FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - DINAMO, DUMINICĂ, 20:30, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Andrei Cristea vrea să învingă Rapidul pentru a salva sezonul: "Tic, tac, e ceasul al 12-lea!"

Andrei Cristea, Cristea, Dinamo
Andrei Cristea, Cristea, Dinamo

Articol de - Publicat sambata, 01 mai 2010 00:00

Andrei Cristea crede că singura salvare a roş-albilor în acest sezon este să cîştige în Giuleşti. A explicat şi de ce

Revenit în primul "11" după ce a pierdut ultima etapă, cu Poli Iaşi (1-1), Andrei Cristea a sunat ieri adunarea printre "cîini". Spune că nu-l mai interesează foarte mult titlul de golgeter, deşi îl despart doar două reuşite de stelistul Kapetanos (15 goluri). "Sînt trist, aveam aşteptări mari cu echipa. La ce bun o performanţă individuală, dacă nu te poţi bucura cu colegii de un trofeu?", a încercat să explice atacantul de 26 de ani.

- Andrei, ar fi bun şi-un egal în Giuleşti? Am auzit colegi de-ai tăi spunînd că ar fi mulţumiţi şi cu o remiză.
- Probabil mulţi îşi fac calcule, ţinînd seama că mai sînt doar 5 meciuri de jucat. Dar eu zic că trebuie să învingem. Am avea numai cîştiguri dintr-o victorie.

- Care?
- 1. Ne-am distanţa la 8 puncte de singura echipă care ne mai ameninţă locul de Europa. 2. Am căpăta din nou moral pentru finalul de foc de campionat. 3. Ne-am reveni psihic, fiindcă marile probleme ale noastre de aici pleacă. 4. I-am face fericiţi pe suporteri, care au pătimit din plin în ultimele săptămîni. 5. Le-am da peste nas tuturor celor care ne cîntă iar prohodul. Mai simplu: este ceasul al 12-lea pentru Dinamo, în meciul cu Rapid ne putem trezi din nou la viaţă. Niciodată nu mi-au plăcut filmele horror, refuz să întrevăd ceva tragic la echipă, adică să nu ne calificăm în Europa.

"Pot să joc, dar nu sînt robot"
- Apropo, care mai sînt relaţiile dintre voi?
- Bune. Poate sînt eu un visător, dar încă mai cred că sîntem o familie.

- Chiar crezi sau sînt numai declaraţii de imagine?
- În familie mai apar şi disensiuni, rezolvabile. Aşa a fost şi la noi, lucrurile s-au calmat acum. Sîntem uniţi, avem nevoie doar de rezultate. 

- Cîţi crezi că mai rămîneţi la echipă după această primăvară?
- Nu sînt acţionar să răspund la astfel de întrebări.

- Dar tu mai rămîi? S-a tot vorbit de interesul italienilor de la Lazio, Bari sau Brescia.
- Eu rămîn, am contract cu Dinamo. Cluburile enumerate sînt interesante, însă nu este timpul acum de astfel de discuţii. Sănătoşi să fim şi să batem în Giuleşti!

- Poţi din punct de vedere medical, după problemele abdominale?
- Pot, normal că pot, doar nu sînt din trestie! Nu sînt nici robot, aşa că nu o să-mi fie uşor să joc iar fotbal după 9 zile de pauză. Dar mergem, murim pe teren, cum se spune, şi apoi vedem ce-am obţinut.

"Dinamo a jucat bine partidele cu echipele importante, să dea Dumnezeu să se păstreze această linie!"
Andrei Cristea, atacant Dinamo

Marius revine cu Braşov
Andone nu-l va putea folosi mîine pe Marius Constantin. Stoperul a suferit miercuri o întindere musculară la muşchii inghinali şi a devenit indisponibil pentru cel puţin la 3 etape. El nu va putea evolua cu Dinamo, cu Gaz Metan şi cu Pandurii. "E o pierdere importantă, devenise liderul apărării", a comentat Ando. În absenţa sa, antrenorul mai are la dispoziţie 4 variante pentru postul de fundaş central: Fernandes, Adi Iordache, Iencsi şi Săpunaru.

Borcea vrea locul 2
După ani întregi în care a spus că-l interesează doar primul loc, Cristi Borcea şi-a schimbat opţiunile: "Vreau să batem în Giuleşti, ştiu că putem şi mai sper că vom termina pe poziţia secundă în campionat, ca să mergem în preliminariile Ligii". Dinamo este, cu 5 etape înainte de final, pe 6, la 5 "lungimi" în spatele Urziceniului. Jucătorii au promişi cîte 10.000 de euro dacă bat în Giuleşti şi pe Timişoara, acasă.

"Noi sîntem Steaua, să luăm 5?!"
Ousmane N'Doye, accidentat, a venit ieri la vestiare pentru a-i încuraja pe colegii săi: "Trebuie să cîştigăm în Giuleşti. Ce, noi sîntem Steaua, să luăm 5?! Am auzit că Borcea vrea locul 2. Noi vrem mai mult, CFR nu e deja campioană, chiar dacă are 11 puncte în faţa noastră. Are şanse mari, dar campionatul nu e gata. Mai vorbim la final". Despre situaţia din lot, dinamitată de el, senegalezul a spus: "Atmosfera e bună, nu mai sînt scandaluri". (Ioana Mihalcea)

Rednic: "Ţin cu Dinamo"
Fost campion cu ambele echipe, şi ca jucător, şi ca antrenor, Mircea Rednic a mărturisit ieri: "Eu ţin pumnii lui Dinamo, sper să cîştige, deşi Rapid pare favorită. Şefii din Ştefan cel Mare ar fi trebuit să mă asculte. Vara trecută, le-am prezentat o listă cu jucătorii care să plece, n-au fost de acord, iar acum respectivii fotbalişti se ţin de greve şi de activităţi extrasportive. Amicul meu Andone trebuie să ajungă în Europa League cu Rapidul, altfel pleacă".

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu a anunțat convocările preliminare pentru „dubla” cu Cipru și Lituania » O mare surpriză: prima selecție la națională
Nationala
Mircea Lucescu a anunțat convocările preliminare pentru „dubla” cu Cipru și Lituania » O mare surpriză: prima selecție la națională
Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”
Altele
Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”
Singurul fotbalist pe care Gică Hagi nu vrea să îl vândă: „Construiește echipa în jurul lui!” » Ar fi refuzat oferta de la Rapid
Superliga
Singurul fotbalist pe care Gică Hagi nu vrea să îl vândă: „Construiește echipa în jurul lui!” » Ar fi refuzat oferta de la Rapid

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (1)
 •  01 Mai 2010, 22:08

tic-tac,tic-tac iti suna tie ceasul!fzr1923

Vezi toate comentariile (1)
Comentează