FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - UNIREA URZICENI 1-0

Apostolul Habib

Articol de - Publicat luni, 17 martie 2008 00:00

După golul decisiv, francezul a scos un tricou pe care scria "Îi aparţin lui Isus". Meciul a avut trei faze fundamentale, greşit judecate de arbitri. Un penalty pentru Steaua la faultul asupra lui Dică, un alt penalty neacordat, de data asta pentru Urziceni şi un fault nesancţionat asupra lui Stelea, la golul lui Habib.

"Vom spulbera Urziceniul din temelii!". Hmm! Ce predicţie marca Gigi Becali! Fanii Stelei îl şi vedeau pe Mendoza slalomînd spre un hat-trick în primul sfert de ceas, pe Dayro cocoşînd cu fentele băieţii neajutoraţi din defensiva Unirii ori pe Pepe distrîndu-se prin careu cu Stelea.

A naibii întîmplare, nu s-a legat însă nici una dintre poveştile astea! Ba mai rău! Cu ochii pe liderul din Ardeal, oamenii lui Lăcătuş au uitat fotbalul în faţa unui adversar harnic. Prima repriză a fost un chin pentru bucureşteni, înecaţi invariabil undeva la marginea careului oaspeţilor. Dică şi Mendoza au stat mai mult pe jos, certaţi cu balonul ori, cine ştie?, poate o fi existat vreun spion de la Cluj care să le fi uns ghetele cu untură înainte să iasă pe teren. Peruanul chiar a simţit neregula, şi-a tras din mers încălţări noi, portocalii, dar n-a izbutit să schimbe mare lucru din cenuşiul ofensivei steliste. Doar vivacele Dayro Moreno (36), şut peste poartă de la 25 de metri, şi Pepe (45), reluare scoasă în corner, au mişcat zidul Urziceniului.

Dacă a rezistat primul mitan neciuruit, Dan Petrescu a încercat chiar să pluseze după pauză. O injecţie cu puţin curaj i-a obligat pe ialomiţeni să verifice mai des arma contraatacului, au stat mai sus în ariergardă şi chiar puteau să dea lovitura mortală dacă arbitrul Ivan nu le refuza un penalty clar la henţul comis în careu de Golanski (55).

În schimb, steliştii au răspuns cu valuri de atacuri, sparte însă în bocancul lui Mendoza (54, 65) ori al lui Pepe Moreno (68). A trebuit să apară pe gazon masca lui Habibou pentru a rupe blestemul, căci francezul a izbutit, în fine, să-l bată pe Stelea (84) şi să ducă răsuflarea Stelei la şase lungimi în urma trupei lui Andone.


Goian, suspendat cu Rapid
Stelistul Dorin Goian nu va evolua joi, împotriva Rapidului. Acesta a fost avertizat în minutul 41, după o intrare tare la mijlocul terenului asupra atacantului Unirii Urziceni, Bogdan Mara. Este al şaptelea cartonaş galben încasat de Goian în acest sezon, el fiind nevoit să ispăşească o etapă de suspendare. (Dan Udrea)

Incomodat de ghete
Peruanul Mendoza şi-a ales greşit ghetele. Acesta a intrat pe gazon avînd crampoane turnate, dar a alunecat în mai multe rînduri. La jumătatea primei reprize, Mendoza a ieşit la marginea terenului şi s-a echipat cu ghete cu crampoane pe filet. (Cătălin Andrieş)

Lovin bandajat
Mijlocaşul Stelei, Florin Lovin, a fost folosit titular de Lăcătuş, chiar dacă a jucat cu mîna dreaptă bandajată. Acesta a suferit o entorsă la unul dintre antrenamentele dinaintea meciului şi i-a fost aplicat un bandaj ghipsat. Lovin nu a evoluat etapa trecută la Tîrgu-Jiu, contra Pandurilor, fiind suspendat. (Răzvan Rotaru)

Steliştii au cerut penalty
În minutul 14, Steaua a solicitat penalty după un duel în careu între stelistul Neşu şi ialomiţeanul Balint. După contact, fundaşul stelist a căzut, dar "centralul" Ionel Popa a lăsat jocul să continue. Reluările TV i-au dat dreptate arbitrului, atacul lui Balint la Neşu fiind unul regulamentar. (Răzvan Rotaru)

Petrescu pasional
Dan Petrescu nu şi-a dezminţit reputaţia de Cel Mai Vocal Antrenor. El a pus de la începutul meciului presiune pe arbitrul Ionel Ivan. I-a contestat primele decizii, iar în momentul în care Bordeanu a luat "galben", în minutul 34, a ieşit şi l-a aplaudat ironic pe central: "Bravo, bravo, eşti bun!".

"M-am obişnuit cu înjurăturile"
Dan Petrescu a acuzat la conferinţa de presă tratamentul la care a fost supus din partea fanilor Stelei: "De fiecare dată cînd vin aici, sînt huiduit şi înjurat. M-am obişnuit! Am stat o viaţă în Ghencea, am jucat, am fost căpitan, am dat goluri, am cîştigat titluri, dar văd că n-are nici o importanţă. Românii nu sînt învăţaţi să respecte valorile. Cînd mă duc la Londra, sînt primit cu aplauze şi felicitări". (Justin Gafiuc)


"Pisica e la Rednic"

Antrenorul Stelei a început cu o glumă cînd a venit vorba despre faptul că o victorie a roş-albaştrilor în Giuleşti, etapa viitoare, l-ar putea costa postul pe Mircea Rednic: "Am aruncat pisica în curtea lui! Pînă acum, eu eram cel care stătea cu sabia deasupra capului la fiecare meci. Asta e viaţa antrenorilor! Doamne fereşte, nu vreau să dau afară nici un coleg de breaslă, îmi propun doar să obţin victorii pentru formaţia pe care o pregătesc".

"Statici şi moleşiţi"
Lăcătuş nu a fost mulţumit de joc: "Sîntem uneori prea statici, ceea ce uşurează misiunea adversarului la marcaj. La fel, am sesizat şi o oarecare stare de moleşeală în anumite faze. Dacă lumea spune că acum cîştigăm cu noroc, atunci vă daţi seama că o să-i spulberăm pe toţi cînd o să ajungem să ne dăm drumul complet la joc".

Comparaţie la salarii
Steliştii plătiţi dublu decît adversarii. Acesta-i raportul dintre jucătorii celor două echipe la nivel de vîrf. La Urziceni, recordul îi aparţine lui Mara, cu aproximativ 150.000 de euro salariu pe sezon. La Steaua, Rădoi, Dayro şi Mendoza au cîte 300.000 de euro, acelaşi salariu încasîndu-l şi Nicoliţă, suspendat aseară.

Citește și:

Planurile UEFA cu Istvan Kovacs » Arbitrul român de la Euro 2024, la un pas de borna carierei
Euro 2024
Planurile UEFA cu Istvan Kovacs » Arbitrul român de la Euro 2024, la un pas de borna carierei
Cu doar două zile înainte de România - Olanda, Valentin Mihăilă a semnat: „Suntem fericiți să vă anunțăm”
Nationala
Cu doar două zile înainte de România - Olanda, Valentin Mihăilă a semnat: „Suntem fericiți să vă anunțăm”
Peste cine a dat Gardoș într-o baie din Londra: „La chiuveta de lângă mine, chiar el. E ziua mea norocoasă!”
Altele
Peste cine a dat Gardoș într-o baie din Londra: „La chiuveta de lângă mine, chiar el. E ziua mea norocoasă!”

Postul TV de sport a devenit de astăzi indisponibil în România! Dispare după 18 ani » Două competiții importante rămân „în aer”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat


Comentarii (69)
 •  18 Martie 2008, 00:22

sunt impresionat de francez...intr-o Franta plina de musulmani el are curajul sa-si declare crestinitatea....forza Milan

 •  17 Martie 2008, 23:26

CLUJENI MURITI DE OFTICAAAAA !!! TOTI BURTOSI SI UNGURI DE LA CFR ISI BAGA UNGHIA IN GAT CA STEAUa e lA 6 pnct

 •  17 Martie 2008, 19:46

Deci d'aia a scapat atacantul Unirii mingea printre picioare...ca a oprit-o Golanski cu mana! Sunteti patetici! Cautati nodul in papura...voi aveti nevoie de reluari din 7 unghiuri sa puteti vedea ce nu vede arbitrul intr-o fractiune de secunda!!! RUSINE!!!!

Vezi toate comentariile (69)
Comentează