FOTBAL  »  Superliga  »  GENERALII VOR STEAUA!

Asalt kaki la Ligă: militarii cer înapoi numele clubului şi palmaresul

Articol de , - Publicat luni, 08 decembrie 2008 00:00

În urmă cu 3 zile, ofiţeri de rang înalt din MApN au fost la sediul LPF şi i-au solicitat lui Dragomir toate actele care arată cum s-a rupt FC Steaua de Clubul Sportiv al Armatei. Următorul pas: cazul va ajunge în instanţă.

Steaua stă din nou pe un butoi cu pulbere: se reporneşte războiul dintre Gigi Becali şi mai mulţi generali din MApN :S! Fitilul a fost aprins la jumătatea săptămînii trecute, în sediul Ligii Profesioniste de Fotbal. Ce s-a întîmplat acolo? Generalii din Consiliul de Administraţie al Clubului Sportiv Steaua au venit fără să-şi anunţe în prealabil vizita.

CE AU REALIZAT: au pus mîna pe documente
"Dorim toate documentele pe care le aveţi aici despre modul în care s-a făcut ruperea secţiei de fotbal de clubul sportiv", l-au anunţat aceştia pe Dragomir. Mitică a ordonat imediat ca din arhiva LPF-ului să fie scoase actele din urmă cu 11 ani. Tot dosarul a fost pus la dispoziţia generalilor.

CE AU GĂSIT ÎN ACTE: "Dovezi clare!"
Persoane importante din LPF au dezvăluit că generalii au plecat încîntaţi de la sediul Ligii. "Au spus că actele conţin lucruri care demonstrează clar că privatizarea Stelei în '97 nu s-a făcut conform legii şi că vor avea cîştig de cauză".

CE URMEAZĂ: vor reclama privatizarea Stelei
Militarii cu funcţii înalte plănuiesc acum să atace, la FRF, LPF şi mai ales în instanţă, modul în care s-a validat independenţa secţiei de fotbal. Aceasta s-a rupt de Clubul Sportiv al Armatei în 1997, iind preluată de Viorel Păunescu şi transformată în societatea nonprofit AFC Steaua. Gigi a devenit patron în 2003.

CARE E SCOPUL? Să-i ia lui Gigi numele şi palmaresul
Ţinta finală a generalilor este să cîştige în instanţă numele şi palmaresul clubului, Becali fiind astfel nevoit să schimbe denumirea echipei şi să nu mai folosească istoria şi culorile roş-albastre. În schimb, ar rămîne cu jucătorii actuali, dar ar fi în pericol să i se închidă şi porţile stadionului din Ghencea, bază care aparţine MApN-ului, un alt duşman al lui Becali.

PLANURILE GENERALILOR: să înfiinţeze o nouă Steaua
Dacă acţiunea va avea sorţi de izbîndă, atunci generalii vor face o nouă echipă, care se va putea numi Steaua, va avea culorile roşu-albastru, va deţine întreg palmaresul începînd din 1947 şi va putea evolua în Ghencea. Ce le va lipsi? Un lot de jucători.

Şi MApN-ul l-a încolţit!
În paralel cu acţiunea generalilor, Gigi Becali are mari probleme şi în privinţa relaţiei cu Ministerul Apărării Naţionale, proprietarul stadionului Steaua. În ianuarie expiră contractul de închiriere a arenei, iar MApN-ul a impus în viitoarea înţelegere o clauză prin care solicită o chirie de aproape 800.000 de euro pe an. "Lui Dinamo i se dă stadionul gratuit, pe o perioada de 49 de ani, iar lui Becali i se cer 65.000 de euro pe lună? Uite cum mă hingheresc ei pe mine! Adică eu bag 10 milioane în baza sportivă şi mai trebuie să plătesc şi chirie?", a reacţionat Becali.

A intrat şi DNA-ul pe fir?
Sursele gsp spun că acest caz ar fi intrat deja şi în atenţia procurorilor de la DNA. Mai mult, persoane de la Steaua, fie că sînt implicate în actualul club, fie că au fost implicate în acţiunea de rupere a secţiei de fotbal de Clubul Sportiv, ar fi răspuns deja întrebărilor celor de la DNA.

"Prefer să nu comentez pe marginea acestui subiect pentru a nu intra în polemici"
Dumitru Dragomir, preşedinte LPF

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Nicușor Dan, anunț de ultim moment despre Arena Națională
Superliga
Nicușor Dan, anunț de ultim moment despre Arena Națională
Dune 3 se poate filma în Anglia! Imagini catastrofale surprinse la arena Plough Lane » Meciul cu Newcastle, amânat
Campionate
Dune 3 se poate filma în Anglia! Imagini catastrofale surprinse la arena Plough Lane » Meciul cu Newcastle, amânat
Gigi Becali a scos azi 900.000 de euro din buzunar: „Am închis-o cu el, gata!”
Superliga
Gigi Becali a scos azi 900.000 de euro din buzunar: „Am închis-o cu el, gata!”

Gigi Becali a dezvăluit meciul la care va reveni pe stadion » Câți bani a strâns pe biletele din Europa League până acum

Bănel Nicoliță a dezvăluit ce salariu are în Liga 4 din România. Primă uriașă primită la semnătură


Comentarii (256)
 •  09 Decembrie 2008, 20:58

Baietasi astia in mozaic unde au fost 11 ani de zile?Poate ca Becali e un cioban si nu merita clbul dar baga banii , cedeti ca domnii generali au vreun gand mare vor sa mai stoarca niste bani de la cioban astia azi sunt gnerali maine rezervisti fara nici o treba cu clubul sau cu ministerul si vin alti generali care au alte idei si iarasi ajunge de izbeliste asa ca de bine de rau de cand a preuat Steaua are constant grija sa investeasca.

 •  09 Decembrie 2008, 16:03

pana nu scapa steaua de cioban, nu o sa mai vedem nimic spectaculos la echipa

 •  09 Decembrie 2008, 16:01

asa'i trebuie prostului.sa i se ia tot.steaua nu merita un incult la conducere care sa manevreze jucatirii si antrenorii dupa bunul lui plac.au venit la steaua jucatori f buni care nu au jucat 10min si au plecat fara sa stie nimeni k au fost in lot din cauza lui. era prea marunt Elton!? ala facea tot jocul..mai vedeam si noi spectacol, dar nu, nu ii placea taranului. thereau? f f bun,iarasi intervine liderul cu 2 neuroni crescuti cu branza si ceapa si il da afara...sper k generalii sa castige

Vezi toate comentariile (256)
Comentează