FOTBAL  »  Superliga  »  ARBITRI

Alexandru Deaconu explică deciziile suspecte de promovare preferenţială a unor arbitri: ”Rădulescu certitudine, Mladinovici talent”

Articol de - Publicat marti, 29 aprilie 2014 00:00 / Actualizat luni, 28 aprilie 2014 23:21

Şeful CCA pretinde că propunerea de ridicare a limitei de vîrstă de la 35 la 40 de ani pentru promovarea la excepţional la L1 n-ar fi cu dedicaţie pentru Rădulescu: ”Nu ştiu cîţi arbitri ar ajuta, n-am făcut un studiu de caz!” Deşi nu-l numeşte, trimite repetate săgeţi către Ion Crăciunescu.

- Cum explicaţi delegarea masivă a lui George Rădulescu, arbitru de Liga 2, la partide din Liga 1, deşi nu mai putea fi luat în calcul pentru promovare la excepţional în Liga 1 din cauza depăşirii limitei de vîrstă?
- Nu a fost delegat masiv, ci ca o consecinţă a performanţelor avute. Decizia a fost corectă, avînd în vedere şi comentariile pozitive din mass-media. Verificaţi şi performanţele lui în sezonul trecut!

"N-am prejudiciat arbitrii tineri"

- Promovarea preferenţială la Liga 1 a lui Rădulescu, 39 de ani, a adus sau nu prejudicii altor arbitri tineri de Liga 2?
- Rădulescu e o certitudine, nu un talent. Nu putem discuta de prejudicii aduse altor arbitri. Cînd vorbim de talente, îi enumerăm pe Adrian Ilyes, Călin Iulian, Horaţiu Feşnic, Horia Mladinovici, Marian Barbu, Andrei Florin, Denis Haidiner. Aşteptăm să confirme.

- Cîte persoane din CCA şi-au asumat propunerile către Comitetul Executiv pentru mărirea la 40 de ani a limitei de vîrstă pentru promovarea la excepţional de la L2 la L1, aparent cu dedicaţie pentru Rădulescu?
- Modificările propuse cuprind şi creşterea vîrstei de promovare de la Liga a 3-a la Liga a 2-a de la 32 la 35 de ani, nu doar pentru promovarea la Liga 1 de la 37 la 40 de ani! La sfîrşitul anului trecut, am discutat aceste propuneri cu preşedinţii AJF-urilor şi răspunsul a fost pozitiv. Regulamentul de Organizare a Arbitrilor e aproape integral nou, a fost în dezbatere publică, iar în sugestiile primite nici un afiliat nu a comentat acest aspect. Forma finală va fi supusă aprobării CCA şi Comitetului Executiv. Nu au existat propuneri repetate către CEx, cum aţi sugerat dumneavoastră!

"Vechiul regulament scris de două persoane şi nedezbătut public"

- Puteţi preciza alte două iniţiative de modificare a RODAAF în timpul mandatului dumneavoastră?
- Modificările sînt multiple. Toţi membrii au fost de acord că vechiul regulament, scris de două persoane şi nesupus vreunei dezbateri publice, nu serveşte corect interesele arbitrilor. Pentru a evita greşelile trecutului şi acel mod de lucru, la momentul cînd vom propune spre aprobare CEx noul RODAAF, acesta va trebui să aibă majoritatea voturilor membrilor CCA.

- Cîţi arbitri din loturile divizionare ar beneficia în următoarele trei sezoane de eventuala ridicare a limitei de vîrstă la 40 de ani?
- CCA n-a făcut un studiu de caz, ci unul de situaţie. Am convenit că, pentru arbitraj, această modificare ar fi benefică. Nu ştiu cîtor arbitri le va folosi în actualul lot, însă aspectul e irelevant dacă RODAAF va putea fi folosit multă vreme de acum înainte. Dorim să eliminăm o perioadă de 3 ani, între 32 şi 35 pentru Liga a 3-a, respectiv 37 şi 40 pentru Liga a 2-a, în care arbitrii îşi pierd motivaţia.

"Trebuie să precizeze conflictele de interese"

- Care au fost rezultatele la testele fizice şi teoretice înregistrate la ultimele testări de Horia Mladinovici, promovat în 6 luni de la Liga 3 la Liga 1?
- Deşi sînt informaţii confidenţiale, vi le transmit cu titlu informativ. 6000 de metri, adică 15 ture la proba de rezistenţă, iar la sprint, 6x40 metri, şase timpi cuprinşi între 5,29 şi 5,44 secunde. A primit nota 8,9 la testarea video şi 8,5 la cea teoretică.

- În operaţiunile de promovare şi retrogradare a arbitrilor, aţi luat în calcul şi eventuale legături pe care arbitrii le au cu anumite cluburi sau cu oficiali din fotbal?
- Singurele promovări făcute în mandatele mele sînt cele din cursurile de talente. Informaţiile sînt publice. Arbitrii retrogradaţi au fost Mihai Ene, retras, Daniel Deca, trecut la futsal, Cătălin Buşi şi Eduard Constantinescu, încă activi la Liga 2. Toate au fost făcute respectînd regulamentul şi deciziile anterioare ale CCA. Fiecare arbitru trebuie să completeze o fişă individuală, în care e obligat să menţioneze eventualele conflicte de interese.

"N-am fost chemat la DNA"

- Aţi fost prezent la DNA pentru a da relaţii în legătură cu plîngerile penale înaintate împotriva dumneavoastră de mai mulţi arbitri din loturile divizionare?
- Nu eram preşedinte cînd au fost retrogradaţi arbitrii respectivi. Deciziile au fost semnate de preşedintele din acel moment. Nu am fost chemat la DNA, aflînd de plîngere din presă.

"Clasamentele finale din 2012/2013, în baza cărora s-au operat retrogradări şi promovări, au fost trimise în atenţia AJF-urilor. Nu am participat la stabilirea lor, nefiind membru al comisiei sau preşedinte la acel moment, august 2013" ( Alexandru Deaconu)

"Referitor la relaţia mea cu arbitrul Rădulescu, am să dau detaliile organelor de cercetare penală. După ce am să lămuresc această situaţie, mă voi îndrepta împotriva celor care au promovat afirmaţii false. Am încredere în justiţie şi nu îmi voi rezolva problemele de acest gen în presă, ci în instanţă. Va trebui ca toţi cei care au făcut afirmaţii defăimătoare şi false la adresa mea să explice în faţa organelor abilitate" (Alexandru Deaconu)

Trei întrebări şi un răspuns amînat despre suspiciunile legăturii Deaconu - Rădulescu:
- De cît timp vă cunoaşteţi cu arbitrul George Rădulescu? Aţi avut cu acesta şi altfel de colaborări în afara celor din arbitraj (afaceri, vacanţe petrecute împreună etc)?
- Sînteţi vecin cu George Rădulescu la vreuna dintre locuinţele deţinute în prezent de dumneavoastră sau de familie?
- Aţi achiziţionat sau aţi intenţionat să achiziţionaţi vreun teren de la George Rădulescu? Aţi putea prezenta public un istoric al terenului pe care aveţi locuinţa (provenienţă, data, preţ)?

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Glume în serie pe net cu David Popovici și CTP: o avalanșă de imagini generate cu AI-ul
Altele
Glume în serie pe net cu David Popovici și CTP: o avalanșă de imagini generate cu AI-ul
Situație AIURITOARE în Ștefan cel Mare: „Dărâmi stadionul Dinamo, riști să-ți plece Spitalul de Urgență!” » Managerul de la Floreasca, pentru GSP: „Nu știu nimic, n-am fost informați!”
Superliga
Situație AIURITOARE în Ștefan cel Mare: „Dărâmi stadionul Dinamo, riști să-ți plece Spitalul de Urgență!” » Managerul de la Floreasca, pentru GSP: „Nu știu nimic, n-am fost informați!”
Francezul Eddy Gnahore, favoritul fanilor lui Dinamo, a numit aspectul la care Bucureștiul bate Parisul: „Sunt foarte impresionat!”
Superliga
Francezul Eddy Gnahore, favoritul fanilor lui Dinamo, a numit aspectul la care Bucureștiul bate Parisul: „Sunt foarte impresionat!”

Glume în serie pe net cu David Popovici și CTP: o avalanșă de imagini generate cu AI-ul

Cum arată penthouse-ul lui Dennis Man din Arad, în care a investit salariul său la Parma pe o lună: „Și-a dorit mereu să fie discret”


Comentarii (6)
gica_oboreanu
gica_oboreanu  •  29 Aprilie 2014, 14:01

s'arate cicatricea de la bricheta ! :))

dinamir
dinamir  •  29 Aprilie 2014, 11:14

Din "talentele enumerate" cati sunt din Bucuresti?Cati din tara sunt talente si nu sunt sustinuti de "programul tinerelor talente"arbitri de categoria A si nu au prins nici un meci in liga 1?

alex.shoka
alex.shoka  •  29 Aprilie 2014, 10:51

Ok, mi am facut cont aici doar pt a comenta la articolul asta. Nu inteleg dc se pune atata presiune mediatica pe Horia. Ani de zile a fost tinut de picioare sa nu avanseze si acum cand a sarit peste niste etape se da tare in el. Pt cine nu stie a fost in generatie cu Costin Curelea la Sportul. Un atacant exceptional cu niste calitati fizice destul de impresionante. Si acum e peste multi atacanti din liga 1 dar dupa 2 operatii la genunchi e mai greu sa ramai in circuit la nivel maxim.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează