FOTBAL  »  Superliga  »  BARCELONA - BAYERN

BARCELONA - BAYERN. Teren împărțit de Flick în 30 de pătrățele pentru blocarea lui Leo Messi

Fotomontaj Bild.de
Fotomontaj Bild.de

Articol de - Publicat joi, 13 august 2020 13:31 / Actualizat joi, 13 august 2020 16:07

Barcelona și Bayern Munchen se înfruntă mâine, de la ora 22:00, în sferturile de finală din Liga Campionilor. Hansi Flick a pus la punct un plan special contra lui Messi, pe care jucătorii săi trebuie să-l prindă în plasă, preluându-l în funcție de zona de acțiune.

"Barcelona este mai dependentă ca niciodată de Messi", declara zilele trecute Bernd Schuster în Bild. Preluând această impresie, tabloidul german a dezvăluit ce plan strategic a pregătit Bayern pentru finala din "sferturile" Ligii cu Barcelona. Antrenorul Hansi Flick abordează ciocnirea de la Lisabona ca pe o partidă de șah, împărțind terenul de joc în 30 de pătrățele pe o tablă imaginară.

"Spații minime între linii"

Zonele respective sunt repartizate elevilor săi, în funcție de raza în care va acționa Leo Messi, și ideea este de a-l prinde mereu în plasă pe argentinian, blocându-i șuturile și pasele periculoase. "O tentativă de a-i da mat vicecampioanei Spaniei la căpitan, care ar urma să fie preluat pe rând sub o supraveghere atentă. Liniile trebuie să rămână strânse și spațiile de manevră foarte mici și rare pentru incursiunile lui Messi", explică Bild, spionând ultimele antrenamente ale bavarezilor. 

115goluri și 35 de assisturi a reușit Messi în 142 de partide jucate în Ligă. În actualul sezon, Leo are 31 de goluri și 25 de pase decisive în 43 de meciuri la Barcelona

Trei victorii la rând la Lisabona

Barcelona se bazează pe o statistică favorabilă a ultimelor vizite în Lisabona. Trei meciuri oficiale și trei succese, toate în grupele Ligii, 5-2 și 1-0 cu Sporting plus 2-0 cu Benfica, chiar pe Estádio da Luz, unde se va juca mâine seară. Din 1987, de la 0-1 cu Belenenses, catalanii nu au pierdut niciuna din cele cinci partide în capitala Portugaliei, reușind două victorii în amicale cu Benfica. 

Todibo și Aleñá, în carantină

Aseară s-a aflat numele jucătorului infectat cu COVID-19. Jean Clair Todibo a fost izolat de restul grupului care pregătea presezonul separat de lotul deplasat la Final Eight. Însă fundașul francez, asimptomatic, nu e singurul trimis în carantină. Pentru că a intrat în contact cu el, Aleñá va urma același "tratament", chiar dacă rezultatul testului său a ieșit negativ. 

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga Campionilor: 

Gian Piero Gasperini iese cu capul sus din Ligă:„La un pas de vis, dar vom sărbători oricum”

Președintele lui Atletico Madrid simte trofeul: „Fotbalul ne datorează o Ligă”+ pe ce star mizează în meciurile decisive

Citește și:

Gestul lui Jude Bellingham din Anglia - Slovacia l-ar putea costa scump! Salvatorul Angliei riscă suspendarea
Euro 2024
Gestul lui Jude Bellingham din Anglia - Slovacia l-ar putea costa scump! Salvatorul Angliei riscă suspendarea
Aurelian Chițu a semnat în Superliga! Transferul anunțat acum două săptămâni de GSP, oficializat astăzi
Superliga
Aurelian Chițu a semnat în Superliga! Transferul anunțat acum două săptămâni de GSP, oficializat astăzi
Lovitura dată de Maccabi Tel Aviv înaintea meciurilor cu FCSB » A semnat seara trecută
Liga Campionilor
Lovitura dată de Maccabi Tel Aviv înaintea meciurilor cu FCSB » A semnat seara trecută

Postul TV de sport a devenit de astăzi indisponibil în România! Dispare după 18 ani » Două competiții importante rămân „în aer”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează