FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA

Aurel Ţicleanu vorbeşte despre misiunea lui în Bănie: "Îi fac să joace şi pe Lună!" ;)

Articol de - Publicat miercuri, 23 iunie 2010 00:00

Aflat încă în Kuweit, noul antrenor al Ştiinţei a semnat pe un an prin email.

- Domnule Ţicleanu, cînd veniţi să conduceţi primul antrenament?
- Of, deocamdată sînt blocat în Kuweit. Am probleme cu viza. Abia peste o săptămînă voi putea pleca de-aici.

- Numele dumneavoastră a apărut ca din senin...
- Şi eu am fost luat prin surprindere! Se vorbise de atîtea variante de antrenori pentru Craiova. De mine, nici pomeneală! Am propus prin intermediul lui Geolgău un antrenor italian, peste cei care au venit să antreneze în Liga I, Zanini, fost director tehnic la Triestina. Cînd colo, m-am trezit cu un kil de telefoane care mă cereau pe mine. M-au disperat! Domne, Mititelu e un nebun frumos! A ştiut cum să mă ia, la sentiment, mi-a zis că rupe norii cu mine. Ce să mai, mie orice să-mi zici, dar cînd e vorba de Craiova... Nu s-au lăsat pînă nu am semnat contractul prin email.

"Mititelu m-a cerut de nevastă, nu i-am putut rezista" :)
- În 2008 spuneaţi că în Bănie nu sînt condiţii pentru performanţă. Ce s-a schimbat?
- În mare, lucrurile sînt cam aceleaşi. Dar îi voi avea în spate pe Ştefănescu şi pe Balaci. Mi-au promis că vor fi cu sufletul alături de mine şi de echipă, vor vorbi frumos de noi. Ştiţi cum e, Mititelu m-a cerut de nevastă, de bărbat, dar eu am cerut şi acceptul naşilor.

- Obiectivul?
- Sîntem o echipă de fotbal, vreau să jucăm fotbal. Asta va aduce victoriile, suporterii, sponsorii. E un lanţ trofic. Ce, dacă nu spun că-mi doresc titlul, înseamnă că n-o să-l cîştig?

- Nu vă sperie faptul că veţi juca în exil la Severin?
- Misiunea mea e să-i fac pe băieţi să joace şi pe Lună! Problema Severin mă depăşeşte. Cînd eram chibiţ, pe margine, puteam să-mi dau mai uşor cu părerea.

- Mulţi spun că aţi fost ales din cauza crizei. Sînteţi un antrenor ieftin?
- Nu ştiu. Vreau doar ca la finalul sezonului să fiu considerat un antrenor bun.

"Cum să mergi în pijama la nuntă?!"
- Vă consideraţi un tehnician defensiv, aşa cum sugerează o parte a suporterilor?
- Adică aşa cum îl vede majoritatea pe Mourinho? Mi-aş dori să luăm doar 9-10 goluri, cu aşa o defensivă am lua şi campionatul, şi Cupa. Eşti la fel de ofensiv cum ţi-e atacul. Aţi uitat că am dus Oţelul la un moment dat pe 3 şi că am învins în premieră Dinamo la Bucureşti? Real Madrid are cei mai buni fotbalişti ofensivi din lume, dar nu a fost suficient pentru titlu. E nevoie de un echilibru între atac şi apărare. Sistemul de joc e ca şi haina de pe om. Nu poţi să te duci în pijama la nuntă şi în frac la somn. A, dacă văd că e rost de mers la plajă, îmi pun costumul de baie şi mă duc descoperit peste adversar.

- La Craiova primele achiziţii au fost făcute de conducere.
- Am încredere că cei din club se pricep la fotbal, nu la ping-pong. Eu l-aş vrea pe  Ronaldo. În urmă cu doi ani, această echipă practica cel mai spectaculos fotbal. Aşa că nu achiziţiile sînt cheia. Unii s-au grăbit să facă 8-9 transferuri, poate că vor avea nevoie de cîteva luni să se rodeze. Noi mergem pe principiul omogenităţii. Avem ce învăţa de la Slovenia, Slovacia. Alături de individualităţile noastre de milioane de euro urmărim Mondialul la TV.

- Cît de bine cunoaşteţi echipa?
- Văd Luna, dar nu o cunosc. De-aici, de la distanţă, e greu să-mi fac o părere. Trebuie să mă apropii, să fac primul pas pe Lună. Acum am o mare responsabilitate şi trebuie să cîntăresc atent înainte de a spune unde ar mai fi nevoie de întăriri. Lumea din fobalul românesc m-a cam uitat, dar eu cred că mai am ce să demonstrez. Deocamdată, sînt pariul lui Adrian Mititelu.

"În fotbal nu sînt reţete. Mititelu are un entuziasm de nedescris, sper să nu şi-l piardă după prima înfrîngere, i-am explicat că acest sport e teribil"
Aurică Ţicleanu, antrenor U Craiova

"Ţicleanu e o alegere foarte bună, însă viitorul Universităţii nu va depinde de el. Să vedem ce va face Mititelu, ar trebui să-l susţină necondiţionat"
Costică Ştefănescu, fost căpitan Craiova Maxima

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont
Superliga
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (13)
tripilita
tripilita  •  24 Iunie 2010, 21:20

iubesc universitatea de cand m.am nascut si cred ca aurica va face treaba.succes nelu madrid

albastroiuadrian
albastroiuadrian  •  24 Iunie 2010, 11:18

Mult succes !!!!!

pislarucalin
pislarucalin  •  23 Iunie 2010, 19:52

Trebuie sa credem in el. Istoria noastra ne obliga. Hai Craiova !

Vezi toate comentariile (13)
Comentează