Articol de Eduard Apostol - Publicat marti, 20 octombrie 2020 14:55 / Actualizat marti, 20 octombrie 2020 16:10
Cu un prim „11” având un buget de 3 ori mai mare decât acum un an, Dinamo se afundă din nou în subsolul Ligii 1. După 7 etape stă mai rău decât cel mai rău sezon din istorie.
Proiectul „Nuevo Dinamo" prezintă fisuri. Spaniolii au realizat că un club cu 34 de trofee interne costă mai mult decât leul simbolic solicitat de Ionuț Negoiță. Ibericii dau din colț în colț spre a găsi sutele de mii de euro, spre un milion chiar, pentru a plăti datorii ce nu mai suportă amânare, iar pe plan sportiv echipa este la pământ, comparativ cu cotele și cu CV-ul fotbaliștilor aduși într-un mercato spectaculos. Doar că nu joacă nici salariile, nici cotele, de acest lucru s-au lămurit și „câinii".
Din rău în mai rău
comparație între primele 7 etape din prezent cu cele din ediția precedentă e de-a dreptul îngrijorătoare. Asta în condițiile în care ediția 2019/2020, una de coșmar pentru suflarea roș-albă, a fost cea mai slabă din istoria de 72 de ani a grupării. Singura asemănare este că în ambele situații echipa a început cu un antrenor, Eugen Neagoe, respectiv Gigi Mulțescu, și-a continuat cu altul, Dusan Uhrin, respectiv Cosmin Contra.
Doar că acum s-au obținut 5 puncte cu o formație având fotbaliști cu ștaif în lot, spre deosebire de ediția precedentă, când s-au acumulat 6 puncte cu un lot format din jucători ce își revitalizau cariera, fiindcă nu mai jucaseră pe la fostele lor cluburi.
Mucho dinero, nada fotbal
Primul "11" de duminică seară, cu U Craiova, adună un buget salarial lunar de peste 160.000 de euro. De 3 ori mai mult decât primul "11" cu care Dusan Uhrin a jucat în fix aceeași etapă din sezonul precedent, cu Hermannstadt (3-0).
Diego Fabbrini avea atunci cea mai mare leafă din echipă, 13.000 de euro. Acum, în primul "11" cu oltenii, italianul nici nu a mai avut loc și ar fi fost depășit de 6 titulari, ca situație financiară: Rene, Garcia, Camara, Borja Valle, Gol și Nemec. Apoi, cei 5 jucători ce-au intrat pe parcurs pe Național Arena, Fabbrini, Anton, Ba, Gonzalez și Magaye, câștigă împreună pe lună aproape dublu, peste 90.000 de euro, decât acel prim „11" din etapa a 7-a al ediției precedente!
16 februarie 2020este data ultimului succes pe teren propriu în Liga 1, cu FCSB (2-1)
5 eșecuriși 4 remize au bifat "câinii" pe teren propriu de la victoria cu FCSB dinaintea pandemiei de coronavirus
8 mii de euroera remunerația lunară a lui Uhrin, cehul având de încasat și acum restanțe salariale. Contra câștigă de 4 ori mai mult
Primele 7 etape din ediția 2019/2020
- Viitorul (d): 0-5
- U Craiova (a): 0-2
- CFR Cluj (d): 0-1
- Clinceni (a): 4-2
- Poli Iași (d): 0-2
- Chindia (d): 2-3
- Hermannstadt (a): 3-0
Dinamo în etapa 7 în ediția 2019/2020: Piscitelli - D. Ciobotariu, Klimavicius, M. Popescu, L. Corbu - Nistor, I. Filip, Fabbrini - Sorescu, Montini, Neicuțescu
Primele 7 etape din ediția 2020/2021
- Hermannstadt (a): 1-1
- Chindia (d): 0-1
- FC Botoșani (a): 1-1
- Gaz Metan (d): 3-1
- UTA (a): 0-1
- FCSB (d): 2-3
- U Craiova (a): 0-1
Dinamo în etapa 7 în ediția 2020/2021: Rene - Sorescu, Puljici, R. Grigore, A. Radu - Gol, Garcia - Mihaiu, Borja Valle, Camara - Nemec
Haos în echipa de start! Cine a mai rezistat de la primul meci în „era Cortacero"
Un punct din cele 5 din clasament este obținut de Gigi Mulțescu, cu o echipă cârpită, fără o pregătire fizică temeinică, după ce Dinamo a jonglat cu coronavirusul și cu retrogradarea. Din formația de start cu care Cortacero și compania au început sezonul, mai sunt la prima echipă Puljici, Sorescu și Fabbrini, ultimul ajungând rezervă de lux, dar și Răuță, suspendat 3 etape, prima fiind cu juveții.
În rest, Contra și staff-ul său au renunțat la 4 fotbaliști, Straton (ajuns la FCSB), Neicuțescu (Chindia), Bejan și Sin (cu meciuri la Dinamo 2), Ehmann și Crețu sunt în lotul primei echipe, iar Achim mai are cel puțin o lună și jumătate de recuperare după accidentare și operație.
„La noi nu se văd, se văd la alții"
Contra e nemulțumit de penalty-urile acordate contra formației sale: "Noi am avut în prima etapă, la Fabbrini, cu Hermannstadt, nu s-a dat. Cu UTA, adversarul a făcut henț în careu, nu s-a dat. Din ceea ce am discutat cu Puljici, Constantin de la Craiova a provocat acel penalty, încă dinainte de a se acorda. A simțit un pic mâna pe el și, fără să-l tragă al nostru, se pune în genunchi, țipă și așa mai departe. Sunt o sută de faze în careu pe meci de genul celei la care Feșnic a dat penalty. Sunt 7 greșeli contra noastră! Șapte etape în care sunt faze ce nu se văd la noi, dar se văd la alții. Ar trebui implementat VAR", a reacționat antrenorul.
VIDEO Rufo Collado: „Trebuie să facem un pas în față, nu merităm asta!”
Citește mai multe știri despre Dinamo:
Decizia luată de Real Madrid după moartea lui Helmuth Duckadam » Gestul impresionant al spaniolilor