FOTBAL  »  Superliga  »  DIALOG FABULOS

Al. Tudor: "Cum îi explic eu fiului meu de ce poza tatălui său e lîngă cuvîntul caracatiţă?!"

Alexandru Tudor a reacţionat după articolul de luni din GSP, în care ziarul a dezvăluit sferele de influenţă ale cluburilor în privinţa arbitrilor
Alexandru Tudor a reacţionat după articolul de luni din GSP, în care ziarul a dezvăluit sferele de influenţă ale cluburilor în privinţa arbitrilor

Articol de - Publicat miercuri, 21 decembrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 21 decembrie 2011 02:21

"Centralul" bucureştean s-a simţit lezat de faptul că GSP l-a trecut ca arbitru favorabil Stelei şi lui Dinamo şi respinge asocierea cu cele două echipe.

"Caracatiţa care virusează fotbalul". Acesta a fost titlul unui material publicat luni de Gazeta Sporturilor, articol care scotea la iveală sferele de influenţă ale cluburilor în privinţa "centralilor" din Liga 1 în funcţie de erorile din ultimul an, de conexiunile dintre unii arbitri şi cluburi, de declaraţiile patronilor. Alexandru Tudor era plasat "în curtea" Stelei şi a lui Dinamo. Luni seara, Tudor a sunat pentru a-şi expune punctul de vedere referitor la articol.

- Bună seara, Tudor Alexandru la telefon. Scuze pentru deranj.
- Bună seara, nu e nici un deranj, mă uitam la meciul Steaua - Voinţa Sibiu.

- Am văzut în ziarul Gazeta Sporturilor poza mea pusă pe emblema Stelei.
- Aşa şi ce nu aţi înţeles?

- Cum adică sînt arbitrul Stelei din moment ce în acest sezon am greşit împotriva Stelei?
- E vorba despre faptul că în general, în ultimii ani, aţi greşit de foarte multe ori în favoarea Stelei.

- Numele meu apare lîngă cuvîntul caracatiţă, care e în titlu. Spuneţi-mi, vă rog, ce îi răspund eu fiului meu dacă vede ziarul şi mă va întreba?

- Cîţi ani are?
- Opt ani.

- Îi spuneţi că tatăl lui a greşit în unele meciuri în favoarea Stelei, atît.
- Adică eu să-i spun fiului meu că tatăl lui greşeşte? Aşa credeţi că se creşte un copil, care vede în tatăl lui omul perfect?

"Dănciulescu putea face entorsă!"

- Zilele trecute citeam un interviu cu Collina, care spunea că şi-a revăzut nişte prestaţii ca arbitru de care îi e ruşine, aşa că nimeni nu e perfect.
- Bun, de ce apare poza mea şi la emblema lui Dinamo?

- Pentru că aţi greşit grav chiar în ultima etapă, la Tg. Mureş, pro-Dinamo.
- Cine zice asta?

- Noi, cei de la Gazeta Sporturilor.
- A, nu specialiştii...

- Mă scuzaţi că nu sîntem specialişti, dar daţi-ne voie să credem că ne pricepem şi noi atîta timp cît la o fază din Astra - CFR, Aron Huzu spune că e penalty, iar Ion Crăciunescu zice că nu poate spune clar dacă a fost. Aşa că...
- Aţi văzut faza de la Tg. Mureş?

- Evident.
- După ce o vedeţi din nou, să-mi ziceţi dacă nu am dreptate. Aşa mi-au spus la telefon şi cei de la CCA, iar după ce le-am pus caseta video şi le-am arătat cum Ilyeş îl loveşte pe Dănciulescu, s-au convins că e penalty.

- Să fim serioşi, Ilyeş îl atinge pe Dănciulescu, îl jenează, dar asta nu înseamnă că e penalty.
- Îl jenează? Dănciulescu a riscat enorm să facă entorsă la acea fază.

- Hahaha, asta e cea mai tare explicaţie!
- Îi trage una în gambă, iar piciorul lui Dănciulescu se duce în faţă, el calcă strîmb, din această cauză putea să facă entorsă. Am văzut bine de tot, că doar sînt arbitru de valoare, nu m-a înşelat ochiul.

"Am mers în multe galerii, nu doar în cea a lui Dinamo"

- Tot nu înţeleg ce v-a revoltat, de fapt, la materialul din ziar.
- Repet, de ce aţi pus poza mea la Dinamo?

- Un alt motiv: despre dumneavoastră se ştie că atunci cînd eraţi mic mergeaţi în galeria lui Dinamo la meciuri.
- Eu? În galeria lui Dinamo? Am spus eu asta?

- Aşa se ştie, nu e aşa?
- Eu mergeam în galeria Rapidului, în a Stelei, a în a lui Dinamo, în a Petrolului. Atunci cînd mă duceam eu la meciuri, tot stadionul era o galerie şi poate m-a văzut cineva la Dinamo şi de aici a ieşit povestea asta. Dar de ce nu m-aţi trecut şi pe emblema lui Rapid, că am greşit în favoarea lor în acest sezon?

- La ce meci aţi greşit?
- La Steaua - Rapid trebuia să mai elimin doi jucători de la Rapid.

- Presa nu v-a reproşat asta, poate specialiştii s-o fi făcut. Vedeţi, atunci presa v-a dat dreptate. Şi cred că tot presa v-a creat în mare măsură şi imaginea bună pe care o aveţi, aşa că...

"Peste 10 ani o să-mi spuneţi că am avut dreptate"

- Ştiţi cumva ce a declarat Claudio Maior, de la Tg. Mureş?

- Că s-a dovedit mafia dintre Tudor şi Crăciunescu.
- Aha. Şi alăturarea cuvîntului "mafie" cu cuvîntul "caracatiţă", din Gazetă, ce dă?

- Nu dă nimic.
- Şi dacă mă întreabă fiul meu? Trebuie să-l prostesc pe faţă sau cum? Mie spuneţi-mi cum îi explic eu lui că poza tatălui lui e alăturată cuvîntului "caracatiţă".

- V-am mai explicat asta, cred că deja exageraţi acum.
- Exagerez. Ştiţi cum se zice: spune-mi şi voi uita, arată-mi şi voi ţine minte. Deci exagerez? Domnule, fiul meu vede în ziar acest lucru şi eu nu ştiu ce să-i spun. De ce poza mea apare la Steaua? De ce?

- Pentru că începînd de la acel meci Steaua - CFR din 2008, cînd nu aţi dat două penalty-uri, aţi greşit mai mereu pro-Steaua şi vi s-a pus ştampila aceasta de om favorabil Stelei.
- Am greşit eu la acel meci?

- Da, grav!
- Să vă uitaţi la acea fază la care toată lumea a spus că trebuia să dau penalty la Semedo! Dar nu acum să vă uitaţi, ci peste 10 ani, şi să-mi ziceţi dacă atunci m-am înşelat.

- Peste 10 ani??? Dacă mai trăim.
- Da, pentru că acum n-a trecut suficient de mult timp şi încă trăiţi cu impresia că a fost penalty şi degeaba vă uitaţi la fază. Peste 10 ani să mă sunaţi după ce o revedeţi faza şi o să vedeţi că valoarea lui Tudor de arbitru a judecat bine atunci.

- Faza aia...
- Dacă aş fi dat penalty la acea fază, nu mă mai puteam privi în oglindă ştiind că de fapt a fost simulare, aş fi fost în situaţia de care vorbeşte Collina, mi-ar fi fost ruşine să revăd acel meci

Ascuns pe balcon

- Totuşi, de ce vă victimizaţi atît după ce apare un material în care dumneavoastră apăreţi că aţi favorizat mai mult nişte echipe prin erori de arbitraj?
- Problema mea e fiul meu, că nu ştiu ce să-i zic dacă vede în ziar. Şi acum, cînd v-am sunat, nu ştiam cum să mă feresc de el, ca să nu audă ce discutăm, să nu-l încarc negativ. Nu auziţi că vorbesc în şoaptă?!

- Mi-am dat seama, dar sincer n-am îndrăznit să vă întreb de ce.
- Pentru că m-am ascuns de el pe balcon, să nu audă ce vorbesc.

- ?!?
- Dar uite-l că a venit să mă joc cu el. Da, vă urez Sărbători fericite, toate cele bune, să auzim numai de bine şi încă o dată, îmi cer scuze dacă v-am deranjat cu acest telefon.

- V-am spus că nu e deranj, mă uitam la Steaua - Sibiu.
- Aaaa, cît e scorul?

- 1-0 pentru Steaua la pauză.
- OK, acum merg să mă joc cu fiul meu.

- Mulţumesc de telefon. Am însă o nelămurire: de ce sunaţi doar cînd aveţi de făcut vreun reproş şi nu răspundeţi niciodată cînd aveaţi de dat nişte răspunsuri?
- Răspund doar la numerele pe care le am în acest telefon pe care îl deţin acum.

- Bine atunci. Să aveţi Sărbători Fericite!
- La fel!

Citește și:

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Nationala
Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Nationala
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”
Superliga
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (31)
ciuleavvictorms
ciuleavvictorms  •  11 Ianuarie 2012, 15:37

tudoe e dinamovist 100%, in rest in functie de ce pica! sa-i spui pustiului ca asa-i in jungla, fiecare pe cont propriu, cat despre perfectiune mai treci pe la fasonatori sa vezi cate uscaturi sunt pe tine!

bartales64
bartales64  •  22 Decembrie 2011, 07:06

cel mai prost interviu luat vreo data de cineva , pai intreba-l de ce toate erorile au fost inpotiva lui tg mures , sau controlul inaintea meciului la ghetele si parul netaiat din nas al celor de la tg mures ...!

adi_stelistul
adi_stelistul  •  21 Decembrie 2011, 18:07

Gasesti dumneata ceva. In genul explicatiilor domnului Craciunescu atunci cand justifica decizii inexplicabile. Ar trebui sa va consilieze, ca ebun.

Vezi toate comentariile (31)
Comentează