FOTBAL  »  Superliga  »  "REGELE" S-A IMPLICAT ÎN NUMIREA LUI SABĂU LA DINAMO

Avocatul MOŢULUI

Articol de - Publicat vineri, 19 iunie 2009 00:00

Acţionarii au decis aseară că Sabău va fi noul antrenor. Hagi intermediază o împăcare între tehnician şi fraţii Becali, care nu-l vor pe Neluţu la Dinamo


Sabău va fi noul antrenor al "cîinilor"! "În proporţie de 99, 99 la sută, el va fi prezentat oficial săptămîna viitoare. Doar dacă pică bomba nucleară se mai poate schimba ceva!", au anunţat oficialii dinamovişti. Badea şi Borcea s-au întîlnit ieri după-amiază şi s-au înţeles în principiu asupra variantei cu Moţu' antrenor pe 3 ani.

Pentru oficializare se mai aşteaptă şi ruperea relaţiei contractuale cu Rednic, care îi costă pe roş-albi 100.000 de euro. Din nou a fost respinsă soluţia Ionuţ Badea (33 de ani, FC Argeş) pe motiv că "e prea tînăr şi n-ar avea autoritate în vestiar".

"Regele" vrea pace
Fraţii Becali, care controlează marea majoritate a jucătorilor dinamovişti, nu sprijină varianta Sabău. De ce? Ei susţin că, din cauza "Moţului", au fost săriţi din schemă la transferului lui Sepsi de la Bistriţa la Benfica, în iarna lui 2008, şi au pierdut astfel în jur de 800.000 de euro!

În apărarea lui Sabău a intervenit chiar Hagi! El a pus o vorbă bună pentru acesta, în încercarea de a stinge conflictul dintre tehnician şi impresari. "Gică este prieten la cataramă cu Neluţu şi vrea să-l împace cu fraţii Becali, astfel încît ei să conlucreze în folosul clubului Dinamo", au dezvăluit surse din Ştefan cel Mare.

"Regele" şi Sabău sînt amici buni de peste 20 de ani, fiind colegi şi la echipa naţională, şi la Brescia. Hagi a fost şi el o soluţie pentru banca tehnică a lui Dinamo în această vară, dar a declinat oferta acţionarilor "cîinilor".

Trombetta şi Bakero, propuşi
Cu varianta Sabău au fost de acord toţi acţionarii, mai puţin Turcu şi fraţii Becali. Ieri au mai existat două variante vehiculate de şefi. Prima: italianul Maurizio Trombetta, 46 de ani, liber de contract după despărţirea de CFR. Argument: "A făcut treabă bună la Cluj, cu el în Ligă echipa a jucat frumos". A doua: spaniolul Jose Maria Bakero, 46 de ani, liber de contract. Fosta glorie a Barcelonei a fost propusă de fraţii Becali, care au mai încercat în două rînduri să-l impună pe iberic la Dinamo, iar vara trecută au vrut să-l aducă la Otopeni.

Îi dau banii lui Turcu
Vasile Turcu a fost ieri la biroul lui Cristi Borcea, alături de Ioan Becali, şi, pe lîngă chestiunile legate de echipă, s-a discutat şi de retragerea vicepreşedintelui din rîndul acţionarilor. Un bilanţ intern relevă faptul că Turcu a investit în club 4,2 milioane de euro în ultimii doi ani, bani pe care îi vrea înapoi. Roş-albii caură să-i plătească imediat 1,5 milioane de euro dacă Turcu ţine să se despartă de Dinamo, iar restul sumei eşalonat.


Vine şi Ciobi?
"Cheia este la Sabău. Doar cu el am negociat direct. Într-adevăr, lista a fost şi este mai mare, însă depindem de un răspuns ferm din partea lui", au dezvăluit ieri la prînz surse de la Dinamo. Variantele Ionuţ Badea (FC Argeş) şi Viorel Moldovan (liber de contract) au fost ţinute în rezervă. Chiar şi Liviu Ciobotariu (CS Otopeni) a sosit după-amiază la club şi a avut o discuţie cu Borcea! "Am de rezolvat ceva probleme personale", a spus Ciobi. Nu este exclus totuşi ca fostul fundaş al roş-albilor să întregească staff-ul noii echipe tehnice.

AMENINŢĂRI PENTRU REDNIC
Mircea Rednic aştepta aseară ca Dinamo să-i achite o sumă compensatorie, în jur de 100.000 de euro, pentru despărţirea cu un an mai devreme decît era prevăzut în contract. În discuţii cu saudiţii de la Al Ettifaq, cu care a semnat un preacord, dar şi cu o echipă din Kuweit, "Puriul" a fost contrat iar de Turcu: "O să am eu grijă să nu mai antreneze niciodată în Belgia lui! Este o mare coardă, e terminat ca tehnician, în România şi-a găsit sfîrşitul". Antrenorul a replicat: "Ce caracter! Ştiu că mi s-au pus beţe în roate în iarnă, cînd mă dorea FC Bruges. Îl băgăm prea mult în seamă".

800.000 de euro

Aceasta este suma de bani care l-a învrăjbit pe Neluţu cu fraţii BecaliTransferul lui Laszlo Sepsi de la Gloria Bistriţa la Benfica Lisabona, în ianuarie 2008, l-a făcut duşman pe Neluţu Sabău cu Ioan şi Victor Becali. Surse apropiate celor două părţi au dezvăluit pentru Gazeta întreaga poveste. Fundaşul stînga, reprezentat la acea perioadă de cei doi fraţi, a fost dus la Lisabona de Moţu', iar afacerea s-a făcut prin intermediul unui impresar lusitan. Oficial, "vulturii" au plătit 2,5 milioane de euro pe Sepsi, dar fraţii Becali au estimat că ar fi cîştigat în jur de 800.000 de euro comisionul lor din această afacere! Mai ales că l-au ajutat pe jucător de multe ori în carieră, şi financiar, dar şi ducîndu-l în Franţa, la Rennes.

Cînd s-a încercat dinspre Dinamo o împăcare între părţi, surse din cadrul clubului susţin că fraţii Becali ar fi reacţionat: "Facem pace pe loc dacă ne plăteşte domnul Sabău paguba! El n-a fost corect cu noi, noi l-am ajutat de-a lungul timpului". Oficial, Victor Becali a declarat ieri: "Nu cred că Sabău este antrenorul potrivit pentru Dinamo, e părerea mea, ca suporter". Fraţii Becali au încercat să-l impună pe Viorel Moldovan în Ştefan cel Mare.

Citește și:

România și-a aflat adversara din optimile Euro 2024 » Eșecul Portugaliei cu Georgia ne scoate în față un COLOS! Când e programat meciul
Nationala
România și-a aflat adversara din optimile Euro 2024 » Eșecul Portugaliei cu Georgia ne scoate în față un COLOS! Când e programat meciul
Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Nationala
Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”
Nationala
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”

Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (20)
marian2dor
marian2dor  •  19 Iunie 2009, 21:31

Dinamo inseamna tot ce e impotriva lu' valentin si becali.

 •  19 Iunie 2009, 20:49

Este clar ca traim in Romania. Imi este cu adevarat rusine ca sunt roman.Roman = sclav-ul acestor mizerii de oameni... care vor sa controleze totul.

 •  19 Iunie 2009, 19:10

Bravo si felicitari celor doi pt ca sint prieteni! F frumos! Hai Romania!

Vezi toate comentariile (20)
Comentează