe baza a ceea ce scrie acolo vor decide. Scrie 3-0 pentru Steaua? Atunci de ce mă mai întrebaţi pe mine ce se va hotărî, nu e clar?", a declarat Mitică la televiziunea sportro.

Dragomir a fost completat de vicepreşedintele FRF, Patriţiu Abrudan, care este şi membru în Comitetul Executiv. "Rapid n-are nici cea mai mică şansă. Se va da 3-0 pentru Steaua pentru că regulamentul este clar în această privinţă", a spus Abrudan la un post local din Cluj, după care a adăugat zîmbind: "E bine că nu aude nimeni de la Bucureşti ce spun eu acum".

Şi Naşu' s-a antepronunţat
Chiar şi preşedintele FRF a dat un semnal că decizia va trebui să fie "meci cîştigat de Steaua la ". "Foarte bine a făcut Deaconu că a întrerupt jocul, a luat o decizie corectă. Ce va decide comisia? Vom vedea miercuri, dar aceleaşi incidente au avut loc şi la meciul Roma - Dinamo Kiev, unde am fost eu observator, iar UEFA a dat 0-3 şi terenul suspendat celor din Roma. Şi la noi există articolele 82 şi 83 care sînt foarte clare", a declarat Mircea Sandu.

Ce spune regulamentul
Articolul invocat de Dragomir şi Abrudan este cel cu numărul 83, punctul 2: "Neasigurarea, potrivit ROAF, a asistenţei medicale, a prezenţei forţelor de ordine sau a pompierilor la stadion, a măsurilor de protecţie pentru echipa vizitatoare şi pentru arbitri, fapt ce a determinat neînceperea sau oprirea jocului se sancţionează cu forfait". Apoi, articolul 83, punctul 5, face trimitere exact la cazul din Giuleşti: "Neexecutarea dispoziţiilor date de arbitru în legătură cu desfăşurarea regulamentară a jocului, înaintea sau în timpul partidei, care are ca efect neînceperea sau nereluarea jocului, se sancţionează cu pierderea jocului cu forfait".

Cum ar arăta clasamentul dacă Steaua va cîştiga la masa verde
1. CFR 56p
2. Steaua 53
3. Dinamo 46
4. Rapid 45
5. Urziceni 45
6. Timişoara 45

Componenţa comisiei de azi
Daniel Cernat - preşedinte
Mircea Dridea - vicepreşedinte
Adriean Neguţ - membru
Victor Cicu - membru
Lucian Ghiţă - membru
Mircea Călin - secretar, fără drept de vot


Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
FCSB a luat decizia în cazul lui Târnovanu! Ce se întâmplă cu portarul după gafa din meciul cu Petrolul
Superliga
FCSB a luat decizia în cazul lui Târnovanu! Ce se întâmplă cu portarul după gafa din meciul cu Petrolul
Mihai Rotaru își freacă palmele: „Are o foame incredibilă să joace, n-am mai văzut ca el! Uitați-vă ce vom avea la mijloc!”
Superliga
Mihai Rotaru își freacă palmele: „Are o foame incredibilă să joace, n-am mai văzut ca el! Uitați-vă ce vom avea la mijloc!”
Lovitură teribilă pentru FCSB! Jucătorul crucial s-a accidentat și va lipsi o lună
Superliga
Lovitură teribilă pentru FCSB! Jucătorul crucial s-a accidentat și va lipsi o lună

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (397)
 •  29 Martie 2008, 20:08

Steaua a castigat pe nedrept....toata lumea din romania e stelista....rapid merita victoria si nu steaua...

 •  28 Martie 2008, 11:27

Cred ca pe langa rezultatul de 3-0 pt Steaua ar trebui si depunctat si suspendat terenul. Credeti-ma ca am fost la meciuri in Giulesti si am vazut ce se intampla pe acel stadion. E o mitocanie tot ce se intampla acolo. Asa ca, mai rapidisti, bucurati-va daca scapati doar cu pierderea meciului. O sa va intalniti cu Dinamo in UEFA. HA HA

 •  26 Martie 2008, 21:36

jiji se pare ca ti-a mers manaria ia zi cata a costat? oricum rapidul v-a batut pe teren net superior hai valea ca va mananca lupu oile

Vezi toate comentariile (397)
Comentează