FOTBAL  »  Superliga  »  FC BRAŞOV - STEAUA 1-2

A pasat după un an! » Eveniment pentru Steaua: Tănase a contribuit la două goluri ale roş-albaştrilor

Articol de - Publicat marti, 29 octombrie 2013 00:00 / Actualizat marti, 29 octombrie 2013 09:30

Dodel a bifat primele assisturi din sezonul acesta. Mai oferise o minge de gol în urmă cu 332 de zile, în returul campionatului trecut.

"A jucat excepţional!", a reacţionat Mihai Stoica după prestaţia lui Cristi Tănase din meciul FC Braşov - Steaua 1-2. Datele despre Dodel confirmă remarca managerului: jocul lui de duminică a fost, cu adevărat, o excepţie, deoarece sub Tîmpa a bifat primele pase de gol din anul 2013 în Liga 1!

I-a centrat lui Kapetanos la deschiderea scorului, apoi un şut norocos al său a fost deviat de Gardoş în poartă pentru 2-1. Evenimente rare pentru un fotbalist cumpărat cu 1,8 milioane de euro.

Trecuseră 332 de zile de cînd Tănase nu mai participase cu un assist într-o partidă a Stelei, de la victoria cu 6-0 a "militarilor" la Chiajna, în campionatul trecut. Jocul respectiv s-a disputat pe 30 noiembrie 2012!

E mai slab decît un fundaş stînga!
Acestea sînt singurele două pase decisive ale lui Dodel în anul 2013. Un jucător de acelaşi profil ca al decarului Stelei, brazilianul Eric, are 9 assisturi pentru Gaz Metan şi pentru Pandurii, de la 1 ianuarie pînă acum. Sud-americanul e cel mai bun din campionatul României la acest capitol.

Numărul 10 de la Steaua e un pasator mai slab chiar şi decît un fundaş lateral al unei rivale din campionat. Junior Morais, căpitanul Astrei, are 3 pase de gol în 2013, cu una mai mult decît a strîns Tănase! Iar Marian Constantinescu, mijlocaş ofensiv la Ceahlăul, a realizat 6 assisturi anul acesta, de trei ori peste Cristi!

Ex-piteşteanul devenit vedeta campioanei şi titular în echipa naţională nici nu pasează decisiv, nici nu marchează. El are patru ani şi jumătate petrecuţi în Ghencea, timp în care a marcat doar 15 goluri. În sezonul acesta are o singură reuşită în Liga 1, la 3-0 cu CFR, meci disputat pe 17 august!

50 de pase de gol în trei ani şi jumătate a bifat Hagi, numărul 10 al Stelei de la sfîrşitul anilor '80. "Regele" a fost vîndut din Ghencea direct la Real Madrid

2 stelişti au cîte două pase de gol în Liga 1 în 2013, Bourceanu şi Tănase. Dodel l-a egalat pe căpitan cu realizările din partida de la Braşov

6 assisturi are în toate competiţiile Bourceanu, un jucător defensiv, cu două mai mult ca decarul Tănase

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

"Joc sub presiune de 5 ani"
Ciprian Tătăruşanu este unul dintre fotbaliştii din lotul campioanei care nu a decis dacă să-şi prelungească contractul. Întrebat despre viitorul său, goalkeperul din Ghencea a precizat: "Acest subiect ne priveşte doar pe mine şi pe cei din conducerea clubului. Cînd se va decide ceva, veţi afla. Eu sînt sub presiune de cinci ani, de cînd joc la Steaua. Chiar sînt obişnuit cu astfel de lucruri". Despre plecarea de la Steaua a celor doi jucători care se apropie de finalul contractului, Tătăruşanu şi Bourceanu, Helmuth Duckadam a comentat: "Garantez că nici unul dintre cei doi nu va pleca de la echipă gratis!".

Replică pentru Reghecampf
Impresarul Victor Becali i-a dat replica la Dolce antrenorului stelist, după ce acesta a precizat că mai merge şi la operă, şi la concerte la Viena, nu ascultă doar manele: "Spune că a fost la operă. Dacă l-aş fi văzut cu Placido Domingo de gît, spuneam că l-am văzut cu Placido Domingo. Dar pînă acum l-am văzut doar cu Piţi şi cu Miţi, şi cu Biţi, şi cu Adrian Minune. Dacă îl vedeam cu Jose Carreras, atunci gata, era omul cult, dar eu nu l-am văzut. Acum tot mă ameninţă cu FBI-ul. Acum mă reclamă şi la CIA? M-a luat naiba, nu mai pot ieşi din casă".

Gardoş spune adio Ligii!
Unul dintre cei mai buni jucători ai Stelei în victoria de la Braşov, Florin Gardoş se gîndeşte deja la meciul de pe 6 noiembrie, din Elveţia, contra lui Basel: "Sincer, ne gîndim şi la primăvara europeană. Cel mai realist e un loc în Europa League, în Champions League nu mai sînt şanse. Vom avea meci decisiv la Basel. Dacă nu batem, nici un egal nu ar fi rău. Cred că acasă cu Schalke putem să facem un rezultat bun".

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Campionate
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Superliga
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească
Special
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (22)
conasu_boeru
conasu_boeru  •  29 Octombrie 2013, 18:57

Gresit ! La al doilea, a contribuit Tudor si asistentul !

ave_biancorossi
ave_biancorossi  •  29 Octombrie 2013, 16:52

ce tare...)) si asta e la Nationala ?..)))

soextragpe
soextragpe  •  29 Octombrie 2013, 14:29
Postat de juv3ntin pe 29 Octombrie 2013, 13:45

Lasand de-o parte pasele cu Petrolu, Dinamo Tibilisi sau chiar Brasov din finalul campionatului trecut, asta doar la ce-mi aduc aminte din meciuri pe care le-am vazut in trecere....dar de cand l-au oprit faptele si adevarul pe acest Liviu Manolache sa scrie mizerii?! Si cui ii trebuie pase si goluri??! Cine nu intelege rolul tactic si contributia defensiva a lu' Tanase nu are ce cauta sa-si dea cu parerea despre fotbal, da sa mai si scrie la un cotidian de sport. Sau ma rog, ce a fost odata un cotidian de sport. Liviu Manolache un nume de tinut minte.

In mare ai dreptate, dar Tanase e mijlocas ofensiv.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează