FOTBAL  »  Superliga  »  CFR - STEAUA, MÎINE, ORA 17:00, DIGI SPORT ŞI LIVETEXT GSP.RO

Adrian Mihalcea a jucat contra sîrbului dorit de Steaua: ”Mrdakovici e un Marius Niculae tehnic!”

Articol de - Publicat vineri, 20 mai 2011 00:00 / Actualizat joi, 19 mai 2011 20:10

Ex-dinamovistul îl descrie pe atacantul lui Apollon drept un jucător foarte puternic, dar şi tehnic, şi pariază că el s-ar acomoda fără probleme în România

Adrian Mihalcea l-a prins pe Milijan Mrdakovici în Cipru şi e românul care îl cunoaşte cel mai bine pe vîrful pe care Mihai Stoica l-a urmărit miercuri seară la Limassol. Sîrbul de 29 de ani e golgeterul campionatului, cu 21 de goluri, şi Adi e convins că el s-ar impune şi în Liga 1. Mihalcea şi-a testat abilitaţile de scouter cu un an în urmă, cînd tot Steaua luase un fotbalist din Cipru. Atunci venise Gora Tall şi fostul internaţional român, cu 16 selecţii "tricolore", a fost primul care l-a "citit" pe stoperul adus de Stoichiţă: "Nu e fotbalist de Steaua! Colegii mei de la Aris Salonic sînt uimiţi, mă întreabă cum se face că un jucător precum Tall ajunge la cel mai cunoscut club românesc?!".

- Adi, îl ştii pe Milijan Mrdakovici?
- Normal că-l cunosc. Îl ştiu chiar bine, din Cipru. L-am prins o perioadă acolo, dar îl cunosc şi din discuţiile pe care le aveam cu alţi sîrbi, colegi de-ai mei. Îmi tot spuneau de Mrdakovici că e foarte bun. L-am văzut şi eu jucînd şi sîrbii lui aveau dreptate, chiar e bun.

- E de Steaua?
- Fără probleme! Eu aşa cred. Mă aştept să se acomodeze repede, pentru că e sîrb, deci tot un estic, şi mai are şi o experienţă foarte mare. Ştiu că a trecut prin Belgia, prin Portugalia...

- China...
- Exact, da, ştiam c-a jucat şi în China. N-are cum să nu se adapteze în România. După calităţile pe care le are, ar deveni unul dintre fotbaliştii cei mai importanţi din Liga 1. Ca să-ţi faci o imagine, Mrdakovici seamănă ca stil cu Marius Niculae. E la fel de puternic, bătăios, tare pe picioare. Dar sîrbul e şi tehnic şi nu joacă neapărat vîrf de careu. Adică nu stă în faţa porţii să aştepte mingea, precum Kapetanos, e capabil să coboare mult, să participe la joc. Eu zic că-i bun!

- Cifrele din sezonul ăsta te confirmă, are 25 de goluri. Dar cît de relevantă e performanţa asta realizată în campionatul din Cipru?
- Te păcăleşti crezînd că e aşa, floare la ureche, să dai 25 de goluri în Cipru! Campionatul nu e atît de slab cum crezi. Şi gîndeşte-te că sînt doar 26 de etape plus play-off, nu 34 de runde. Deci chiar e greu să strîngi 25 de reuşite. Ăsta e încă un argument că Mrdakovici nu poate fi fotbalist slab.

4 ani a jucat Mihalcea în Cipru, pentru Aris Salonic şi AEL Limassol, în perioada 2006-2010. A marcat 41 de goluri doar în campionat

A jucat bine în faţa lui MM
Mrdakovici i-a fost recomandat lui Mihai Stoica şi managerul general al Stelei a asistat miercuri seară la partida Apollon-Omonia Nicosia (1-1), finala Cupei Ciprului. Apollon, echipa lui, a fost învinsă cu 2-3 după executarea loviturilor de departajare. Golul dat de trupa din Limassol a fost provocat chiar de către Mrdakovici, care a trimis mingea în faţa porţii şi un adversar a înscris în poarta proprie, sârbul transformînd apoi şi unul dintre penaltyuri.

Cifrele surprinzătoare ale lui Milijan Mrdakovici:
- A schimbat 12 cluburi din 10 ţări din 2000 pînă acum
- A jucat pe două continente, în Europa şi în Asia, unde a fost legitimat, între 2008 şi 2009, la Shangdong Luneng
- În 2002-2003 a marcat 20 de goluri pentru OFK Belgrad. De atunci n-a mai strălucit pînă în stagiunea actuală, în care a punctat de 25 de ori pentru Apollon Limassol

Citește și:

Gestul lui Jude Bellingham din Anglia - Slovacia l-ar putea costa scump! Salvatorul Angliei riscă suspendarea
Euro 2024
Gestul lui Jude Bellingham din Anglia - Slovacia l-ar putea costa scump! Salvatorul Angliei riscă suspendarea
Aurelian Chițu a semnat în Superliga! Transferul anunțat acum două săptămâni de GSP, oficializat astăzi
Superliga
Aurelian Chițu a semnat în Superliga! Transferul anunțat acum două săptămâni de GSP, oficializat astăzi
Lovitura dată de Maccabi Tel Aviv înaintea meciurilor cu FCSB » A semnat seara trecută
Liga Campionilor
Lovitura dată de Maccabi Tel Aviv înaintea meciurilor cu FCSB » A semnat seara trecută

Postul TV de sport a devenit de astăzi indisponibil în România! Dispare după 18 ani » Două competiții importante rămân „în aer”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat


Comentarii (3)
blue8607
blue8607  •  21 Mai 2011, 13:43

:)) Cea mai buna BOMBA .Mihalcea tata- deja i-ai zis zis fostului tau coleg ca nu e tehnic.- concret .Atacanti nu sunt cei care inscriu doar cu capul sau pasind iarba. atacand e acela care da gol cam din orice pozitie + dribling.

nicco
nicco  •  20 Mai 2011, 10:16

Seamana cu Marius Niculae? Si ce a facut deosebit acesta?

boss_imperator
boss_imperator  •  20 Mai 2011, 03:20

pana nu il vad , nu mai cred.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează